ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Σας παραθέτουμε το κείμενο του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας σχετικά με την αντίδρασή μας στη διεξαγωγή της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό:

Αρχίζει στις 20 του Απρίλη ,ύστερα από ανεξήγητη σε μας πολύμηνη καθυστέρηση , η δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.Η απόφαση αυτή συναντά την αντίδραση του συνόλου των φορέων και των κατοίκων της πόλης του Κορυδαλλού. Η πόλη έχει ήδη τεράστια προβλήματα από την ύπαρξη των φυλακών οι οποίες βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό, στο κέντρο δυο αθλητικών κέντρων και έντεκα σχολικών μονάδων ( από παιδικούς σταθμούς μέχρι Λύκειο ). Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η διεξαγωγή μιας δίκης τέτοιας έκτασης (78 κατηγορούμενοι ) που προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα και τη φύση των κατηγοριών θα διαλύσει κυριολεκτικά την πόλη στο σύνολό της. Σημειώνουμε εδώ πως από την πρώτη ημέρα έχουν οργανωθεί και ανακοινωθεί συλλαλητήρια από αντιφασιστικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη. Αν προσθέσουμε σε αυτό αντισυγκεντρώσεις από τα «τάγματα εφόδου» και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής , τις αστυνομικές δυνάμεις για την τήρηση της τάξης και τους δεκάδες δημοσιογράφους με τα τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα πως η δίκη αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει στο Κορυδαλλό.
Πέρα από τους λόγους που αναφέραμε ,που από μόνοι τους θα ήταν αρκετοί , θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε δυο ακόμα πολύ σοβαρούς . Στις 18 Μαΐου αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις και όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω θα συμβαίνουν σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από δυο εξεταστικά κέντρα. Η όχληση και οι φασαρίες που σίγουρα θα δημιουργηθούν παραβιάζουν και ακυρώνουν την αρχή των ίσων ευκαιριών σε βάρος των μαθητών του Κορυδαλλού. Θυμίζουμε τέλος πως όλες οι δίκες για πολιτικές δολοφονίες έγιναν μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Το Κερατσίνι απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τον Κορυδαλλό και το αίμα του άδικα δολοφονημένου Παύλου Φύσσα είναι ακόμα ζεστό.
Ένα είναι σίγουρο !!!
Η δίκη αυτή δεν μπορεί να γίνει στον Κορυδαλλό .
Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών (ιδιαίτερα τους όμορους) να βγάλουν ψηφίσματα συμπαράστασης στο αίτημά μας. Πέρα από αυτό δηλώνουμε πως θα πάρουμε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από το Δήμο Κορυδαλλού ,σε συνεργασία με όλους τους φορείς, με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματός μας για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΣΤΙΣ 12.00
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε την κοινή ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά  :

30-3-15 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

καθώς και την ανακοίνωση των συλλόγων γονέων του 8ου και 6ου Δ.Σ. Κορυδαλλού:10981944_945740038798884_4669510097102416128_o

 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1241

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς