Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία! Από το Στ’1

Στην εκπνοή της φετινής σχολικής χρονιάς που συμπίπτει με το τέλος των σχολικών μας χρόνων στο «μικρό σχολείο», στο αγαπημένο μας πρωτοσχολειό, θελήσαμε να μεταφέρουμε ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης σε θέματα αποκλεισμού λόγω αναπηρίας.
Συμμετείχαμε, λοιπόν, στην εκστρατεία της ActionAid και συγκεκριμένα στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016, που λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη εδώ και 12 χρόνια. Στόχος της φετινής εκστρατείας είναι να κάνει ο Υπουργός Παιδείας άμεση προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία σε σχολεία ανοιχτά, προσβάσιμα, που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα όλων των μαθητών.

  • Εισαγωγική δραστηριότητα αποτέλεσε το θεατρικό παιχνίδι “Κάνε ένα βήμα μπροστά” που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε τη φετινή χρονιά (Θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι: Χτίζοντας τη Διαφορετικότητα). Στόχος; Η κατανόηση των εννοιών “διακρίσεις”” και “στερεότυπα”.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τη δράση μας

…και μάθε για την κοινωνική ανισότητα!

  • Στη συνέχεια διερευνήσαμε τη φετινή θεματική της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 και καλλιεργήσαμε την ενσυναίσθησή μας σε ό,τι αφορά την αναπηρία μέσα από βιωματικές δράσεις. Διαπιστώσαμε πως αυτή η εκστρατεία είναι πέρα από τα παιδιά με αναπηρία, αφορά όλους εμάς που πιστεύουμε στη διαφορετικότητα…
  • Στρέψαμε τη ματιά μας προς τα μέσα και ο καθένας από εμάς οραματίστηκε ένα σχολείο όπου τα παιδιά με αναπηρία δε θα είναι πλέον αόρατα. Σας παρουσιάζουμε το σχολείο των ονείρων μας!

  •  Γίναμε όλοι πάλι μια ομάδα. Κι επειδή το έργο είναι αυτό που φτιάχνει την ομάδα, ετοιμάσαμε  μια αφίσα με τις αλλαγές που προτείνουμε να γίνουν στο σχολείο μας, προκειμένου να γίνει προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!
    Η αφίσα αυτή ισοδυναμεί με την υπογραφή μας στην εκστρατεία.

    Η αφίσα - υπογραφή μας στην εκστρατεία κατά του κοινωνικού αποκλεισμού

    Η αφίσα – υπογραφή μας στην εκστρατεία κατά του κοινωνικού αποκλεισμού

    Ευχόμαστε η διαφορετικότητά μας να μας ενώνει και να μας δυναμώνει!
    Καλή Ανάσταση από το Στ’1!
    lampades1lampades2lampades3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1572

2 σχόλια

  1. Σπορά ιδεών και καλλιέργεια αντιλήψεων. Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε τη δασκάλα των παιδιών μας και εξαιρετική συνάδελφό μας!

  2. Μπράβο σας ΣΤ1! Συνεχίστε να παλεύετε για έναν πιο “ανθρώπινο” κόσμο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς