Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος

Αγιασμός στο Σχολείο

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας όπως και σε όλα τα σχολεία της χώρας ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά. Οι χαρούμενες μαθητικές φωνές επέστρεψαν και γέμισαν και πάλι τον βουβό εδώ και τρείς μήνες χώρο του προαυλίου μας. Τα Πρωτάκια στάθηκαν δειλά πιο πίσω διερευνώντας επιφυλακτικά τον νέο τους χώρο. Ο ιερέας έκανε τον Αγιασμό και εκπαιδευτικοί, γονείς, και μαθητές ασπάστηκαν τον Σταυρό και ραντίστηκαν με Αγιασμό.

Γιατί όμως κάνουμε τον Αγιασμό στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς; Ο Αγιασμός γίνεται σε πολλές περιπτώσεις στην ζωή μας όταν ξεκινούμε κάτι καινούργιο για να πάρουμε την ευλογία και την χάρη του Θεού.  Όπως για παράδειγμα στα εγκαίνια κάποιου έργου, όταν ξεκινούμε μια καινούργια δουλειά, στο σπίτι μας και γενικά οπουδήποτε αλλού νομίζουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει. Βέβαια για να έχει νόημα ο Αγιασμός χρειάζεται κάποιος να έχει μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνει και ταυτόχρονα με εσωτερική προσευχή μέσα του να ζητάει θερμά από τον Θεό να τον βοηθήσει. Τότε σίγουρα ο Θεός που γνωρίζει τα πάντα για μας θα μας βοηθήσει εκεί ακριβώς που Τον χρειαζόμαστε. Φυσικά όμως και δεν αρκεί να επαναπαυόμαστε περιμένοντας μόνο βοήθεια. Σίγουρα πρέπει να προσπαθήσουμε και να αγωνιστούμε παράλληλα με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόοδό μας αλλά και για την καλή μας συμπεριφορά προς όλους δείχνοντας στον Θεό ότι αξίζουμε την βοήθειά Του!!!

   Με ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλα τα παιδιά και ιδίως στους νέους μας μαθητές, τα πρωτάκια μας ευχόμαστε εγκάρδια σε μαθητές και γονείς  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση