Δεκέμβριος 2012 αρχείο

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ…

Καράβια από άχρηστα υλικά έγιναν όμορφα ημερολόγια από τα παιδιά του Β΄1. Οι μικροί μαθητές τα φόρτωσαν με μεράκι, καλλιτεχνία αλλά και με πολλές ευχές για το 2013.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/615

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ’1

Οι μικροί μαθητές του Γ’1, με τη δασκάλα τους κ. Ζωή Τσιμαχίδου, εμπνεύστηκαν από τα παραδοσιακά κάλαντα κι έγραψαν τα δικά τους, ξεχωριστά κάλαντα… Με καλή διάθεση στη συνταγή, μια δόση χαράς και πολλές κουταλιές χιούμορ, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά τόσο εντυπωσιακό που ακόμη και ο Ευγένιος Τριβιζάς θα το ζήλευε! Για να διαβάσετε τα κάλαντα πατήστε ακριβώς στην κορυφή του δέντρου. (Προσοχή στα λαμπάκια!)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/612

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ…

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Δασκάλων του σχολείου μας εύχονται σε όλους τους μαθητές και τους γονείς να έχουν

Καλές Γιορτές!

Η γέννηση του Χριστού μας και ο ερχομός της νέας χρονιάς να είναι για όλες τις οικογένειες μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/607

“ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ”

Με αφορμή το ποίημα του Βιντσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος”, οι μικροί μαθητές της Β’ Τάξης άκουσαν τη μουσική που έντυσε τους περίφημους αυτούς στίχους.  Ήρθαν σ’ επαφή με τη γλώσσα αλλά και την κουλτούρα εκείνης της εποχής. Τους αφιερώνουμε λοιπόν το παρακάτω τραγούδι:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/602

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ

Οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης  επισκέφθηκαν στα μέσα του Νοέμβρη το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία.  Οι διηγήσεις τους για όσα είδαν και για την εμπειρία που αποκόμισαν, μας έκαναν να υποσχεθούμε ανανέωση του ραντεβού μας σ’ αυτόν τον αξιόλογο χώρο. Να σημειώσουμε την υποδοχή, την ευγένεια και τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων του μουσείου αλλά και της οικογένειας Βορρέ που συμβάλλει επίσης στο να χαρακτηρίσουμε αυτή την επίσκεψη ως μοναδική και πολύτιμη!

Οι φωτογραφίες που μας ετοίμασε η δασκάλα,  κ. Σοφία Γατσούλη,  μιλούν από μόνες τους…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/598

ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ένα πολύτιμο λεύκωμα μοναδικών φωτογραφιών από την γερμανική κατοχή και τα χρόνια της αντίστασης των Ελλήνων, όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση που έγινε στο σχολείο μας,  μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ:

“ΛΕΥΚΩΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ”

Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την προσπάθεια συλλογής του φωτογραφικού υλικού καθώς και τον κ. Άγγελο Βασιλειάδη (πρώην διευθυντή του σχολείου μας) και την οργάνωση Π.Ε.Α.Ε.Α. Κορυδαλλού για την προσφορά του αρχείου τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/594

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς