Μάρτιος 2014 αρχείο

Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΣΑΥΡΟΥ – ΑΠΟ ΤΟ Α΄2

Η άνοιξη χτύπησε για τα καλά την πόρτα μας και οι μαθητές του Α΄2 με τη δασκάλα τους, κ. Άντζελα, έβαλαν σκοπό να φτιάξουν το δικό τους λαχανόκηπο αλλά και ένα όμορφο παρτέρι μα ανθοφόρα και μυρωδικά.

Ζήτησαν βοήθεια και από το Λαχανόσαυρο, που είναι ειδικός στο φύτεμα και στην κηπουρική …κι εκείνος έστειλε τους δικούς του ανθρώπους από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κορυδαλλού.

Έτσι, την  Παρασκευή 21/3, μέρα της εαρινής ισημερίας και έναρξης της άνοιξης, συνέβησαν όσα θα δείτε και θα διαβάσετε…

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/947

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΑΠΟ ΤΟ Α΄1

Τα πρώτα μας βήματα στο στερέωμα των συγγραφέων συνεχίζονται και σας παρουσιάζουμε το βιβλίο μας  “Ο εαυτός μου”. Για να το διαβάσετε σε νέα σελίδα, πατήστε στην εικόνα.

artemis

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/940

ΟΙ ΝΕΦΕΛΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΑΣ – ΑΠΟ ΤΟ Δ΄1

Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας και με αφορμή τις όρνιθες του Αριστοφάνη, που εμπεριέχονται στην ενότητα  9 του βιβλίου, οι μαθητές του Δ1  παρουσιάζουν τις δικές τους ιδανικές πολιτείες. Έχει ενδιαφέρον να τους ακούσουμε. Μήπως κάτι θέλουν να μας πουν;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/935

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – Α΄1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α΄1 ολοκλήρωσαν έναν κύκλο δράσεων με θέμα τη διαφορετικότητα και μας τις παρουσιάζουν . Αφόρμηση στάθηκε ένα παραμύθι που αναφέρεται στην αποδοχή του διαφορετικού. Τα παιδιά το προσέγγισαν διαθεματικά (παραγωγή γραπτού λόγου, εικαστικά, δραματοποίηση). Οι στόχοι ήταν πολλαπλοί και αναφέρονταν τόσο στην γνωστική – ψυχοκινητική όσο και στην κοινωνική – πολιτισμική διάσταση.

Για να διαβάσετε το παραμύθι πατήστε :       to kiwi

Τα παιδιά ζωγράφισαν το κίβι όπως το φαντάζονταν, χωρίς να το έχουν δει. Για να δείτε τις ζωγραφιές, πατήστε στην εικόνα:

Mihalis 001

 
 

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συνάντηση με το 1ο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού. Παρουσιάστηκε ένα μικρό θεατρικό – δραματοποίηση του παραμυθιού και ακολούθησε συζήτηση.

 

Έπειτα, οι ομάδες των μαθητών  συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας που έκαναν αναφορά στη ζωή παιδιών από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Για να τα δείτε, πατήστε στην εικόνα.

hh

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Action Aid Hellas. Μπορέιτε να δείτε τις δράσεις, πατώντας στην εικόνα.

imageshttp://www.slideboom.com/presentations/957783/%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD–Action-Aid-Hellas

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/920

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς