Μαΐ 20 2019

Ανακοίνωση μη λειτουργίας του σχολείου λόγω εκλογών

 

Σας ανακοινώνουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

 

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω δεδομένα εμπεριέχονται στο υπ. αρ. Πρ.: Φ1/79634/ΓΔ4, 20-5-2019, ΥΠΠΕΘ- Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Β’.

Η Διευθύντρια

Κ. Κανάρη

 

Μαΐ 17 2019

Εισαγωγή στα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΠΡΟΤΥΠΑ σχολεία 2019-20

Αγαπητοί γονείς –  κηδεμόνες των μαθητών της Στ΄ Τάξης

Σας γνωστοποιούμε ότι η εγγραφή του παιδιού σας στο οικείο (σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας) Γυμνάσιο γίνεται υπηρεσιακά, χωρίς τη δική σας μεσολάβηση. Εάν όμως επιθυμείτε την εισαγωγή του παιδιού σας σε κάποιο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο θα πρέπει να δράσετε ανεξάρτητα.

Σας ενημερώνουμε ότι στο 1638/τ.B’/13.5.2019 Φ.Ε.Κ. έχει δημοσιευθεί η με αρ. πρωτ. 67563/Δ6/30-4-2019 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020».

Η ως άνω απόφαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Π.Π.Σ. (http://depps.minedu.gov.gr).

Πατήστε Εισαγωγή μαθητών στα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ και στα ΠΡΟΤΥΠΑ 2019-20 ΦΕΚ

Τέλος αναφέρουμε ότι  ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έχει ορισθεί η 27η Μαΐου 2019.

Η Διευθύντρια

Δρ Κ. Κανάρη

Μαΐ 06 2019

Έναρξη της Κολύμβησης

 

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες των μαθητών της Τρίτης Τάξης

Σας πληροφορούμε ότι ξεκινάει από αυτή τη βδομάδα το αντικείμενο της ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  (στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής) σύμφωνα με τις αποφάσεις- οδηγίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

Υπενθυμίζουμε το Πρόγραμμα και τις σχετικές πληροφορίες. Πατήστε  ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η Δ/ντρια

Κ. Κανάρη

Απρ 20 2019

Κάλαντα του Λαζάρου από τη Β τάξη

Παρασκευή 19-4-2019: τα Δευτεράκια μας είπαν τα Κάλαντα του Λαζάρου!

Η Μεγάλη Βδομάδα ξεκινά…

 

 

 

 

 

Απρ 18 2019

Εισαγωγή σε Καλλιτεχνικά & Μουσικά Γυμνάσια (2019-2020)

Αγαπητοί γονείς –  κηδεμόνες των μαθητών της Στ΄ Τάξης

Σας γνωστοποιούμε ότι η εγγραφή του παιδιού σας στο οικείο (σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας) Γυμνάσιο γίνεται υπηρεσιακά, χωρίς τη δική σας μεσολάβηση. Εάν όμως επιθυμείτε την εισαγωγή του παιδιού σας σε κάποιο άλλο  Σχολείο θα πρέπει να δράσετε ανεξάρτητα.

Σας γνωστοποιούμε μέρος των Εγκυκλίων που  παραλάβαμε και αφορούν στη Διαδικασία Εισαγωγής μαθητών στην Α΄  Τάξη Γυμνασίου των

  • Μουσικών Σχολείων
  • Καλλιτεχνικών Σχολείων  

για το σχολικό έτος 2019-20:

Πατήστε Ενημερωτικό Σημείωμα για ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ & ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 2019-2020 για το πλήρες κείμενο.

 

Η Διευθύντρια

Δρ Κ. Κανάρη

Απρ 18 2019

Eνημερωτικό Σημείωμα Δ΄ τάξη για τη 2η ξένη Γλώσσα στην Ε΄ τάξη  (2019-20)

 

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες των μαθητών της Δ΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε αναφορικά με τη Β΄ Ξένη Γλώσσα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές στην Πέμπτη τάξη κατά την επόμενη σχολική χρονιά:

  1. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και την καταθέτουν στο Διευθυντή του Σχολείου τους έως 7 Ιουνίου 2019. 

Πατήστε  Ενημέρωση Δ τάξης και Δήλωση για 2η ξένη στην Ε τάξη (2019-20) για το πλήρες κείμενο. 

Απρ 18 2019

Εγγραφή στην Α΄ τάξη, σχολ. έτ. 2019- 2020

Ανακοινώνεται ότι στην Πρώτη (Α΄) Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2019-20 οι μαθητές που γεννήθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 31-12-2013 και διαθέτουν Πιστοποιητικό Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να υποβάλλουν σχετικές ΑΙΤΗΣΕΙΣ-Υπεύθυνες Δηλώσεις Εγγραφής στο σχολείο, τις εργάσιμες μέρες, από 6 μέχρι 20 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30- 13:30.

Πατήστε  Ανακοίνωση για εγγραφή Α Δημ_2019-20 για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Ανακοίνωσης.

Πατήστε επίσης ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .

Πατήστε ΑΔΥΜ για το σχετικό δικαιολογητικό.

Δείτε τη Σχολική Περιφέρεια του 8ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου πατώντας ΧΑΡΤΗΣ Σχολική Περιφέρεια 8ου Δημ Σχ Αμαρουσίου .

Δείτε τις Σχολικές Περιφέρειες όλων των δημοτικών σχολείων του Αμαρουσίου πατώντας ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2019-20 .

 

Η Διευθύντρια

Δρ Κυριακή Κανάρη

Απρ 09 2019

Έλαμψαν τα παιδιά μας στο Μουσικό Φεστιβάλ

Μαθήματα πολιτισμού, συνεργασίας και αποτελεσματικής διαδραστικότητας παρέδωσαν οι μαθητές του 1ου, 4ου,6ου,7ου, 8ου, 10ου και 18oυ δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου μαζί με το διαπολιτισμικό σχολείο Αλσούπολης στο Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, το Σάββατο 6-4-19, πλημμύρισε απ’ τις μελωδικές φωνές των χορωδιών που στήθηκαν με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεγάλη διάθεση από τα σχολεία.

Γονείς, προβεβλημένοι προσκεκλημένοι  και εκπαιδευτικοί και συγκινηθήκαμε και ενθουσιαστήκαμε από το ποιοτικό θέαμα και άκουσμα. Τα παιδιά έλαμπαν από χαρά! Μοναδικές στιγμές υψηλής παιδείας!!!

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλης, φανερά συγκινημένος, έδωσε περιχαρής πολλά συγχαρητήρια σε παιδιά κι εκπ/κούς και ανέδειξε την υποστήριξη του Δήμου.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά, δασκάλους, δ/ντές.

Ιδιαιτέρως όμως αξίζουν ΑΠΕΙΡΑ ΜΠΡΑΒΟ  οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου: έξοχες ερμηνείες, άψογη παρουσία, μέγιστη συνεργασία και συνέπεια!!! Πολλαπλά μπράβο στη Μαρία Κοψιδά, τη μουσικό μας που καθοδήγησε και δίδαξε. Θερμές ευχαριστίες στην κα Χρύσα Φαραστέλη και τον υπ/ντή κ. Γιώργο Κοκκινομηλιώτη που συμπαραστέκονταν-οργάνωναν τους μαθητές. Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθήσαμε την παράσταση μαζί με τους συναδέλφους κ. Βασιλούδη, κα Σκλαβουνάκη, κα Γιουσίου, κ. Τσανούσα. Θεαματική η υποστήριξη των γονέων του 8ου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Έξοχος ο συντονιστής- μουσικός Θωμάς Κοντογιώργης- αστείρευτο ταλέντο!

Απίστευτη η περηφάνεια για τα παιδιά μας, τα «καμάρια» μας και τους δασκάλους μας!

Η Διευθύντρια

Δρ Κυριακή Κανάρη

                                     

 

 

 

Απρ 06 2019

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για το 4ο Τουρνουά Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες,

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 4ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αλληλεγγύης Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου, με τη συμμετοχή 11 Δημοτικών και 4 Γυμνασίων του Δήμου μας.

 Το Τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 από 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στα γήπεδα του “ARENA SOCCER CLUB”, επί της οδού Μελισσίων και Κωστή Παλαμά στο Μαρούσι κι είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία και γίνεται με σκοπό να ενισχύσουμε υλικά και ηθικά, τα παιδιά εκείνα που είτε έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννάει κάθε πόλεμος.

Στο περσινό τουρνουά, η ομάδα του σχολείου μας, με την εξαιρετική της εμφάνιση και την κατάκτηση της 4ης θέσης, χάρισε τόσο στα παιδιά όσο και σε εμάς τους γονείς και τους δασκάλους μια μοναδική εμπειρία. Προκειμένου λοιπόν να έχουμε ακόμη περισσότερες όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων μαζί με τον Σύλλογο Γονέων πήραμε από κοινού την απόφαση να συμμετάσχουμε και φέτος στο τουρνουά.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο και δείτε τη σχετική Αφίσα:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

4ο Τουρνουά Αφίσα

 

Απρ 05 2019

Eκ νέου αναβολή της «Κυκλοφοριακής Αγωγής»!

Ενημερωτικό Σημείωμα: εκ νέου αναβολή της «Κυκλοφοριακής Αγωγής»

 Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται και πάλι η δράση της «Κυκλοφοριακής Αγωγής», καθώς η πρόγνωση του καιρού αναφέρει συνεχή βροχή το αυριανό πρωινό, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη της δράσης στην αυλή του σχολείου.

 

Η δράση μεταφέρεται για το ερχόμενο Σάββατο, καιρού επιτρέποντος!

Υπενθυμίζουμε ότι στην αυλή του σχολείου μας θα εγκατασταθεί ένα κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο οποίο θα συμμετέχουν ενεργά τόσο οι δικοί μας μαθητές όσο και οι μαθητές γειτονικών δημοτικών σχολείων (16ου και 1ου Ειδικού).

 

Προσκαλούμε εσάς που έχετε δηλώσει συμμετοχή, μαζί με τα παιδιά σας,

να παραβρεθείτε στη δράση.

Ημερομηνία: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00

Χώρος: αυλή του σχολείου

Είσοδος Ελεύθερη

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων