Ιούνιος 2015 αρχείο

Paul Klee, χρώμα και εικαστικό σύμβολο

leo4Εμείς, οι μικροί μαθητές -μεγάλοι καλλιτέχνες- της Α΄ τάξης, μέσα από τη γνωριμία και την παρατήρηση των έργων του ζωγράφου Πάουλ Κλέε, επιχειρήσαμε τις δικές μας εικαστικές δημιουργίες και σας τις παρουσιάζουμε.

Στην αρχή, αξιοποιώντας απλά υλικά, πειραματιστήκαμε με τις γραμμές και τα σχήματα. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το χρώμα, το φως και την υφή. Μάθαμε να αναγνωρίζουμε γύρω μας λιτά μορφικά στοιχεία, αλλά να ενδιαφερόμαστε περισσότερο  για το πώς αυτά μπορούν να προκύψουν μέσα από τις δικές μας ιδέες στο χώρο και στο χρόνο, χωρίς να φοβόμαστε το λάθος. Προχωρήσαμε στο συνδυασμό αυτών των γνώσεων, των εμπειριών και των τεχνικών, ώστε να πραγματώσουμε ό,τι είχαμε φανταστεί. Γιατί, αν το χρώμα, η γραμμή, το σχήμα, η υφή, ο χώρος και ο χρόνος είναι το λεξιλόγιο της εικόνας, η σύνθεση είναι η γραμματική και το συντακτικό των εικαστικών τεχνών.

Οι στόχοι μας ήταν:
Να εξοικειωθούμε με το λεξιλόγιο της εικόνας.
Να μάθουμε να παρατηρούμε τη φύση γύρω μας και να πειραματιζόμαστε.
Να διευρύνουμε την εφευρετικότητά μας και τη φαντασία μας.
Να καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητά μας με την παραγωγή εικαστικών έργων.
Να απολαύσουμε τις στιγμές της εικαστικής μας δραστηριότητας.



Ας γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο του Paul Klee:

 

Μπορούμε να δούμε τα έργα του ζωγράφου στο WikiArt

 



Τα αυτοκινητάκια μας

Ζωγραφίσαμε τα αυτοκινητάκια μας αυθόρμητα και δημιουργικά. Αυτοκίνητα του λουλουδόκοσμου, του διαστήματος, καπελοαυτοκίνητα, ζώα με ρόδες, πολυκατοικίες. Όλα τόσο όμορφα και διαφορετικά. Ποικίλες οπτικές μορφές που αναπαριστούν μέσα τα οποία υπάρχουν σε διαφορετικό χρόνο και κινούνται ταυτόχρονα σε διαφορετικούς κόσμους. Αποτυπώνουν τις σκέψεις μας και τα ενδιαφέροντά μας και αποτελούν ένα ανοιχτό παράθυρο στον εσωτερικό μας κόσμο!!!

 


Δείτε στο Slide.ly



 

Οι φίλοι μας τα ζώα

Η δημιουργία του βιβλίου μας είναι μία διαθεματική δραστηριότητα που πηγάζει από τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Αισθητικής Αγωγής.  Η επιλογή των ζώων έγινε από τους ίδιους τους μαθητές οι οποίοι έγραψαν τα κείμενά τους στον κειμενογράφο. Η εικονογράφηση του βιβλίου μας βασίστηκε στις γνώσεις που αποκτήσαμε από τις παραπάνω δραστηριότητες. Αφού γνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά των ζώων, αλλά και το περιβάλλον όπου ζουν, αξιοποιήσαμε το χρώμα, τις γραμμές, τις φόρμες και τα σχήματα, συνδυάζοντάς τα σκόπιμα και συστηματικά, ώστε να παραχθεί έργο με συγκεκριμένο επικοινωνιακό νόημα.

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα:



Λήψη αρχείου

Δείτε το βιβλίο μας “Οι φίλοι μας, τα ζώα” σε πλήρη οθόνη!!!

 

zoa2

Δείτε τα ζώα που δημιουργήσαμε σε πλήρη οθόνη!!!


 

Αξιοποιήθηκαν τα περιβάλλοντα:

WikiArt, Kizoa, Slidely, iPiccy, Prezi, Flip Book Maker

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1332

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΣ

Μυρίζει ο αέρας θάλασσα και ο νους μας φεύγει μακριά να ταξιδέψει σε ό,τι μπορεί να τον γαληνέψει,
Τα παιδιά μας, αν κι ακόμα στο σχολείο και στις υποχρεώσεις τους,ήδη έχουν φύγει μακριά σε τόπους με παιδικές χαρές, παιχνίδια,άμμο και κουβαδάκια κι εμείς οι μεγάλοι τα συνοδεύουμε πραγματοποιώντας το δικό μας ταξίδι στη φυγή και ίσως στης ψυχής μας τη γαλήνη.
Ελπίζω τα δικά σας φετινά ταξίδια,τόσο αυτά που θα γίνουν όσο κι αυτά που θα μείνουν όνειρα, να σας δώσουν ηρεμία, ενέργεια, χώρο και χρόνο για να κρατήσετε δίπλα σας αυτά που πραγματικά αξίζουν.
Σας εύχομαι με υγεία να απολαύσετε όλες τις μικρέςκαι μεγάλες στιγμές αυτού του καλοκαιριού!

Καπλάνη Μαρία

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1323

Eνημερωτική συνάντηση με θέμα: “Χρήση του Διαδικτύου με ασφάλεια”

Προς τους γονείς των μαθητών της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέματα:

«Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου –  Το φαινόμενο «Εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο – Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου»,

Την Πέμπτη,   11 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00

Υπεύθυνη Ενημέρωσης: Δημητρακοπούλου Βασιλική, Ψυχολόγος,

Επιστημονική Συνεργάτης της  Μονάδας Εφηβικής Υγείας

 

ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Safe line: Συμβουλές για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1320

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 15-6, στις 9.00 πμ θα δοθούν οι βαθμολογίες του Γ΄ τριμήνου και οι τίτλοι προόδου των μαθητών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1318

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

 

 

 

 

Afisa APOFOITISHS 2015 Vradia paradosiakwn 2015

 

Οι παραδοσιακοί χοροί και η επαφή των μικρών μαθητών με τον πλούσιο πολιτιστικό μας θησαυρό, ήταν το μέλημα του Συλλόγου Γονέων κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς. Και τώρα που έφτασε η όμορφη αυτή ενασχόληση στο τέλος της, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές μας παρουσιάζουν σε μια όμορφη γιορτή τ’ αποτελέσματα και τους καρπούς της ενασχόλησης αλλά και της συνεργασίας των συγκροτημάτων…

Και όπως πάντα, το σχολειό μας αποχαιρετά τα παιδιά της έκτης τάξης, με το πάρτυ που διοργανώνει με περισσή φροντίδα ο Σύλλογος Γονέων.

Καλή επιτυχία και πολλή…διασκέδαση!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1315

“Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ” ΑΠΟ ΤΟ Β΄1

Τα τελευταία μας κείμενα για φέτος, συνοδευόμενα από όμορφες ζωγραφιές, μιλούν για τη γιαγιά μας. Την αγαπημένη αυτή παρουσία που στις μέρες μας είναι πιο απαραίτητη στην προσφορά της από ποτέ. Προσφορά συναισθηματική, πρακτική στην καθημερινότητα και σύνδεσμος των αλλοτινών καιρών με  το αύριο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1314

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ Νο3

Η τελευταία συνάντηση για φέτος, καλοκαιρινή και αποχαιρετιστήρια οργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων για την Α΄τάξη.

Ας ευχηθούμε καλή συνέχεια στη συνήθεια που μοιάζει να γίνεται θεσμός δημιουργίας και συνεργασίας!afisa vradies protis 1 afisa vradies protis 4

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1311

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ Β΄1

Σας παρουσιάζουμε την εφημερίδα μας ανανεωμένη και εμπλουτισμένη σε θεματολογία. Η δράση μας έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού  προγράμματος “Δημιουργία έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας” , σε συνάφεια με την ενότητα του μαθήματος της γλώσσας “Εφημερίδες”. Υποσχόμαστε στους αναγνώστες μας πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα γεμάτα ενημέρωση και διασκέδαση!

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1310

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς