Σεπτέμβριος 2017 αρχείο

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

AFISA ΧΑΡΑΖΩ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Συγκεκριμένα ορίζει, ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 (σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) .

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2066

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οργανώνει συναντήσεις για τους γονείς και τους μαθητές της Α’ Τάξης.

Στόχος: Η γνωριμία και η ενίσχυση των δεσμών φιλίας που θα αναπτυχθούν και θα καλλιεργηθούν μεταξύ παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

afisa vradies protis 29-09-17afisa vradies protis mesa 29-09-17

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2057

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,  αγαπητοί  μαθητές και μαθήτριες του 8ου Δημ. Σχολ. Κορυδαλλού,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου , ως νέας Διευθύντριας του 8ου Δημ. Σχολείου Κορυδαλλού, σας απευθύνω τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μου και σας καλωσορίζω στο κοινό μας  συναρπαστικό  ταξίδι στη γνώση και τη δημιουργία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κι εγώ προσωπικά,  είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τους μαθητές μας σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους. Γνωρίζουμε καλά πως εμπιστευόσαστε στα χέρια μας  ό,τι πολυτιμότερο έχετε.Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας, είναι το σημείο αναφοράς όλων των προσπαθειών μας! Να είστε σίγουροι λοιπόν, πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πωςθα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Αγαπημένα μας παιδιά, σας περιμένουμε ξεκούραστους, ανανεωμένους και ωριμότερους για μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

Ιδιαίτερο καλωσόρισμα στους μαθητές και της μαθήτριες της Α’ τάξης κι όλους τους νέους μας μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται από άλλα σχολεία. Καλή αρχή στο νέο τους σχολικό περιβάλλον, το οποίο θα πρέπει να το νιώθουν σαν μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη,

Πολλές Θερμές ευχές για μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.

Η Δ/ντρια του σχολείου,

Χατζηκαστένογλου Ιωάννα

Σχετική εικόνα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2055

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Χωρίς τίτλο

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2053

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,potreby-do-skoly-uvodka.2

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9/2017 ΣΤΙΣ 8.30 π.μ.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9.30 π.μ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ – ΣΥΝΟΔΟΙ,  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, Κ. ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΚΑΣΤΕΝΟΓΛΟΥ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ,  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΝΤΑ.

 

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

kali-xronia

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2050

Κανένα παιδί χωρίς σχολικά: Πρωτοβουλία των βιβλιοπωλείων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση και η οικονομική κρίση δεν πρέπει να στερεί από κανένα παιδί τα είδη που είναι απαραίτητα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτό το σκοπό ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης υλοποιούν για πρώτη φορά μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την υποστήριξη σε σχολικά είδη των μαθητών της πόλης, που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους βιβλιοπώλες του Κορυδαλλού, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ενισχύοντας το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» και την Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Για τον σκοπό αυτό, καλούν τους δημότες που θα κάνουν τις αγορές τους για τη νέα σχολική χρονιά από τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αγοράζοντας κάποιο επιπλέον προϊόν, το οποίο μπορούν να αφήσουν στο ειδικό σημείο συλλογής σχολικών προϊόντων που θα υπάρχει σε κάθε κατάστημα.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο με στόχο την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη όλα τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στους μαθητές.

 Η συγκεκριμένη ενέργεια των τοπικών βιβλιοπωλείων δεν αποσκοπεί μόνο στην προφανή οικονομική υποστήριξη οικογενειών, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες σε σχολικά είδη. Απώτερος σκοπός είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών τα οποία, παρακολουθώντας τους γονείς τους να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια με τις αγορές τους, θα πάρουν χρήσιμα μαθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού στο δικαίωμα όλων των παιδιών για γνώση και εκπαίδευση.

Τις ευχαριστίες του προς τα βιβλιοπωλεία εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία τους δείχνει το δρόμο συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Τέλος, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνεχίζει και φέτος να συγκεντρώνει σχολικές τσάντες και κασετίνες στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 3ος όροφος, τηλ. 213-2129333.

21232121_1487500831328803_1498526002265926965_n21271309_1487500834662136_6088738981175637210_n

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2047

Ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”



Λήψη αρχείου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2045

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς