19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Το δικαίωμα της ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ένα παιδί στο ευρύτερο περιβάλλον του- πόσο μάλλον μέσα στο ίδιο του το σπίτι- θεωρείται θεμελιώδες και πρωταρχικό. Κι όμως το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης ακόμη και στις αναπτυγμένες κοινωνίες καλά κρατεί…

Στο ιστολόγιο του “Χαμόγελου του παιδιού” αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης παρουσιάζεται από την αρχαιότητα έως και σήμερα στις κατά τα άλλα σύγχρονες και ευνομούμενες κοινωνίες. Είναι γνωστό ότι και στη χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που καθημερινά αντιμετωπίζουν Βία, Σωματική, Ψυχολογική, Σεξουαλική Κακοποίηση, Εκμετάλλευση, Αμέλεια, Εγκατάλειψη. Είναι επίσης γνωστό ότι συχνά αυτό συμβαίνει από τους ίδιους τους γονείς.

Είναι φανερό πως για ένα παιδί-θύμα κακοποίησης, ακόμη κι αν φτάσει κάποια στιγμή η υπόθεση του στις αρμόδιες αρχές, θα περάσει μια διαδικασία βασανιστική μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη και ουσιαστική για αυτό λύση…αν βρεθεί. Από το κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον θα βρεθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, από εκεί σε ένα νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις αλλά και για προσωρινή φιλοξενία που μπορεί να διαρκέσει έως και μήνες μέχρι να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος. 

Σήμερα, που οι συνθήκες στις οποίες ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, θέλουμε να τονίσουμε ότι η κακοποίηση ανηλίκων μας αφορά όλους. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες ώστε να μη μένουμε απαθείς στην κακοποίηση ανηλίκων…”

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούμε σχετικά με θέματα παιδικής κακοποίησης, μπορούμε να καλούμε καθημερινά, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση