Δεκέμβριος 2014 αρχείο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ Β2 ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ

…Όλοι αναρωτιόμαστε τις τελευταίες μέρες του σχολικού ’14 , από πού έρχονται οι όμορφες μυρωδιές και τα αρώματα…

Ήταν από την αίθουσα του Β’2, όπου παιδιά και δασκάλα βάλθηκαν να φτιάξουν στολίδια με ευωδιαστά υλικά, πορτοκάλια και γαρίφαλλα!

Ας είναι και το 2015  ευωδιαστό και γλυκό σαv τα στολίδια σας!

Για να δείτε πατήστε την εικόνα.shutterstock_63638398meg

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1139

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου μας,

Σας εύχονται ολόψυχα η γέννηση του Χριστού και η ανατολή της νέας χρονιάς να σημάνουν για μικρούς και μεγάλους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, δημιουργικότητα αλλά και πραγματοποίηση στόχων και επιδιώξεων.

Καλές γιορτές!!Fylladia-Xristoygenniatikes-kartes-65291

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1136

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤIΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Οι σύλλογοι γονέων των σχολείων μας, 6ου και 8ου, με εορταστική, χριστουγεννιάτικη διάθεση διοργανώνουν  εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι λοιπόν, ας βάλουν το πιο όμορφο χαμόγελο και ας βρεθούν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

ll

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1126

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 19-12, από τις 1.30 έως τις 2.30, θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου elegxos-proodouμε τις βαθμολογίες του Α΄τριμήνου για τις τάξεις γ΄ έως στ΄.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας εύχονται σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους!

Την ίδια μέρα από τις 8.00 έως τις 4.00 το απόγευμα θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. Γονέων και Κηδεμόνων.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1121

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ Β΄2

Πρωινό για δυνατά μυαλά και σώματα μας προτείνει το Β΄2 . Την Παρασκευή 5/12, τα πηρούνια πήραν φωτιά αλλά…όχι και τα λιπαρά. Τα παιδιά διάλεξαν πρωινό υγιεινό και δυναμωτικό, έφαγαν παρεούλα και διασκέδασαν.

Πάρτε μια…γεύση από τη δράση τους πατώντας την εικόνα.

 

πρωϊνό

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1106

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΜΙΚΣ;

Με αφορμή την ενότητα της γλώσσας “Ταξίδι στον κόσμο των κόμικς”, οι μαθητές του Β΄1 σκέφτηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους κόμικς. Με οδηγό το κέφι και την φαντασία, σας παρουσιάζουν τις περιπέτειές τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1105

Η ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η πρώτη περίοδος ενασχόλησης των μαθητών του Β΄1 με τα έθιμα του τόπου μας, έκλεισε με την παρακολούθηση βίντεο και την ομαδική εργασία και συμπλήρωση του πρώτου φύλλου εργασίας. Τα παιδιά, έδωσαν περιγραφικούς ορισμούς για τα έθιμα και διαπίστωσαν και κατέγραψαν τις συνηθέστερες δράσεις και τους στόχους τους.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο που παρακολούθησαν και, πατώντας στην εικόνα, να διαβάσετε τις εργασίες των ομάδων.

6.-ekd-es-karnavali-boules

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1102

ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Είναι πια αδιαμφισβήτητο γεγονός η ευρεία χρήση του διαδικτύου όχι μόνο απ’ τους μεγάλους αλλά και από τα παιδιά. Το διαδίκτυο προσφέρει γνώσεις, ενημέρωση αλλά και διασκέδαση με τα παιχνίδια που προτείνονται τα τελευταία χρόνια.

Παρ΄όλα αυτά, η προσοχή των γονέων και η ενημέρωσή τους  πρέπει να προέχουν της χρήσης και να είναι συνεχείς εξαιτίας των κινδύνων που ελλοχεύουν .

Ιδιαίτερα, η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών ηλικίας 8-15 στο παιχνίδι “Stardoll”, καθώς και η παρουσίαση εξαιρετικά επικίνδυνων φαινομένων, ακόμη και κρουσμάτων, επιτάσσει την ανάγκη ενημέρωσης όλων των γονιών για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ήδη, από τις δυνατότητες δικτύωσης και ζωντανής επικοινωνίας που διαθέτει, το παιχνίδι αυτό καθίσταται επικίνδυνο.

Από το 2012, οι ανακοινώσεις  της Γενικής Ασφάλειας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οχι μόνο μας κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, αλλά με γεγονότα- δυστυχώς! – χαρακτηρίζουν απαγορευτική τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα άρθρα που σας παραθέτουμε .

Θεωρούμε υποχρέωση της σχολικής μας κοινότητας τη διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και θέτουμε την ενημέρωση όλων των οικογενειών, ως προτεραιότητα.

Η Διευθύντρια,

Μαρία Καπλάνη

Ενημερωθείτε:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113269833

http://xenesglosses.eu/2014/05/stardoll-312000000/

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1095

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

emvoliasmos2

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από επικοινωνία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, και σε συνέχεια δράσεων προηγουμένων ετών, όσοι μαθητές μέχρι σήμερα δεν έχουν προσκομίσει το ατομικό δελτίο μαθητή μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη μονάδα Υγείας της περιοχής τους (ΠΕΔΥ ή στην Παιδική Πολυκλινική Πειραιά στο τηλέφωνο 2104115672) χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να συμπληρωθεί  το ατομικό δελτίο τους., σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.    

 Επίσης, πρόσβαση  στο πρόγραμμα εμβολιασμών έχουν τόσο οι ασφαλισμένοι μαθητές όσο και οι ανασφάλιστοι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη Υγειονομική μονάδα της περιοχής τους που διαθέτει ιατρείο εμβολιασμών.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

 

1)      Η προσκόμιση του αντίστοιχου βιβλιαρίου εμβολίων

2)      Να διαθέτουν ΑΜΚΑ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1092

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς