Ιούνιος 2014 αρχείο

ΤΑΙΝΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ : “Ο ΨΥΛΛΟΣ”

Μια πολυβραβευμένη ταινία με απολαυστικές ερμηνείες σας προτείνουμε για τις στιγμές ανάπαυλας και ψυχαγωγίας που ήδη ξεκίνησαν. “Ψύλλος” είναι το παρατσούκλι του μικρού Ηλία, ενός δωδεκάχρονου αγοριού στην ορεινή Ολυμπία που ταυτίστηκε με τη χειρόγραφη εφημερίδα του…

Να περνάτε καλά!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1019

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ,ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ,ΑΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΚbigstockphoto_child_s_summer_toys_o3ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΟ,ΗΡΕΜΟ,ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ, ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ,ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1004

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ΄ΤΑΞΗ

 

Δεν κόβουν εισιτήριο, δεν κάνουν δημοπρασίες, δεν έχουν καν όνομα στη γκαλερί τους οι μαθητές της έκτης τάξης… τα έργα όμως που δημιούργησαν είναι αντάξια μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης. Είναι τυχαίο που ο διάσημος ζωγράφος Paul Klee είχε εκφράσει πόσο θα ήθελε να ζωγραφίζει σαν το γιο του;
Ας θαυμάσουμε τα έργα τους, αναρτημένα στην είσοδο του σχολείου μας, να δίνουν μια άλλη πνοή, καλλιτεχνική και φρέσκια. Πάρτε μια γεύση:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1002

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

Η πρώτη χρονιά στο δημοτικό σχολείο είναι για όλα τα παιδιά, όχι απλώς μια ανάμνηση, αλλά εμπειρία ζωής. Η πρώτη γραφή και ανάγνωση, η “μετάφραση” του κόσμου σε αριθμούς, οι φιλίες και οι συνεργασίες…

Κλείνοντας αυτή την υπέροχη σχολική χρονιά, θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στη μητέρα που πάντα στέκεται δίπλα μας να μας καθοδηγεί, να μας εμψυχώνει, να μας αγαπάει…

Καλό καλοκαίρι,

από τους μαθητές και τη δασκάλα του Α΄1

Για να δείτε σε νέα σελίδα, πατήστε:
“Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ”

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1000

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΑΠΟ ΤΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Τα δικαιώματα στο συναίσθημα αναλύουν σε ομαδική εργασία οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και… λίγο πριν κλείσουν την πόρτα της του δημοτικού σχολείου, μας δίνουν μια εξαιρετική δουλειά για τη βία και τη διαχείρηση των συναισθημάτων μας. Μας οδηγεί ο θυμός; Τι ρόλο έχει στη ζωή μας και πώς τον αποφεύγουμε;

Δεν σταματούν όμως εδώ. ¨Το προαύλιο των ονείρων μας΄ με δέντρα, άπλετο χώρο για παιχνίδι και δραστηριότητες περιγράφεται μέσα από ένα γράμμα που στέλνουν τα παιδιά στο δήμαρχο.

Τέλος, οι αγαπημένοι συγγραφείς των παιδιών παρουσιάζονται σ’ ένα αφιέρωμα τόσο περιεκτικό και όμορφα δοσμένο που, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να  βάλουμε στην… ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/998

“Το καναρινί ποδήλατο” – Σκέψεις και επεκτάσεις από τη ΣΤ΄ τάξη

Μια εξαιρετική προσέγγιση στην κινηματογραφική ταινία “Το καναρινί ποδήλατο” έκαναν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης. Δεν αποτελεί μόνο δείγμα γραφής αλλά και πρόταση για αξιοποίηση του κινηματογράφου προκειμένου τα παιδιά να εμβαθύνουν σε νοήματα αλλά και να καλλιεργούν την κριτική σκέψη.

Συγχαρητήρια σε όλους καθώς και στη δασκάλα τους, κ. Σοφία, για το πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

Για να διαβάσετε τα κείμενα των παιδιών πατήστε:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/996

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μοιραστήκαμε πολλά όταν τα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού ήρθαν στο σχολείο μας για να δούμε μαζί την παράσταση  “Το Κίβι” και είχαμε δώσει μια υπόσχεση: Να ξαναβρεθούμε. Έτσι κι έγινε.

Στις 29 Μαΐου ξεκινήσαμε λοιπόν να πάμε στους φίλους μας. Η πρόσκληση μιλούσε για κοινά παιχνίδια και πρωινό. Όλα κύλησαν ακόμη πιο όμορφα απ’ ό,τι περιμέναμε. Οι στιγμές μας μοναδικές και οι νέες υποσχέσεις που δώσαμε είναι για μια “μεγάλη” συνεργασία τη χρονιά που έρχεται.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α΄1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/994

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

Γονείς, δάσκαλοι και δημοτική αρχή, από κοινού οργάνωσαν κοινή πορεία δράσεων με στόχο την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Η συμμετοχή στην αντίδραση αφορά όλους εμάς που ενδιαφερόμαστε και παλεύουμε – ο καθένας από το δικό του μετερίζι – για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Τα πρώτα βήματα δείχνουν πως το ΟΧΙ μας στο κλείσιμο των σχολειών έφτασε δυνατό στα προπύλαια των υπευθύνων. Σήμερα, 3-6,  η Ένωση Γονέων και Υπεύθυνοι Δήμων του Πειραιά έκαναν διαμαρτυρία στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Την Πέμπτη, 5/6, στις 7μμ. θα γίνει πορεία μαθητών, γονιών και δασκάλων με σημείο εκκίνησης το πνευματικό κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”. Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Σπάθα όπου θα ενωθεί με την αντίστοιχη του Κερατσινίου.

Την Παρασκευή, 6/6, οι δάσκαλοι προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας  από τις 11.30. Δίνουν ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 .

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!

Διαβάστε τις ανακοινώσεις δασκάλων και γονιών:

envsi gonevn

syllogos daskalvn

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/988

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπείδευση, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση και να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις, πατήστε:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/983

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς