Επιστροφή σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εγώ η νεροσφυρίχτρα…

.…ο αδερφός μου ο Κουμπαράς και το
………………. εργαστήρι του παππού μας

..Με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, εκπονήθηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τέχνη του πηλού. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν περίπου δύο μήνες και οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:
α. Επίσκεψη στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου. β. Επίσκεψη σ’ ένα εργαστήρι κεραμικής. γ. Προβολή ταινιών και σλάϊτς σχετικές με την τέχνη της κεραμοποιίας. δ. Επίσκεψη στο σχολείο μας κλιμακίου του Μουσείου με επικεφαλής την κ.Φωτεινή Οικονομίδου για να εφαρμόσουν οι μικροί μαθητές της Α΄Δημοτικού στην πράξη πλέον, όσα μάθανε για την πανάρχαια τέχνη κατασκευής των κεραμικών.
..Το αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ήταν, όταν τα ίδια τα παιδιά δούλεψαν με γυμνά πόδια τη λάσπη, έπλασαν με τα χέρια τους τον πηλό, του έδωσαν σχήμα, έψησαν τα δημιουργήματά τους και τέλος τα θαύμασαν ως μοναδικά έργα – γι’ αυτά- έργα τέχνης. Τέλος μοιράστηκε σ’ όλα τα παιδιά από ένα παραμύθι, ειδικά για το θέμα της αγγειοπλαστικής, το οποίο διαβάστηκε, δραματοποιήθηκε και δουλεύτηκε από τα παιδιά για όλο το υπόλοιπο διάστημα του σχολικού έτους.
…………………………………………………………………Μ.Π.
Το βιβλίο του προγράμματος
Στο καμίνι του παππού.
Γουρουνάκια κουμπαράδες και νεροσφυρίχτρες
Ο παππούς επί το έργον...

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση