Μαθητικό Φεστιβάλ “Χίλια Πρόσωπα Εμείς”

Την Κυριακή 28 Μαΐου είχαμε τη χαρά να “ανοίξουμε” το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού με τίτλο “Χίλια Πρόσωπα Εμείς”, που διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι φετινές καλλιτεχνικές δράσεις, που θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, είναι αφιερωμένες στη διαφορετικότητα, με στόχο την κατανόησή της και του πλούτου που αυτή μας τροφοδοτεί, καθώς και την ανάδειξη του ανοιχτού σχολείου και της δημιουργικής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

Κι αν και ο…διαφορετικός καιρός μας ανέτρεψε τα αρχικά μας σχέδια, της συνεύρεσής μας στην πλατεία της γειτονιάς μας, εμείς, οι διάφοροι διαφορετικοί φίλοι, δεν το βάλαμε κάτω και μεταφέραμε τισ δράσεις μας στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Εκεί, οι μαθητές της Ε΄τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου, με τη δασκάλα τους κα Αφροδίτη Αρφαρά, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Αστραδενή” με έναν διαφορετικό τρόπο, χωρίς λόγια, αλλά με κινήσεις που μας “είπαν” πολλά….

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας, με τη συνεργασία της δασκάλας τους κας Άντζελας Τσίρου και των δασκάλων του Τμήματος Ένταξης κου Γιώργου Σωτηρίου και κας Ευαγγελίας Πουρνάρα, τραγούδησαν διαφορετικά…τραγούδησαν με τα χέρια….

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, με την καθοδήγηση του εικαστικού κου Βαγγέλη Λιουδάκη, μας προσκάλεσαν να ζωγραφίσουμε…

Το σχολείο μας έγινε διαφορετικό, αφού στολίστηκε με το παζάρι με τις δημιουργίες των Γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου

Τις δράσεις μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της πόλης μας, κος Σταύρος Κασιμάτης.

Ήταν μια βραδιά όμορφη, αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που αναζητούν μια ανώτερη ποιότητα ζωής, που μας μαθαίνουν πως τις διαφορές μας δεν πρέπει να τις φοβόμαστε, αλλά να τις χρησιμοποιούμε ως υλικό στέρεο που θα μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας για την πολύτιμη βοήθειά τους, για την κοπιαστική τους δουλειά και το ακόπιαστο μεράκι τους!

Πατήστε την εικόνα για να ανακαλέσετε κάποιες από τις στιγμές της βραδιάς όσοι ήσασταν κοντά μας, αλλά και για να μας τιμήσετε όσοι δεν τα καταφέρατε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση!

DDF_Noimatiki_28_05

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2025

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς