Επιστροφή σε 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Κρουαζιέρα στο Δούναβη

Η Στ2 τάξη του σχολείου μας δημιούργησε την εργασία με τίτλο “Κρουαζιέρα στο Δούναβη”, που παρουσιάστηκε με τη μορφή πόστερ στο 3ο Mαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 4 Μαΐου 2011, στο NOESIS.
Αφορμή γι’ αυτή την εργασία στάθηκε η συγκυρία δύο προτάσεων. Η πρώτη ήταν το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, όπου όλοι μαζί, οι μαθητές, η δασκάλα της τάξης και η πληροφορικός του σχολείου αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και η δεύτερη ήταν η διδακτική ενότητα της γεωγραφίας “Ευρώπη”, που μελετούσαμε εκείνο το χρονικό διάστημα. Έτσι, πραγματοποιήσαμε την εργασία που θα δείτε παρακάτω, αφού σας πούμε λίγα λόγια σχετικά με τον τρόπο που εργαστήκαμε.

Η ιδέα..

Οι αποσκευές μας…

Ο τρόπος εργασίας…

Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες των δύο ατόμων.

1) Ο Κώστας και ο Αποστόλης κατέγραψαν σε ένα έγγραφο κειμένου τον πληθυσμό, τη γλώσσα και τη θέση της κάθε χώρας στην Ευρώπη. Επίσης αποθήκευσαν για κάθε χώρα τον πολιτικό χάρτη και τη σημαία της. Τέλος, με τις οδηγίες που τους δόθηκαν, παρουσίασαν την εργασία τους σε δέκα διαφάνειες του PowerPoint.

2) Η Αντιόπη και η Στεφανία αναζήτησαν τις πόλεις που διασχίζει ο Δούναβης. Αποθήκευσαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες τους και πληροφορίες για καθεμιά πρωτεύουσα. Παρουσίασαν την εργασία τους με εφέ στο PowerPoint.

3) Ο Γιώργος με τον Ιωσήφ ασχολήθηκαν με τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από το Δούναβη και με αφορμή το Δούναβη. Συγκεκριμένα, βρήκαν πληροφορίες σχετικά με τη μουσική, τη λογοτεχνία, το μαύρο θέατρο. Επιπλέον, αναζήτησαν και αποθήκευσαν στην κατάλληλη μορφή (.mp3) το χαρακτηριστικό μουσικό θέμα που ήταν “Ο Γαλάζιος Δούναβης” του Γιόχαν Στράους.

4) Τέλος, ο Βαγγέλης με τον Ακύλα βρήκαν και παρουσίασαν πληροφορίες και φωτογραφίες με τα εθνικά πάρκα που είναι υπό την προστασία της UNESCO αλλά και για τη συνθήκη RAMSAR. Ο Βαγγέλης, επίσης, μας βρήκε και αποθήκευσε βίντεο όπου παρουσιάζεται το Δέλτα του Δούναβη αφού προηγουμένως εγκατέστησε και χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα Youtube downloader.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ομάδες συνδέσαμε τις παρουσιάσεις μας σε μία, την ομορφύναμε εισάγοντας εφέ, την κάναμε διαδραστική, δηλαδή βάλαμε κουμπιά ενεργειών, ώστε να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει μέσα στις διαφάνειες και τη ντύσαμε με μουσική.

Εδώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση με όλες τις διαφάνειες, όπως καταγράφτηκαν σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάστηκε με τα προγράμματαFlash ΜΧ και Movie Maker.

Το ταξίδι…

Πήραμε το χάρτη της κεντρικής Ευρώπης και ταξιδέψαμε 2.850 km κατά μήκος του Δούναβη, από τις πηγές του στο Μέλανα Δρυμό ως το Δέλτα του στη Μαύρη Θάλασσα.

Γνωρίσαμε τις δέκα χώρες που διασχίζει ο Δούναβης και οι παραπόταμοί του.

Περιηγηθήκαμε στις τέσσερις πρωτεύουσες από τις οποίες περνάει ο ποταμός και θαυμάσαμε τα αξιοθέατά τους.

Θαυμάσαμε τη φυσική ομορφιά των εθνικών πάρκων:

Naturepark Obere Donau, National park Donau Auen, Εθνικό πάρκο Βιέννης, Εθνικό πάρκο στη Ντράβα, πάρκο Duna-Ipoly Nemzeti, Natural park Kopacki Rit, Εθνικό πάρκο Derdap.

Μάθαμε για τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω από τον “Όμορφο, Γαλάζιο Δούναβη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση