«

»

Μαρ 11

Η ΣΤ1΄ για τη σχολική βία

Με αφορμή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές της ΣΤ1΄ παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τη σχολική βία και συζήτησαν για αυτήν. Τα βίντεο που παρακολούθησαν ήταν δημιουργίες Δημοτικών Σχολείων όπως του  5ο Δ.Σ. Χολαργού, του 5ο Δ.Σ. Καβάλας, του 32ο Δ.Σ. Πάτρας κ.ά.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο που δημιουργήθηκε από το ¨Χαμόγελο του παιδιού¨. Εδώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιστορίες σχετικές με τη σχολική βία μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες αυτές του θύματος, του θύτη και του παρατηρητή.

Παράλληλα με την προβολή των βίντεο γινόταν συζήτηση με τους μαθητές, εντοπίστηκαν και σχολιάστηκαν τα είδη σχολικής βίας, αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές περιπτώσεις σχολικής βίας που έχουν αντιμετωπίσει. Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν τη δική τους ¨καμπάνια¨ κατά της σχολικής βίας δημιουργώντας αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στους χώρους του σχολείου και έγραψαν τα δικά τους κείμενα σχετικά με τη σχολική βία.


Αδάμ Δημήτρης (δάσκαλος ΣΤ1΄)


Ως συνέχεια της παραπάνω δράσης οι μαθητές στο μάθημα των Αγγλικών μίλησαν για το bullying και τις άλλες μορφές σχολικής βίας χρησιμοποιώντας αγγλική ορολογία. Μίλησαν για το bullying που δέχθηκαν διάφορες διασημότητες ως μαθητές και κατασκεύασαν ένα κολλάζ σχετικά με το θέμα. Παρακολούθησαν ακόμη βίντεο στην αγγλική γλώσσα που αναφέρονταν στη σχολική βία στην Αμερική και την Αγγλία.

Βασιλική Μπίθα (καθηγήτρια Αγγλικών)


Αφήστε μια απάντηση

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων