Επιστροφή σε Σχολική εφημερίδα: ¨Φτερουγίσματα¨

Τεύχος 7ο

Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η
…… ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-Ν. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τίτλο ” Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ή αλλιώς ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ”, μια ομάδα μαθητών επισκέφτηκε τον σύλλογο Ποντίων του δήμου μας , είδε το μικρό μουσείο με αντικείμενα λαϊκής τέχνης και καθημερινής χρήσης είδε τις παραδοσιακές στολές και τέλος πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του συλλόγου Ποντίων του δήμου μας κ. Κωνσταντίνο Τερζόπουλο και από την αντιπρόεδρο κ. Τασούλα Αποστολίδου. Αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης σας παρουσιάζουμε σ’ αυτό το τεύχος της εφημερίδας μας.

Ερ: Καλησπέρα σας! Θα θέλαμε να μας πείτε πως λέγεστε και την ιδιότητα σας στο σύλλογο.

Απ: Ονομάζομαι Αποστολίδου Τασούλα, είμαι μέλος του συλλόγου Ποντίων από το 1991 και έχω διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου 8 χρόνια. Σήμερα έχω παραδώσει την προεδρία στον κ. Τερζόπουλο Κώστα και εγώ είμαι πια αντιπρόεδρος. Οι ευθύνες του προέδρου είναι μεγάλες και εγώ είχα κουραστεί, ενώ ο κ. Κώστας είναι πιο ξεκούραστος έχει κέφι και μεράκι και δουλεύει πολύ για το καλό του συλλόγου μας.

Ερ: Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος σας ;

Απ: Ο σύλλογος μας έχει ιδρυθεί από το 1950 και είχε τότε την ονομασία “Σύλλογος Ποντίων εκ Ρωσίας”. Το 1980 δημιουργήθηκε και δεύτερος σύλλογος Ποντίων, που στεγάζονταν κοντά στο κτίριο της Δημαρχίας. Το 1987 οι δύο σύλλογοι ενώθηκαν και αποτέλεσαν το σημερινό “Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου – Ν. Κορδελιού”.
…………………………………………………..
Την συνέντευξη επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης : Γιαννακίδου Κική, Τουφεκτσίδου Κική, Γουλή Ελπίδα, Τέτα Ελένη, Γαβριήλοβα Ζεμφίρα, Τσιλίδου Μαρία, Καρούζο Θεοδώρα, Δόση Δήμητρα,Τάνια Σεντλάκοβα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση