ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”

Την Πέμπτη 11/5 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας θα μεταβούν στο δημοτικό γυμναστήριο “Πλάτων” για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

“Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”.
Η διαδημοτική δράση “Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ” αφορά τη διεξαγωγή αθλητικών – κινητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας
Όλα τα Σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.Μεθοδολογικά η δράση “Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ” αναπτύσσεται στη βάση ενός μεικτού μοντέλου συμμετοχής σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές/τριες: α) να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και προγράμματα γυμναστικής για όλους τα οποία έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, β) να εκπαιδευτούν στην εκμάθηση ενός προγράμματος γυμναστικής για όλους μέσα από τη διδασκαλία από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής ή να παρακολουθήσουν ανάλογα προγράμματα από αθλητικούς συλλόγους, γ) να συναγωνιστούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με μαθητές /τριες άλλων σχολείων, δ) να γνωρίσουν ένα από τα μη διαδεδομένα αθλήματα ε) να ενημερωθούν για θέματα πχ. διατροφής, περιβάλλοντος, στ) να διασκεδάσουν κ.ά.
Στη δράση “Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ” εντάσσονται οκτώ (8) αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες που αφορούν μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα ανά βαθμίδα:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
1. Κολύμβηση, 2. Kids’ Athletics, 3. Παραδοσιακοί χοροί, 4. Γυμναστική για όλους, 5. Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ-πονγκ), 6. Χειροσφαίριση (Χάντμπολ), 7. Πυγμαχία.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1966

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και στους δυο γυμναστές, κ. Μελετάκο και κ. Καλύκα. Υπέροχοι αγώνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς