Οκτώβριος 2012 αρχείο

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ο σύλλογος γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας από την Παρασκευή 26/10 έως την Κυριακή 28/10. Αρχεία του σχολείου αλλά και φωτογραφίες από προσωπικές συλλογές είναι έτοιμα να “αναπνεύσουν” ανάμεσά μας, δίνοντας το δικό τους μήνυμα και συνδέοντας δυο εποχές με κοινά στοιχεία για το λαό μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/566

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας ευχαριστούν για την στήριξη και τη βοήθειά της γνωστή εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικών ειδών που συνέβαλε στον εξοπλισμό της αίθουσας υπολογιστών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/563

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανανέωσης της αίθουσας υπολογιστών του σχολείου μας. Μιας αίθουσας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί χώρο δημιουργικής υποστήριξης της διδασκαλίας μέσω των εργαλείων της Νέας Τεχνολογίας.

Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα… και μετά την απόσυρση των χαλασμένων συσκευών… παρουσιάστηκε η ανάγκη για οθόνες.  Η ανάγκη μπορεί να καλυφθεί ακόμη και με χρησιμοποιημένες οθόνες, παλαιότερης τεχνολογίας που τυχόν υπάρχουν στα σπίτια μας…

Περιμένουμε ανταπόκριση στην ανάγκη που παρουσιάστηκε και ευχαριστούμε εκ των προτέρων…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/561

Λάχανα και χάχανα (Η παρέα)

Λάχανα και χάχανα (μέρος α΄)  Η παρέα

Ο Τάσος Ιωαννίδης  παρουσιάζει  μελοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο της Γλώσσας της Α’ Δημοτικού.Στο εγχείρημα συμμετέχουν λοιπόν και οι συγγραφείς του βιβλίου Ελένη Καραντζόλα, Καλλιόπη Κύρδη, Τατιάνα Σπανέλλη και Θεοδώρα Τσιαγκάνη, αλλά και παιδιά δημοτικών σχολείων. Τραγουδούν οι Μαρία Φαραντούρη, Ηλίας Μαμαλάκης και Ευγένιος Σπαθάρης.

Αχινός

Τιτίνα η κότα

Ο παπαγάλος

Ένα μυστήριο ελικόπτερο

Σαλιγκάρι

Τι να έχει το πακέτο;

Οκτώ μεγάλοι ποντικοί

Πάνω από τη λίμνη

Ρινόκερος και κόκορας

Ιωάννα

Ιπποπόταμος

Το παπί

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/539

Οι μουσικές μας συλλογές

Στη σελίδα μας αυτή μπορείτε να ακούσετε μουσική και τραγούδια από τις συλλογές μας.  Για την αναπαραγωγή των τραγουδιών, αφού επιλέξτε τη συλλογή που επιθυμείτε, κάντε κλικ με το ποντίκι σας στο μουσικό κομμάτι που θέλετε ή ανοίξτε τη λίστα με τα μουσικά κομμάτια που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ιστολογίου (Η μουσική μας συλλογή).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/535

Διαδικτυακά σεμινάρια: μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης από το Saferinternet.gr

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων με γνώμονα την εκπαίδευση των μαθητών αλλά και την ενημέρωση των γονέων γύρω από την υπεύθυνη, ηθική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποίησε 6 διαδικτυακά σεμινάρια (“webinars”), τα οποία απαντούν, μέσα από τεχνολογίες πολυμέσων και βίντεο, σε ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με τις εξής σημαντικές ενότητες:

  • Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια – Μέρος Α’: προστασία της ιδιωτικής ζωής, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο, αντιμετώπιση της διαδικτυακής πληροφορίας με κριτική σκέψη, προσεκτική αντιμετώπιση των διαδικτυακών φίλων (διάρκεια 13:35 λεπτά).

  • Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια – Μέρος Β’: αποφυγή κακόβουλου λογισμικού, διαδικτυακές αγορές, η σημασία της κατανόησης των όρων χρήσης και της πολιτικής απορρήτου των ιστοσελίδων, χρήση του κινητού μας με ασφάλεια, αποφυγή της υπερβολικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο (διάρκεια 13:24 λεπτά).

  • Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου: σημάδια, συμπτώματα, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 12:27 λεπτά).

  • Cyberbylling – ηλεκτρονικός εκφοβισμός: μορφές, συνέπειες, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 14:26 λεπτά).

  • Παράνομο περιεχόμενο: κυριότερες και πιο συνήθεις μορφές (διάρκεια 7:30 λεπτά).

  • Safeline.gr: Καταγγελία παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της Safeline (διάρκεια 9:07 λεπτά).

Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι διαθέσιμα  και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube ,  http://www.youtube.com/SaferinternetGreece

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/533

Εργασία των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Για να δείτε τη νέα μας εργασία με θέμα το ρόλο της οικογένειας στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών,πατήστε:



Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/529

“Ο ρόλος της οικογένειας στη συναισθηματική μας ανάπτυξη” – Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή ΣΤ’ Τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης μας χαρίζουν στην πρώτη τους εργασία για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής τις σκέψεις τους για το πώς η οικογένεια στηρίζει και καθοδηγεί τα παιδιά ώστε να σταθούν με επάρκεια συναισθηματική. Κείμενα μοναδικά για τους μεγάλους βγαλμένα από τις παιδικές ψυχές…

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/527

Τα παιδιά “μαλώνουν” τους μεγάλους … για τα αυτοκίνητα!

“Μαθήματα συνείδησης” από τους μικρούς μαθητές του 16ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Κρήτης παραδόθηκαν προς τους οδηγούς , στο πλαίσιο δράσης που πραγματοποίησαν,  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Οι μικροί μαθητές μοιράζοντας έντυπα κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος εξαιτίας της παραγωγής ρύπων των αυτοκινήτων, ΄κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και πινακίδες με μηνύματα … φιλοποδηλατικά, ξεκίνησαν μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους, από το σχολείο τους, για ένα περίπατο … με νόημα!

Τα παιδιά συμμετείχαν στην δραστηριότητα δείχνοντας πραγματικά ευχαριστημένα ενώ επεδείκνυαν ιδιαίτερο ζήλο εξηγώντας συνεχώς την σπουδαιότητα που ποδηλάτου αλλά και το πόσο διασκεδαστικό είναι.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/522

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς