Παίζω σκάκι

Παιδιά, πάρτε μέρος στο 4ο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μεσσηνίας που θα διεξαχθεί στο 14o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:45 π.μ  Δηλώστε συμμετοχή στη Δ/νση του σχολείου μας προκειμένου να σχηματιστεί η σκακιστική ομάδα του 8ου Δ.Σ.Καλαμάτας η οποία θα συμμετάσχει στους αγώνες!!!

Προκήρυξη Αγώνων

1. Διοργανωτής

Το 14o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με την υποστήριξη του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ¨ Ο Ποσειδών ¨, θα διοργανώσει την Κυριακή 18 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 9.45 π.μ. το 4ο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μεσσηνίας.

2. Χώρος Αγώνων – Επιβεβαίωση Συμμετοχών

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Δημοτικού Σχολείου με ώρα προσέλευσης στις 9.30 π.μ.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των ομάδων τους στους αγώνες μέχρι και τις 9.30 π.μ.

3. Σύστημα αγώνων – Δικαίωμα Συμμετοχής

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ομαδικό ελβετικό σύστημα 5 (πέντε) γύρων.Κάθε Δημοτικό Σχολείο του νομού Μεσσηνίας μπορεί να πάρει μέρος στους αγώνες με μια τετραμελή ομάδα (4 μαθητές-μαθήτριες) και με δυο αναπληρωματικούς μαθητές-μαθήτριες.

4. Δηλώσεις συμμετοχής – Χρόνος Σκέψης-Κανονισμοί

Όλα τα Δημοτικά Σχολεία πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την συμμετοχή τους στο email:

mail@14dim-kalam.mes.sch.gr μέχρι και την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 13.00.

Στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα των μαθητών-μαθητριών που θα εκπροσωπήσουν το κάθε σχολείο καθώς και των αναπληρωματικών . Ο χρόνος σκέψης θα είναι 10’ για κάθε σκακιστή-σκακίστρια και θα ισχύουν οι κανόνες της Ε.Σ.Ο. (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) για το Rapid Chess (γρήγορο σκάκι).

5. Διεύθυνση αγώνων

Διευθυντής αγώνων θα είναι ο κος Παπαδημητρίου Φίλιππος.

6. Διαιτησία – Ενστάσεις

Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσεκούρας Θεόδωρος, Τσιάλας Μιχαήλ , Παπαδημητρίου Φίλιππος και Μπούρας Παναγιώτης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται έως και 5’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ο επικεφαλής διαιτητής κ. Θοδωρής Τσεκούρας.

7.Έπαθλα

Στις τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια. Όλοι οι μαθητές-μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα βραβευτούν με αναμνηστικά διπλώματα.

9. Κριτήρια Ισοβαθμίας Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα ακόλουθα : 1) Αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων 2) Σύνολο πόντων ανά σκακιέρα 3) Προοδευτική βαθμολογία.

10. Γενικά

Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο επικεφαλής διαιτητής και ο διευθυντής των αγώνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση