Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 – από το Β’1

Η ActionAid συντονίζει για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διεθνή μαθητική εκστρατεία, Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, η οποία φέτος πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, με κορύφωση την 31η Μαρτίου 2017, όπου όλα τα σχολεία που συμμετέχουν θα τραγουδήσουν την ίδια ώρα (11 π.μ.)  ένα πρωτότυπο τραγούδι για την εκστρατεία (Θα είμαι πάντα εδώ). Τα σχολεία  έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν μόνα τους ποια εβδομάδα μέσα στο μήνα Μάρτιο θα πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους. Η εκστρατεία αφορά τον 4ο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης, την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου. Η φετινή εκστρατεία με τίτλο «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος, αφορά την πρόσβαση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα σχολεία σε όλο τον κόσμο που παίρνουν ενεργό μέρος στις δράσεις της εκστρατείας. Στην Ελλάδα η εκστρατεία έχει μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, συνολικά από το 2004 περισσότεροι από 300.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας έχουν λάβει μέρος. Για πρώτη φορά φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το El Sistema Greece, μία οργάνωση που δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας τη μουσική ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης των παιδιών προσφύγων και το PEDIASIS, που υποστηρίζει τη δημιουργικότητα παιδιών που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

Εμείς ορίσαμε την εβδομάδα που ακολουθεί (27-31/3/2017) ως εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση. Με τη συμμετοχή μας και στη φετινή εκστρατεία, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας, γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

  • Πατήστε την εικόνα για να ενημερωθείτε:

images

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1926

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς