Εγγραφές Α΄ Δημοτικού – Σχολικό Έτος 2014-15

kid

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1-21 Ιουνίου 2014. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό γέννησης, του Δήμου για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων.

2. Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

3. Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο. «Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)». 

4. Αποδεικτικό Στοιχείο Κατοικίας (ΔΕΗ ή ΟΤΕ, Συμβόλαιο αγοράς Κατοικίας ή Ενοικίασης στο όνομα του Γονέα ή Κηδεμόνα. Λογαριασμοί Κινητών τηλεφώνων δεν γίνονται δεκτοί).

5. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, το οποίο συμπληρώνεται από παιδίατρο ή γενικό ιατρό ή σε ειδικές περιπτώσεις παθολόγο και θα ισχύει για 3 χρόνια στο Δημοτικό (Α, Β και Γ τάξη). Το Ατομικό Δελτίο συμπληρώνεται από ιατρούς των Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών ιατρείων κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά υγείας που ίσχυαν ως τώρα, ως δικαιολογητικά εγγραφής για την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου (πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης).

6. Αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι, δικαστική απόφαση επιμέλειας.

7. Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.

8. Εάν το παιδί έχει διαγνωσμένη μαθησιακή δυσκολία, διάγνωση από ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

9. Οι Αλλοδαποί μαθητές, εγγράφονται προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και πιστοποιητικό γέννησης ή αντίγραφο διαβατηρίου επίσημα μεταφρασμένα ή ληξιαρχική πράξη γέννησης αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ώσπου να φέρουν το πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο.

10. Παιδί που δε φοίτησε σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να γίνει δεκτή από το Διευθυντή Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης σχετική αίτηση των κηδεμόνων του, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.

Παρατηρήσεις:

  • Τα αδέλφια εγγράφονται στο ίδιο σχολείο ανεξάρτητα σε ποια οδό μένουν.
  • Οι εγγραφές του Ιουνίου θα είναι προσωρινές για όλα τα παιδιά. Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών του Ελευθερίου-Κορδελιού θα συσκεφθούν να δουν τον τελικό αριθμό εγγραφέντων μαθητών της Α΄ τάξης και θα γίνει μετακίνηση παιδιών στα όμορα σχολεία, ώστε όλα τα σχολεία να έχουν τον ίδιο αριθμό μαθητών στην τάξη. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν και παιδιά από σχολεία του Ευόσμου σε όμορα σχολεία του Ελευθερίου-Κορδελιού. 

 

Όρια 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Αθ. Διάκου: 19 & κάτω, 10 & κάτω

Δ. Γούναρη: όλη

Δυτ. Μακεδονίας: μονά

Εθν. Αντιστάσεως: 2 ως 50 (ως Γαλατινής)

Κολοκοτρώνη: όλη

Κρήτης: όλη

Κύπρου: όλη

Μ. Μαυρογέννους: όλη

Μελ. Μερκούρη: 18 & κάτω, 17 & κάτω

Μιαούλη: 14 & κάτω

Μοναστηρίου: 68 ως 102

Παπαναστασίου: 5 & κάτω, 6 & κάτω

Σιατίστης: 25 & κάτω, 26 & κάτω

Χ. Τρικούπη: όλη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση