Εκτύπωσέ το Σελίδα

Καλώς ήρθατε στον χώρο έκφρασης του σχολείου μας !

Το ιστολόγιο του σχολείου μας, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, δημιουργήθηκε για να υπηρετήσουμε τον σκοπό της πληροφόρησης και της επικοινωνίας τόσο για τα σχολικά δρώμενα, όσο και για αυτά που διαδραματίζονται στην ευρύτερη κοινότητα και μας αφορούν.

Ειδικότερα, μέσα από το σχολικό μας ιστολόγιο στοχεύουμε
-να καλλιεργήσουμε το αίσθημα κοινότητας στο σχολείο ώστε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να νιώθουν ότι ανήκουν σε αυτό.
-να κάνουμε γνωστές, καλές πρακτικές στον τομέα της παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης που έχουν υλοποιηθεί στο σχολείο μας.
-να βάζουμε τους μαθητές στην καρδιά της κάθε εκπαιδευτικής δράσης
-να προσφέρουμε στους γονείς πληροφορίες για τη σχολική καθημερινότητα
-να μοιραστούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από άλλα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού τις εμπειρίες μας, μέσα από την επικοινωνία και τις …ηλεκτρονικές μας φιλίες.

Καλώς ήρθατε! Καλή περίηγηση!

Our school blog, the 8th primary school of Rhodes blog, was created for the purposes of information and communication regarding school activities as well as what is happening in the broader community and is within the scope of our interest.

In particular, through our school blog we aim at
• Developing a sense of community among students, parents and teachers and the sense of belonging to the community
• Sharing good practices in the field of pedagogy and education that have been applied in the school
• Having the students at the centre of the educational process
• Offering parents information on school everyday life
• Sharing our experiences with students, teachers and parents from other schools in Greece and abroad via our communication and e-friendships

Welcome! Enjoy the site!

«Άκου την Ιστορία σου» Μια εξαιρετική δουλειά από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Χαιρετισμός από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Διακρίσεις των μαθητών και του σχολείου μας

Τα νέα από όλους τους πίνακες ανακοινώσεων του Blog μας

Το έργο της εβδομάδας: Ποίημα της μαθήτριας της Γ΄τάξης Μαίρης Δήμα

Εικονικά Ταξίδια

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Δράσεις κατά της βίας στα σχολεία

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/8dimrodou/

Καλό Πάσχα!

Πασχαλινές Δημιουργίες

Τα αβγά ως σύμβολο της δημιουργίας, της γέννησης και της ζωής βαμμένα κόκκινα, όπως το αίμα της θυσίας του Ιησού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των παραδόσεων του Πάσχα. Το βάψιμο των αβγών ξεκίνησε ως έθιμο από τις χώρες των Βαλκανίων, είθισται να γίνεται κάθε Μ. Πέμπτη και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μύθους και παραδόσεις που …

Διάβασε περισσότερα

2015-04-03 12.03.52-1

SAVE THE PLANET

Save the Planet Για άλλη μια χρονιά βρήκαμε ένα πρωτότυπο τρόπο να υπενθυμίσουμε σε όλους το χρέος μας απέναντι στο περιβάλλον. Με ένα σύνθημα για αρχή και με πρωτότυπα υλικά οι μαθητές του Ε΄1 έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες στο μάθημα των Αγγλικών. Φαντασία όρεξη και συνεργασία οδήγησαν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπράβο παιδιά!!!

Διάβασε περισσότερα

2015-03-20 09.35.45

GREECE Vs U.K.

GREECE Vs U.K. “Those who know nothing of foreign languages, know nothing of their own.” Jonathan Wolfgang von Goethe (Εκείνοι που δε γνωρίζουν τίποτα από ξένες γλώσσες, δεν γνωρίζουν τίποτα ούτε για τη δική τους.) Τι νόημα μπορεί να έχει η εκμάθηση μιας γλώσσας όταν αυτή γίνεται ανεξάρτητα από τα όσα αντιπροσωπεύει και συμβολίζει; Όχι …

Διάβασε περισσότερα

0

Μοιραζόμαστε στιγμές χαράς και δημιουργίας!!!

Λόγω των ημερών το τμήμα μας δέχτηκε την πρόσκληση από το πρώτο ειδικό σχολείο Ρόδου να πλάσει από κοινού πασχαλινά κουλουράκια. Με βήμα γοργό κι αφού ετοιμάσαμε πασχαλινές δημιουργίες για να τις χαρίσουμε στα παιδιά, φτάσαμε κοντά τους. Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο και γευμάτισαν μαζί τους. Στη συνέχεια έπλυναν χεράκια και παρακολούθησαν την εκτέλεση της …

Διάβασε περισσότερα

Top