Από τη Δευτέρα 2/12 ξεκινά η διανομή μικρογευμάτων καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας μετά από σχετική αίτησή μας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής μαθητών σχολείων κοινωνικά ευπαθών περιοχών. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

imgΤο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στο σχολείο μας τη Δευτέρα 2/12/2013 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς που διανύουμε. Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με βάση την από 20/09/2012 σχετική απόφαση (αρ. πρωτ. 110946/Γ7).

Η σίτιση αφορά ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ)  και θα υλοποιηθεί με τη δωρεάν διάθεση μικρο-γευμάτων. Η διανομή των τροφίμων θα πραγματοποιείται από το κυλικείο  του σχολείου. Για το λόγο αυτό έχει παραχωρηθεί στο σχολείο μας για όσο καιρό διαρκεί το πρόγραμμα επαγγελματικό ψυγείο)  

  • Κατά την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος το Ινστιτούτο Prolepsis θα σας παραδώσει μέσω του σχολείου έναν ενημερωτικό φάκελο για κάθε μαθητή. Ο φάκελος περιλαμβάνει 1) ενημερωτική επιστολή με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις των γονέων, 2) έντυπο άρνησης συμμετοχής (για όσους γονείς δεν επιθυμούν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα, 3) ερωτηματολόγια σχετικά με τις ανάγκες σίτισης της οικογένειας και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και 4) έντυπο με συμβουλές υγιεινής διατροφής για τα παιδιά. Αντίστοιχοι φάκελοι θα μοιραστούν συνολικά τρεις φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Κάθε μαθητής δικαιούται να λαμβάνει κάθε ημέρα ένα υγιεινό μικρογεύμα. Το γεύμα θα περιλαμβάνει:

1)   ένα από τα εξής: σάντουιτς με γαλοπούλα ή κοτόπουλο, τυρί και ντομάτα/αραβική πίτα ή τοστ με διπλό τυρί/κουλούρι Θεσσαλονίκης και τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα) (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας)

2)   γάλα λευκό (ή γιαούρτι λευκό) 3 φορές την εβδομάδα, και

3)   φρέσκο φρούτο εποχής κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Ζητείται από τους γονείς εάν κάποιο παιδί έχει αλλεργία ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας που να σχετίζεται με αυτά τα τρόφιμα, να ενημερώνουν τον Δ/ντη του σχολείου ή το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210-6196683.

  • Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής ομιλίας στο σχολείο σχετικά με τη διατροφή.

Επιπλέον, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της δράσης με στόχο τη βελτίωσή της, είναι απαραίτητο να συλλεχθούν στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία διανομής των μικρογευμάτων μέσω των κυλικείων και την αποδοχή από τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα ερωτηματολόγια που συμπληρώσατε και θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εκ νέου με τη λήξη του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-6196683 ή να επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα http://www.prolepsis.gr/new/gr/.

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση