Φεβρουάριος 2014 αρχείο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΑ – Α΄1

Πώς μπορεί ένα γράμμα ν’ αντικαταστήσει χίλιες κουβέντες…Οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια να επικοινωνούν με γράμματα όμως, τα μικρά παιδιά εκεί ανακαλύπτουν τη δύναμη της σκέψης, τη δύναμη του γραπτού λόγου.

Έτσι και οι μικροί μαθητές του Α΄1, φρέσκοι στη συγγραφή κειμένων, μας δίνουν το πρώτο δείγμα της πένας τους: Γράφουν ένα γράμμα σε αγαπημένο τους πρόσωπο. Και αν μετρήσουμε τις δυνάμεις των προσώπων στην παιδική αγάπη…μάλλον νικητές είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες…

Για να διαβάσετε τα γράμματα σε νέα σελίδα, πατήστε στην εικόνα.

129625__vintage-vintage-letters-postcards-photographs-old-envelopes-keys-watches-rose_p

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/910

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Τι κι αν η μέρα έμοιαζε βγαλμένη από βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς με την πόλη τυλιγμένη σε μια παχιά ομίχλη;

Τίποτα δεν εμπόδισε την Ε΄και την ΣΤ΄ Τάξη του σχολείου μας να ανηφορίσουν προς το υπέροχο Μουσείο Ηρακλειδών στους πρόποδες του λόφου Φιλοπάππου.

Το τι αποκόμισαν μαθητές και δασκάλες μπορείτε να το δείτε τόσο στις εργασίες των παιδιών όσο και στο βίντεο που ντύνει τις εικόνες με ήχους και μυρωδιές της μοναδικής μας Αθήνας…

(Επιμέλεια: Σοφία Γατσούλη)

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/907

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ

Και πριν καλά καλά ξεκινήσει η άνοιξη, μαζί με την καλοκαιρία, η έμπνευση απισκέφτηκε τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης. Έφτιαξαν τις δικές τους μοναδικές και πρωτότυπες διαφημίσεις που θα ζήλευε και ο πιο περιζήτητος διαφημιστής.

Η δασκάλα τους, η κ. Σοφία, ετοίμασε τις παρουσιάσεις από την προσπάθεια των παιδιών με δυο διαφορετικούς τρόπους: Ως ηλεκτρονικό βιβλίο και ως βίντεο. Δείτε τα και διαλέξτε όποιο σας αρέσει!

KIZOA

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/899

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ

Η επίσκεψη της Α’, Β’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας σε παραδοσιακό πατητήρι τον Οκτώβρη, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά και συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της “μουστιάς” αλλα και της εμφιάλωσης του κρασιού. Η δασκάλα Κ. Σοφία Γατσούλη, μας παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βίντεο από την ημέρα εκείνη, κάνοντας και αναφορές στον τρύγο.   Δείτε το.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/898

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς