Ιανουάριος 2013 αρχείο

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Β΄1

Κι αφού οι γιορτές των Χριστουγέννων έγιναν πια παρελθόν…τα παιδιά του Β’1 θυμήθηκαν κι έγραψαν για κάτι πολύ  αγαπημένο: Το παιχνίδι που κρατούν στην πρώτη θέση μέσα στην καρδιά τους. Αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια ζωντάνεψαν στο χαρτί και ακολούθησαν τις οδηγίες του γραπτού λόγου… Για να διαβάσετε,  πατήστε στην εικόνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/648

28 Ιανουαρίου 2013, Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).
Στη σελίδα:   ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ,  μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων “Πάρε τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στα χέρια σου” που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ενημερωθείτε για τη μεταρρύθμιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Με αφορμή την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2013) καθώς και την επετειακή 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2013), το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ενημερώνει ότι διευρύνει το πλαίσιο αναφοράς της υπηρεσίας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με τον ανανεωμένο δικτυακό τόπο http://internet-safety.sch.gr/ στοχεύοντας με το υλικό του, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες και ασφαλώς στα παιδιά και στους εφήβους.



Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/643

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ

Με μεγάλη λαμπρότητα θα διοργανωθεί φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της. Όλα αυτά τα χρόνια, το Δίκτυο INSAFE έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Διαδικτύου: από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και τη σύγκλιση των γενεών. Φέτος, αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή θεματική με βαρύνουσα σημασία: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους – Online rights and responsibilities».

Έτσι, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Connect with respect! – Σύνδεση με σύνεση!», και διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία.

http://www.saferinternet.gr

Δείτε αφίσες που δημιούργησαν μαθητές για την ανάδειξη του συνθήματος «Connect with respect! – Σύνδεση με σύνεση!», σύνθημα του φετινού εορτασμού της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/632

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μια από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς θα παρουσιαστεί αύριο στις 10.00 στο χώρο του σχολείου μας. ” Η Μαγική κοτούλα”, ένα έργο εμπνευσμένο από ρώσικο παραμύθι, θα μας αποκαλύψει τη δύναμη της γνώσης και …αλλά ας μην πούμε περισσότερα. Οι μικροί μαθητές από την Α΄ως και τη Δ΄Τάξη δίνουν “ραντεβού” στο αμφιθέατρο.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα:

http://schooltheatre2012.blogspot.gr/

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/630

Ε’ Τάξη – Κρεσέντο χριστουγεννιάτικων κατασκευών

Για άλλη μια φορά η κ. Σοφία Γατσούλη και οι μαθητές της έκαναν τη σχολική αίθουσα να μοιάζει…με το εργαστήριο του Αη Βασίλη.
Στολίδια μυρωδάτα, ημερολόγια ανάγλυφα, κάρτες τρισδιάστατες και γλυκόσπιτα χιονισμένα έδωσαν το δικό τους μήνυμα:

Η αγάπη, η συνεργασία, η παιδική αθωότητα … και μόνο αυτά -αρκούν για να χαμογελάσουν οι μεγάλοι!
Σας ευχαριστούμε πολύ! Και του χρόνου!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/629

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα…

Τα μαθήματα εικαστικών – στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων – υπήρξαν για φέτος μια νέα, καινοτόμα δράση για τους μαθητές του σχολείου μας. Ο κ. Βαγγέλης Λιουδάκης, έδωσε πνοή στα υλικά και μύησε τα παιδιά στη μυστική γοητεία της τέχνης. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους μαθητές για συμμετοχή στο μάθημά του. Η ανταπόκριση ήταν απρόσμενη και το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό! Δεκάδες παιδιά βρέθηκαν εκείνο το κρύο απόγευμα του Σαββάτου σε ραντεβού δημιουργίας και έκφρασης…
Ευχαριστούμε θερμά το ζωγράφο μας για ό,τι έχει τολμήσει να προσφέρει ως τώρα, με θυσία τον κόπο και τον προσωπικό του χρόνο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/628

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει κάποιες οικογένειες του σχολείου  που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, καλεί όλους μας για την προσφορά τροφίμων, γραφικής ύλης ή και ειδών καθαριότητας. Η συμμετοχή μας κρίνεται πολύτιμη…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/625

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς