Νοέμβριος 2015 αρχείο

Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ κ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο κόσμος του ίντερνετ έχει πολλούς δρόμους και μονοπάτια, που αν δεν ξέρει κάποιος να τα περπατήσει μπορεί εύκολα να πέσει στις παγίδες που στήνουν για τα ανήλικα παιδιά τα αρπακτικά του διαδικτύου, έτσι όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο υποστράτηγος διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο στο Γυμνάσιο Λύκειο Σπερχειάδας. Παιδιά, γονείς και καθηγητές είχαν την τύχη να δουν και να ακούσουν από κοντά τους ανθρώπους που νυχθημερόν εργάζονται και φρουρούν το διαδίκτυο από τα κακοποιά στοιχεία. Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης έδωσε πολύτιμες συμβουλές που όποιος τις προσέχει, τις εφαρμόζει και ενημερώνει όταν χρειάζεται τους αρμοδίους τότε θα είναι ασφαλής.

Κρίναμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο διαδίκτυο, πρέπει να παρακολουθήσουν, μαζί με τους γονείς τους, την ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1416

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18/12 στις 13.30 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του Α΄τριμήνου για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων.

 

Τη Δευτέρα 21/12 θα πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός των παιδιών στην εκκλησία της ενορίας μας.

 

Την Τρίτη 22/12 οι μαθητές των μικρών τάξεων (Α΄-Δ΄), θα επισκεφθούν το θέατρο ΚΑΠΠΑ για να παρακολουθήσουν την παράσταση “Το μόνο ταξίδι της ζωής μου” ενώ οι τάξεις Ε’ και ΣΤ’ θα δουν την παράσταση “Αγαπητέ Κύριε Αλέξανδρε”, στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1415

“ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΣ – ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΟΝΕΩΝ” ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Το Κέντρο “Μαζί για το Παιδί¨και οι Σύλλογοι Γονέων 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα τη μελέτη των παιδιών και τη σωστή παρέμβαση και εμπλοκή των γονιών. Θέμα, που πραγματικά, ενδιαφέρει και απασχολεί αρκετούς από εμάς. Afisa diavasma - rolos & embloki gonewn

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1411

“Ο ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΣ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ – ΣΤ΄1

Τα λόγια του επίκαιρου ποιήματος “Ο Γκρεμιστής” του Κωστή Παλαμά έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν τους συν-λογισμούς τους με λέξεις και εικόνες…και σε εμάς τη δυνατότητα να θυμηθούμε πώς είναι να ονειρεύεσαι…

Δείτε το στο slideshare.net

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1410

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 22/11 στο πάρκινγκ του δήμου μας θα γίνει διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ενημερωθείτε αναλυτικά πατώντας εδώ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-11-2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1408

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

afisa photographisi

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1406

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κρίνοντας την κατάσταση στην εκπαίδευση πρωτοφανώς έκρυθμη και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του Πειραιά απευθύνουν προς τους γονείς ενημέρωση – κάλεσμα μέσα από την παρακάτω επιστολή:

 

 

Σύλλογοι εκπκων ΠΕ: Κερατσίνι -Πέραμα ‘Ν. Πλουμπίδης’, Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, Α’ Πειραιά ‘Ρήγας Φεραίος’, Νίκαια – Πειραιά, Σαλαμίνας, Πειραιά ‘Πρόοδος’

Αγαπητοί γονείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο Σεπτέμβρης του 2015 βρίσκει το δημόσιο σχολείο ρημαγμένο. Η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών και οι μηδενικοί διορισμοί σε συνάρτηση με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις οδηγούν στη θλιβερή πραγματικότητα των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών και στη διαπίστωση ότι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών γίνονται θυσία στην εκάστοτε «δημοσιονομική πολιτική».  Περικοπές στην εκπαίδευση βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων και της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η βασική χρηματοδότηση των σχολείων γίνεται πια μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ εφ’ όσον αυτά πιστώνονται. Φέτος μάλιστα γίναμε μάρτυρες της ευτράπελης και συνάμα τραγικής κατάστασης, να εξαιρεθούν από τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο επειδή παρουσιάστηκε σε αυτές τις περιοχές αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα ολοήμερα υπονομεύονται, η ειδική αγωγή δυσλειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, οι ειδικότητες δεν καλύπτουν πλήρως τα πραγματικά κενά των σχολείων και οι υποστηρικτικές δομές του δημόσιου σχολείου υπολειτουργούν. Οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι εργάζονται υπό το καθεστώς της επισφαλούς εργασίας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες των σχολείων, αλλά όχι όλες: ελάχιστοι έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία και διδάσκουν από λίγο σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης μέσα σε τμήματα 27-28 παιδιών πολλές φορές χωρίς να υπάρχει ούτε ο προγραμματισμός ούτε και η πολιτική βούληση να στελεχωθούν πλήρως τα σχολεία και τα παιδιά να επωφελούνται του μεγίστου δυνατού που θα μπορούσε το δημόσιο σχολείο να τους παράσχει.

Είναι σαφές ότι τα αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  αποτελούν και αιτήματα των γονιών των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα δημόσια σχολεία.  Η στελέχωση του δημόσιου σχολείου δεν μπορεί να γίνεται με συμβασιούχους οι οποίοι αναπληρώνουν τον εαυτό τους  ένα ή δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι  εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία και τα σχολεία να  λειτουργούν με μόνιμη και σταθερή κάλυψη των παιδαγωγικών τους  αναγκών (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες, ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη).

Το σχολείο που επιθυμούμε εκπαιδευτικοί και γονείς δεν είναι άπιαστο όνειρο. Μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα αρκεί να το θέσουμε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο εμείς που η καθημερινότητα μας πραγματώνεται στα θρανία. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε συμπόρευση με τους γονείς στις κοινές μας διεκδικήσεις: δημόσιο σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις και ελλείψεις. Πλήρη  δικαιώματα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και την εργασία.  Κανείς καμία  δεν περισσεύει σε αυτόν τoν διαρκή αγώνα.

Παμπειραϊκή συγκέντρωση συλλόγων ΠΕ και γονέων το Σάββατο 14 Νοέμβρη, 11.00π.μ. στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

https://www.alfavita.gr/arthron/gramma-pros-toys-goneis-apo-toys-syllogoys-pe-peiraia

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1405

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

08_polytexneio_pylhΤο σχολείο μας θα τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου με αφιερώματα και δράσεις που θα υλοποιηθούν ανά τμήμα μαθητών. Οι μνήμες και οι ιδέες των γεγονότων συνεχίζουν να μεταλαμπαδεύονται στις γενιές των μαθητών και να γίνονται προοπτική για μια Ελλάδα δημοκρατική, που μάχεται εναντίον της καταπίεσης και της καταπάτησης των αξιών μας.

Το ωράριο λειτουργίας για τη μέρα εκείνη θα είναι από τις 8.10 έως τις 9.40. Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1403

ΒΟΗΘΑΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, συγκεντρώνει κουβέρτες, αδιάβροχα, ρούχα, παπούτσια και κάλτσες όλων των ηλικιών για τους πρόσφυγες για να τα στείλει στη Λέσβο. Κάθε σχολείο συγκεντρώνει τα είδη αυτά και φροντίζει για τη μεταφορά τους στα τρία κέντρα ( 8ο ΔΣ Αγ. Βαρβάρας,3ο ΔΣ Κορυδαλλού και 8ο ΔΣ Κορυδαλλού ) που έχουμε επιλέξει . Καλό είναι ρούχα και παπούτσια να έρχονται χωρισμένα κατά ηλικίες για να διευκολυνθούμε στο τελικό πακετάρισμα.

ΕΜΕΙΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΑΛΛΑ Η ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!

12196352_985501618139550_6587389023964395023_n

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1401

Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” διοργανώνει και φέτος την 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί 13-15 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, με Παιχνίδια, Δημουργική Απασχόληση, Κουκλοθέατρο, Χορό, τραγούδι, Zumba και πολλά πολλά ακόμη.

Στην Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά, συμμετέχει η ομάδα Κουκλοθεάτρου ArtooPaspartoo, με την παράσταση “Η Μυθοπαρέα του Αισώπου”.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 11.00π.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους!

Πληροφορίες και Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: http://artoopaspartoo.us10.list-manage1.com/track/click?u=4f48f63e6640f91a9f2c3af64&id=4b39a898ab&e=63180c3a28

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://artoopaspartoo.us10.list-manage.com/track/click?u=4f48f63e6640f91a9f2c3af64&id=ccc7838393&e=63180c3a28

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1400

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς