Πώς πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά για να αποδίδουν καλύτερα

eb-boy-kid-sleeping-420x0

Αν θέλετε τα παιδιά σας να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους φροντίστε να κοιμούνται τη συνηθισμένη ώρα. Καλό είναι να μην ξενυχτήσουν παίζοντας στο κομπιούτερ. Σύμφωνα με μελέτες, το πρώτο μισό της νύχτας περιλαμβάνει τον λεγόμενο «βαθύ ύπνο», όταν ο εγκέφαλος εδραιώνει τη γνώση, αριθμούς, γεγονότα και καινούργιες λέξεις.

Υπνος. Λείπει από τους γονείς αλλά είναι απολύτως αναγκαίος στα παιδιά και ιδιαίτερα στους εφήβους. Παρότι οι εκπαιδευτικοί και όσοι χαράσσουν την εκπαιδευτική πολιτική συζητούν για τον ύπνο, τα προγράμματα των σχολείων μοιάζουν να μη λαμβάνουν υπόψη ένα αδιάσειστο βιολογικό στοιχείο: ο ύπνος είναι μάθηση και μάλιστα ενός πολύ καθορισμένου είδους. Οι επιστήμονες σήμερα υποστηρίζουν ότι βασικός στόχος του ύπνου είναι η παγίωση της γνώσης, ο διαχωρισμός του σήματος από τον περιβάλλοντα θόρυβο. Τα προγράμματα των σχολείων αλλάζουν με μεγάλη βραδύτητα και το βάρος της χορήγησης βοήθειας στους εφήβους, ώστε να κοιμούνται όσο χρειάζονται, το επωμίζονται αποκλειστικά οι γονείς. Μπορούμε, άραγε, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εκμεταλλευτούν τον ύπνο ως ένα εργαλείο μάθησης;
Ασφαλώς. Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που υποδεικνύουν ότι διαφορετικά είδη ύπνου μπορούν να βοηθήσουν διαφορετικά είδη μάθησης. Μαθαίνοντας στα παιδιά αυτές τις ικανότητές τους, επιτρέπουμε να εκμεταλλευτούν καλύτερα το σύστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια από την Καθημερινή,εδώ.


;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση