• Ημερολόγιο

    Δεκέμβριος 2015
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Ομαδικότητα και συνεργασία

Στα πλαίσια προγράμματος για την Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που διεξάγει το Κέντρο Πρόληψης “Αθηνά Πολιάς“, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, ειδικά για τους μαθητές του Ε1, πρόγραμμα τεσάρων συναντήσεων για την Ομαδικότητα και τη Συνεργασία

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις ημερομηνίες  30/11 και 7,14 και 21 Δεκεμβρίου από τις ψυχολόγους του Κέντρου, κες Ισιδώρα Μπέκα και Βασιλική Μανούσου, με την παρουσία των δασκάλων της τάξης, κου Δούβου Κ.  και κας Μουτσώκου Β.

Το κέντρο Αθηνά Πολιάς αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αθηνά Υγεία“, το οποίο λειτουργεί από το 1998 με τη συμβολή και τη διοικητική μέριμνα του Δήμου Αθηναίων. Κύριες δραστηριότητες του είναι η εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τόσο στη σχολική, όσο και στην τοπική κοινότητα, ο συντονισμός εκπαιδευτικών ομάδων και ομάδων ανάπτυξης δεξιοτήτων, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις.  Στελεχώνεται από ομάδα κοινωνικών επιστημόνων (εκπαιδευτικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, ψυχοπαιδαγωγοί) εξειδικευμένων σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων και αγωγής υγείας.  Οι δράσεις του κέντρου για τα σχολεία είναι εγκεκριμένες από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Α΄Αθήνας και ενταγμένες στο Πρόγραμμα Δράσης της Αγωγής Υγείας. Το σχολείο μας συνεργάζεται επί σειρά ετών με το κέντρο Αθηνά Πολιάς και ευχαριστούμε πολύ τις διακεκριμένες ψυχολόγους που ποτέ δεν αρνούνται την συνδρομή τους, όταν την ζητήσουμε. Στιγμιότυπο από την τελευταία συνάντηση των παιδιών:

IMG_4717_resize_resize

Ομαδικότητα και Συνεργασία, 21/12

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση