Ιανουάριος 2016 αρχείο

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Γενική Συνέλευση 2016(1)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1465

“Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ” από το ΣΤ΄1

Ο σεβασμός του διαφορετικού ξεκινάει από την επαφή μας με αυτό και πρωτίστως από τη γνωριμία με τον ίδιο μας τον εαυτό. Και τι θα μπορούσε να είναι πιο πρόσφορο έδαφος από μια παιδική ψυχή; Με υλικό μας τη γνώση των βασικών αξιών ζωής και πυξίδα μας τη γνώση των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων ξεκινήσαμε να χτίζουμε τη διαφορετικότητα…Ακολουθήστε μας!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1464

“ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” από το ΣΤ΄2

Η προσφυγιά και οι ματωμένες παιδικές ψυχές μας απασχόλησαν στην τελευταία μας δραστηριότητα. Ένα θέμα που, φυλλομετρώντας την ιστορία των λαών, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά: πόνο, αγωνία, εκμετάλλευση…

Προσπαθήσαμε λοιπόν να πλησιάσουμε τον “ατελείωτο πυθμένα του μυαλού” – όπως ανέφερε και ο συμμαθητής μας- ενός παιδιού που αναγκάζεται να ξεριζωθεί για να γλιτώσει από τα δεινά του πολέμου και βρίσκεται μέσα σε μια βάρκα που την χτυπούν τα κύματα του χειμωνιάτικου Αιγαίου.

Σας παρουσιάζουμε τα μικρά – μεγάλα σε νοήματα κείμενα που γράψαμε καθώς και ένα τμήμα του οπτικοακουστικού υλικού που παρακολουθήσαμε.

https://www.youtube.com/watch?v=f-3DNeIjr0I&feature=share

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1463

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ΄2

Η πρόσκληση από τον κ. Κατσούλη Νίκο, καθηγητή του 4ου Γυμνασίου, να επισκεφτούμε το εργαστήριο φυσικής, μας έβγαλε από τους τοίχους του σχολείου μας μια από τις πιο κρύες μέρες του Δεκέμβρη και λίγο πριν κλείσουμε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η εμπειρία μας ήταν μοναδική, όχι μόνο εξαιτίας των μοναδικών και εξαιρετικά οργανωμένων πειραμάτων που κάναμε, αλλά και από την “γλυκιά γεύση” που μας άφησε η πρώτη μας επαφή με το χώρο και τους ανθρώπους του γυμνασίου.

Ευχαριστούμε το διευθυντή αλλά και όλους τους καθηγητές και  μαθητές για τη θερμή υποδοχή τους και την όμορφη συνάντηση που διοργάνωσαν.

Η δασκάλα και οι μαθητές του ΣΤ΄2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1461

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς