• Ημερολόγιο

    Φεβρουάριος 2017
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
    Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
       - Σχετικές αναρτήσεις

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Γονέων Καρκινοπαθών Παιδιών. Αποτελεί μια ακόμη μέρα προβληματισμού μας για την ίδια την ασθένεια και την ιδιαίτερη φύση της, που την κάνει είτε μη απαραίτητα προβλέψιμη είτε μη  απαραίτητα ιάσιμη. Είναι μια ακόμη αφορμή να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε εμείς οι ίδιοι για την καλή υγεία του σώματός μας. Υιοθετώντας έναν υγιή τρόπο ζωής, έτσι ισχυρίζονται οι ειδικοί, δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα μας να αντεπεξέλθει επιτυχώς στην εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου, αλλά και κάθε νόσου.

Το ΕΥΖΗΝ έχει δημιουργήσει μια εύστοχη και ιδιαίτερα κατατοπιστική παρουσίαση με θέμα τη νόσο του καρκίνου και μας προτρέπει να ακολουθήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, προσέχοντας τους τρεις βασικούς άξονες της υγείας μας: τη διατροφή μας, το βάρος μας και τη φυσική μας δραστηριότητα. Η παρουσίαση απευθύνεται στους νέους και στα παιδιά και μπορούμε να την ξεφυλλίσουμε κάτω:

Δείτε το στο slideshare.net

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι 250.000 παιδιά πάσχουν από καρκίνο παγκοσμίως. Δυστυχώς, το 80% των ασθενών καταλήγει, όχι όμως εξαιτίας της φύσης της ασθένειας. Τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας οφείλονται στην κακή ποιότητα παρεχόμενης περίθαλψης. Γεγονός που έχει να κάνει καθαρά με τους οικονομικούς δείκτες της εκάστοτε χώρας και μιλάμε κυρίως για χώρες του τρίτου κόσμου. Στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών παιδιών θεραπεύεται και το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με διάφορα έγκυρα δημοσιεύματα, ανέρχεται στο 70% των περιπτώσεων. 

Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι: ως πότε η υγεία, που αποτελεί πρωταρχικό και θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών και των ενηλίκων, θα εξαρτάται από τους οικονομικούς δείκτες μιας χώρας; Ως πότε θα επιτρέπουμε το επίπεδο της ευζωίας του καθενός μας να εξαρτάται από τυχαίους παράγοντες, όπως σε ποια χώρα έτυχε να γεννηθούμε; Τα επιτεύγματα της ιατρικής, άραγε, δεν αποτελούν παγκόσμιο αγαθό στην υπηρεσία της ανθρωπότητας;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

;


Μια απάντηση προς “15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου”

  1. Σωστό και εύλογο το ερώτημα και μακάρι να γινόταν να υπάρξει μια παγκόσμια ισότητα στην κατανομή όλων των αγαθών και του πλούτου αλλά δυστυχώς παγκοσμοιοποίηση όπως υφίσταται σήμερα σημαίνει μια απελευθερωμένη κίνηση τραπεζών και πολυεθνικών κατά το συμφέρον τους με επιλεκτική ανάπτυξη ή αντιθέτως φτωχοποίηση μη κερδοφόρων χωρών.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση