Μάιος 2015 αρχείο

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 4/6. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 10/6

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 4 Ιουνίου τα Δημοτικά Σχολεία του Κορυδαλλού και της Αγίας Βαρβάρας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω διεξαγωγής τακτικής ετήσιας συνέλευσης του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου τα μαθήματα θα σταματήσουν στις 12:25. Δεν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία διδακτική ώρα (12:35 – 13:15) και δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα διεξαχθεί ψηφοφορία των μελών των Συλλόγων Διδασκόντων για την επιλογή των νέων Διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1309

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού για συμμετοχή στη γιορτή λήξης.

ATT00033

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1307

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε για την διοργάνωση δυο βιβλιοπαρουσιάσεων με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διευθυντή και τους μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

 

 

 

parousiasi1 Layout 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1304

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Φίλοι γονείς,
Ο καιρός για «διακοπές στην πόλη μου» έφτασε! Το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων που αγαπήθηκε από όλους υλοποιείται και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, από τον Δήμο μας, με σκοπό την στήριξη των εργαζομένων γονέων του Κορυδαλλού και την παροχή δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων. Κάθε χρόνο επιδιώκουμε την ποιοτική βελτίωση και τον εμπλουτισμό των δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές σας πολύ ουσιαστικές και θετικές παρατηρήσεις και υποδείξεις. Ανάπτυξη των Αθλητικών Δραστηριοτήτων και της Αισθητικής Αγωγής, Καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας, Βελτίωση της Παραγωγής Λόγου, Ενδυνάμωση της Κοινωνικοποίησης, είναι μόνο μερικοί από τους στόχους μας για την απασχόληση των παιδιών σ’ ένα πολυεπίπεδο βιωματικό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται:
• Αθλοπαιδιές
• Εικαστικά
• Θεατρική Αγωγή
• Σκάκι
• Κινηματογράφος
• Παιδαγωγικές δράσεις
• Κολύμπι
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους εθελοντές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) καθώς και τους έμπειρους εκπαιδευτές του Λιμενικού Σώματος και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να φροντίζουν την ασφάλειά τους σε ξηρά και θάλασσα. Επίσης φέτος θα γνωρίσουν ακόμη περισσότερο το καλό παιδικό βιβλίο μέσα από την Αφήγηση – Δραματοποίηση Παραμυθιού και συναντήσεις με Έλληνες Συγγραφείς. Φυσικά θα απολαύσουν ακόμη περισσότερο την Θάλασσα της παραλία του Σχοινιά με την επίβλεψη έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, την παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι έμπειροι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ανταμώσουμε, στην πιο ωραία παρέα του Καλοκαιριού στον Κορυδαλλό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΠ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΝΟΣ

Για λεπτομέρειες πατήστε:     sxoleia_camp

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1302

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ΄ΤΑΞΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας παραθέτουμε δύο επιστολές σχετικές με την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που θα διδαχθούν τα παιδιά της φετινής Δ΄Τάξης για τις επόμενες σχολικές χρονιές. Οι επιστολές είναι γραμμένες από τις σχολικές συμβούλους, υπεύθυνες για τις προτεινόμενες γλώσσες για να ενημερώσουν και να διευκολύνουν την επιλογή των μαθητών. Διαβάστε το κείμενο της κοινής επιστολής προς τους γονείς και δείτε τις αντίστοιχες απιστολές στους συνδέσμους:

 

Νέα Σμύρνη 22-05-2015

Αξιότιμες/οι Διευθύντριες/ες Δημοτικών σχολείων της Δ΄ Αθήνας
Αγαπητοί Γονείς
Στην εποχή μας η αναγκαιότητα για πληροφόρηση και επικοινωνία σε διεθνές επίπεδο καθιστά την εκμάθηση ξένων γλωσσών σημαντικό διαβατήριο και βασική προυπόθεση τόσο στον επιστημονικό και κοινωνικό στίβο όσο και στον εργασιακό.
Στην Ευρώπη η γνώση και η ευχέρεια λόγου σε περισσότερες απο 2 γλώσσες πέραν της μητρικής αποτελεί το ζητούμενο για κάθε νέο, ο οποίος επιθυμεί να διευρύνει το πλαίσιο συναλλαγών του, να ανακαλύψει διαφορετικούς πολιτισμούς και συμπεριφορές και να επαναπροσδιορίσει τη στάση του στην κοινωνία. «Ενωμένοι στην πολυμορφία», είναι το σύνθημα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Πολυμορφία στον πολιτιστικό πλούτο, στις παραδόσεις, στις πεποιθήσεις, στις γλώσσες.
Η χώρα μας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της γλωσσομάθειας και σεβόμενη τις ανάγκες των πολιτών , ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, παρέχει τη δυνατότητα εκμάθησης της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας από την Ε΄ Δημοτικού.
Σύμφωνα με το έγγραφο Φ52/632/81912/Δ1/22-05-2015 του Υπουργείου, οι γονείς και οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν στην Δ΄ Δημοτικού τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν, εμπιστευόμενοι την κατάρτιση, το επαγγελματικό ήθος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών των ξένων γλωσσών.
Η επιλογή της ξένης γλώσσας είναι κατεξοχήν προσωπική υπόθεση, στην οποία παίζουν ρόλο διάφοροι λόγοι όπως οικογενειακοί ή φιλικοί δεσμοί, εκπαιδευτικοί, μορφωτικοί και επαγγελματικοί λόγοι. Στην επιλογή αυτή καλό είναι να μην τίθενται ψευδοδιλλήματα μεταξύ εύκολης ή δύσκολης ξένης γλώσσας.

Με εκτίμηση
Οι αρμόδιες Σχολικές Σύμβουλοι

Μίχου Ευανθία ΠΕ05 Χατζηιωάννου Αντιγόνη Μέλισσα Ίρις ΠΕ07

.gallikh

germanikh

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1299

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΕΚΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/37645/0020/08-07-2002 Υ.Α.)

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεικών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε. , που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α.)

• Βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2014-2015)
• Αίτηση δικαιούχου (επισυνάπτεται).
• Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (2005).
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο τουλάχιστον 3 μηνών).
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
• Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1298

«ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ»

Ο Δήμος  Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ παρουσιάζει την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην πλατεία  Μέμου στις 19.30, την
παράσταση του ΑλκιβιάδηΚωνσταντόπουλου με τίτλο «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ».

Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει μουσική, τραγούδι, χορό,> θεατρική εμψύχωση με εναλλαγή ρόλων και ξυλοπόδαρο, κουκλοθέατρο και προβολές. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπούρη (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο  Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα BEST SELLER της παιδικής λογοτεχνίας.

Afisa---Mia-treli-treli-Alfavita_Korydallos_WEB προσκληση_προγραμμα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1293

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τα παιδιά της Δ΄και Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού μας προσκαλούν στην εκδήλωση αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει στο

“Σινε Παράδεισος”  την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να δώσουμε την υπόσχεση πως θα είμαστε όλοι εκεί!Μίκης Θεοδωράκης - πρόσκληση

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1290

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας διοργανώνει για την Πέμπτη 28 Μαΐου την τρίτη συνάντηση γονέων και παιδιών της Α΄τάξης. Διασκέδαση, συζήτηση και δημιουργία νέων δράσεων είναι για άλλη μια φορά οι στόχοι των επιτυχημένων αυτών συναντήσεων.afisa vradies protis 1 afisa vradies protis 3

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1286

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Εξόρμηση στη φύση και διασκέδαση μας προτείνει ο Σύλλογος γονέων για να επισημοποιήσουμε την είσοδο του καλοκαιριού.

Δείτε λοιπόν την ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει για τη μέρα και τον τόπο της εκδρομής κι ετοιμάστε τα σακίδια!ekdromi tatoi afisa

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1282

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς