ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ- ΥΓΙΗΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ WWF

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, και οι μαθητές του Γ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας  βούτηξαν στον κόσμο «των πράσινων» διατροφικών συνηθειών,  καθότι το ταξίδι  της βιώσιμης διατροφής έκανε στάση στην Καλαμάτα στο Πνευματικό της  Κέντρο. Πρώτα βέβαια επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και βρήκαν πληροφορίες για τη μεσογειακή διατροφή.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την διαδραστική  έκθεση του WWF ,  όπου μέσα από το παιχνίδι ανακαλύψαμε τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής. Μιλήσαμε για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και σύνδεση της  με το περιβάλλον. Επίσης μάθαμε μια σειρά από απλές και πρακτικές λύσεις για όλους μας που προστατεύουν την υγεία μας.

Με σύνθημα «μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας» μάθαμε με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπη καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαριών προστατεύουν την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον. Όλα αυτά  μέσα από τα περίπτερα της λαϊκής αγοράς, ψαραγοράς, σούπερ μάρκετ και της κουζίνας.

Υγιή παιδιά- υγιής πλανήτης λοιπόν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση