• Ημερολόγιο

    Αύγουστος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Για γερά δόντια

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και των μηνών που σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες υιοθετούμε συνήθειες που όπως διαπιστώνεται από έρευνα καταστρέφουν την αδαμαντίνη των δοντιών μας και μας οδηγούν γρηγορότερα στον οδοντίατρο. Η ορθοδοντικός κυρία Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη εξηγεί σε άρθρο της στο Βήμα ποια είναι τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε:

  1. Καταναλώνουμε αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη και ανθρακικό. Και τα δύο βλάπτουν την υγεία των δοντιών μας.
  2. Μασάμε παγάκια, τα οποία προκαλούν μικροσκοπικές ρωγμές στην επιφάνεια των δοντιών μας. Ούτε τα τρίμματα πάγου είναι ασφαλή.
  3. Καταφεύγουμε σε εύκολα σνακ, όπως πατατάκια ή ποπκόρν, τα οποία κολλούν πάνω στα δόντια και γίνονται ο χειρότερος εφιάλτης της οδοντοστοιχίας μας. Ακόμη και τα αποξηραμένα φρούτα, που θεωρούνται υγιεινά έχουν αυτή την ιδιότητα. Μετά την κατανάλωση τέτοιου είδους τροφών οφείλουμε να βουρτσίσουμε σχολαστικά τα δόντια μας και δεν παραλείπουμε και το οδοντικό νήμα.
  4. Οι μεγάλοι καταναλώνουν μπύρες κι άλλα αλκοολούχα ποτά. Το αλκοόλ προκαλεί ξηροστομία, βλάπτει την παραγωγή σάλιου δηλαδή, απειλεί την υγεία των ούλων και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της τερηδόνας. Αν μάλιστα περιέχουν και ζάχαρη, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται. Περιορίζουμε την κατανάλωση λοιπόν.
  5. Τρώμε πολλά παγωτά. Ναι μεν παρασκευάζονται με πρώτη ύλη το γάλα, αλλά περιέχουν πολλή ζάχαρη. Επιλέγουμε παγωτά χωρίς ζάχαρη.
  6. Πίνουμε φρουτοποτά και χυμούς με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Να προτιμούμε φυσικούς χυμούς καλύτερα.
  7. Τέλος, κατά τους θερινούς μήνες και τις διακοπές έχουμε την τάση να παραμελούμε τη φροντίδα της υγιεινής των δοντιών μας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση