Αρχείο ημέρας: Οκτώβριος 12, 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το ξέρατε ότι τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι από τα κορυφαία 10 αντικείμενα που έχουν βρεθεί στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας; Το ξέρατε ότι είναι το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα; Το ξέρατε ότι η διαδικασία ανακύκλωσής τους κοστίζει πολύ κι επομένως δεν είναι κερδοφόρα στην αγορά;

Κι όμως, κάποιοι είχαν μια υπέροχη ιδέα!

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας ήρθε σε συμφωνία με μεγάλη εταιρεία ανακύκλωσης – εμφιάλωσης με έδρα τη Μακεδονία (με μόνον όρο τη διασφάλιση της ανωνυμίας της), η οποία δέχθηκε να παραλαμβάνει ποσότητες από πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνει ο Σύλλογος και να ενισχύει οικονομικά την αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών ειδών.

Αυτήν την  προσπάθεια αποφάσισε να ενισχύσει και το σχολείο μας, το οποίο ήρθε  σε επαφή με το Σύλλογο στα Γιαννιτσά Πέλλας και εδώ και τέσσερα χρόνια έχει…ξεκινήσει δράση! Για το λόγο αυτό, σας ζητάμε να βοηθήσετε και εσείς από την πλευρά σας, μαζεύοντας τα πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά ανεξαρτήτου εταιρείας και να τα παραδώσετε στο σχολείο μας. Ειδικές κούτες στην είσοδο θα περιμένουν την ευγενική και βαθιά ανθρωπιστική συνεισφορά σας.

Η στήριξη όλων μας  είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, καθώς για 1 απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο. Μέχρι τώρα ο Σύλλογος κατάφερε ν’ αποκτήσει πάνω από 40 αναπηρικά καροτσάκια, τα οποία διαθέτει σε άτομα με αναπηρίες και ιδρύματα και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα… και η προσπάθεια συνεχίζεται!

Μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε…

 

Η Διευθύντρια                                                                                   Ο Σύλλογος Δασκάλων

 

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου και ενημερωθείτε από τις αφίσες.

ΑΦΙΣΑ 1  ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΨΗ ΑΦΙΣΣΑΣ (3)

https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/files/2017/10/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ-2017-4117.pdf

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2086

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

 Ευχαριστούμε θερμά το φαρμακείο της Κυρίας Αγγελοπούλου Ελένης

για την άμεση ανταπόκρισή της και τον εξοπλισμό του σχολικού φαρμακείου μας!

Σχετική εικόνα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2085

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων