Επίσκεψη της μελισσοκόμου κ. Μαρίας Πολυχρονιάδου στο σχολείο μας

Στις 6 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη επισκέφτηκε το σχολείο μας  η μελισσοκόμος κ. Μαρία Πολυχρονιάδου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση μας, για εκπαιδευτική ενημέρωση των μαθητών των τμημάτων Α1, Α2 και Α3.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πραγματικό σπίτι μελισσών, καθώς για λόγους ασφάλειας οι μέλισσες απουσίαζαν συλλέγοντας την τροφή τους εκτός χώρου.

Δείτε το στο slideshare.net

Η μελισσοκκόμος μας έδειξε μια πλάκα με κηρήθρες χωρίς μέλι και μια πλάκα της κυψέλης γεμάτη μέλι. Τα παιδιά θαύμασαν και περιεργάστηκαν από κοντά ένα προς ένα την δομή των ορθογωνίων τμημάτων της κυψέλης δηλαδή των δωματίων του σπιτιών των μελισσών.

Με φωτογραφικό υλικό μας διευκρίνισε τη διαφορά μεταξύ των μελισσών (κηφήνα, εργάτριας και βασίλισσας) που συμβιώνουν και συνεργάζονται σε ένα τέτοιο οργανωμένο σπίτι.

Απεικονίζοντας την πρώτη φάση προετοιμασίας ενός μελισσοκόμου κατά τον τρύγο, η μελισσοκόμος φόρεσε την προστατευτική στολή του τρυγητή-μελισσουργού και τέλος μας παρουσίασε τα προϊόντα των μελισσών που παράγονται από το νέκταρ, δηλαδή από το χυμό των ανθέων που συλλέγουν οι μέλισσες: μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, κερί και πρόπολη.

Τα παιδιά ένα προς ένα οσμίστηκαν από κοντά κομμάτια φυσικής πρόπολης, κόκκους γύρης και απόλαυσαν το βαζάκι με μέλι που χάρισε στο κάθε παιδί η ευγενέστατη προσκεκλημένη μας, η οποία τιμά με την ενασχόλησή της το χώρο της μελισσουργίας.

Κώστας Μπαλούκας
(δάσκαλος της Α1)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση