25/04/2018 αρχείο

“Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης”, παρουσίαση βιβλίου της Ελένης Λαδιά

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, σάς καλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Ελένης Λαδιά «Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Ζουγανέλη, διευθυντή, από την ίδρυση του ως τον πρόωρο θάνατό του, του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού, το οποίο λειτουργεί στις φυλακές και σήμερα φέρει το όνομά του.

Η πεζογράφος Ελένη Λαδιά υπήρξε συνεργάτιδα του Γιώργου Ζουγανέλη, εθελόντρια στο Σχολείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Μέρος της εμπειρίας της αποτυπώνεται στις σελίδες της συλλογής διηγημάτων, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.  Η συγκεκριμένη συλλογή είναι διφυής. Στο πρώτο μέρος με τον τίτλο «Το άγιο περιστέρι» περιλαμβάνονται διηγήματα μυθοπλασίας, ενώ στο δεύτερο «Ο Κορυδαλλός οδύνης» αναφέρονται αληθινά περιστατικά, που συνέβησαν κατά την τετραετή διδασκαλία των εθελοντικών μαθημάτων της συγγραφέως στους άνδρες κρατούμενους των Φυλακών Κορυδαλλού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Κάλιοσης, Διευθυντής ΙΕΚ, συγγραφέας, Ελένη Λιντζαροπούλου, Θεολόγος, ποιήτρια, συντονίστρια του Δικτύου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», Σοφία Τριανταφυλλίδου, Δρ. Ψυχολογίας, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Μακρυνός, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συμμετέχει η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία Δήμου Κορυδαλλού, σε μουσική διεύθυνση Έλενας Κασάροβα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2433

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2430

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς