• Ημερολόγιο

  Απρίλιος 2013
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαρ   Μαΐ »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

  Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
 • Σαν σήμερα

  1. 19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

 • Σκακιστική άσκηση

 • Άκουσε την Ιστορία σου

  Άκουσε την Ιστορία σου

Το τραγούδι μας ενώνει και μας ταξιδεύει στο κόσμο

Ένα ακόμα πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιείται στο σχολείο μας (ΣΤ΄ Τάξη) από τη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ντάτση Αλεξία και τον δάσκαλο κο Δούβο Κωνσταντίνο, σε συνεργασία με την κα Στέλλα Ισιγόνη του συστεγαζόμενου 34ου Δ.Σ., ονομάζεται «Το τραγούδι μας ενώνει και μας ταξιδεύει στον κόσμο». Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με διάσημα τραγούδια που άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο. Όπως αυτό ας πούμε:

Στους σκοπούς του προγράμματος εντάσσονται ακόμη: η ενημέρωση των μαθητών για τα διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής και η παρουσίαση τους. Η ενημέρωση τους για κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και γεγονότα που συνδέθηκαν με συγκεκριμένα μουσικά είδη. Η εξαγωγή του συμπεράσματος ότι το τραγούδι μπορεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς.

Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις που αφορούν γενικά την σύγχρονη μουσική, την ιστορία της, τους εκπροσώπους της και τα ρεύματά της, να συνεργαστούν μεταξύ τους στην οργάνωση, επεξεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, να αναπτύξουν δεξιότητες ρυθμού και κίνησης, να αντιληφθούν τη μουσική και τα τραγούδια ως πηγές προσωπικής αισθητικής απόλαυσης και ως «οχήματα» έκφρασης των συναισθημάτων τους, να εκτιμήσουν τα τραγούδια ως μορφές έκφρασης, τέχνης και δημιουργίας, να αντιληφθούν τον τρόπο που η ιστορία επηρεάζει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και αντίθετα.

Μια από τις δραστηριότητες του προγράμματος ήταν η κατασκευή μιας αφίσας για τη ροκ μουσική και ιδού το αποτέλεσμα:

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top