• Ημερολόγιο

    Μάρτιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

διαβάΖΩ – παίΖΩ με τα παραμύθια

Έτοιμο το παραμύθι των μαθητών του Β2, που εκπονήθηκε με την καθοδήγηση της δασκάλας τους στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος “ΔιαβάΖΩ και παίΖΩ με τα παραμύθια” . Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης μας παρουσιάσαν τον Δεκέμβριο μια υπέροχη δραματοποίηση του Καρυοθραύστη.

Οι στόχοι του προγράμματος που φθάνει στο τέλος του ήταν: Οι μαθητές μας:  Να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, τη δημιουργική σκέψη και την αισθητική τους αντίληψη. Να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της μυθοπλασίας με ταυτόχρονη απόκτηση αισθητικής εμπειρίας. Να αναγνωρίζουν τα μοτίβα, τις ιδιαιτερότητες και τις υπερβάσεις του κόσμου της μυθοπλασίας. Να  εξοικειωθούν με το βιβλίο και την ανάγνωση και σταδιακά να εδραιώσουν μιας φιλική σχέση με το λογοτεχνικό βιβλίο. Να αναπτύξουν τη ικανότητα κατανόησης κειμένων, όπως και την αναγνωστική και αφηγηματική τους ικανότητα. Να εμπλουτίσουν τη φαντασία τουςΝα ερμηνεύσουν αισθητικά και βιωματικά τις νέες γνώσεις και εμπειρίεςΝα αποκτήσουν δεξιότητες συνεργασίαςΝα γνωρίσουν και να συμμετέχουν στη διαδικασία στησίματος μιας θεατρικής παράστασης.

Στο παραμύθι “Η κοκκινοσκουφίτσα και ένας λύκος αλλιώς…” που θα μοιραστεί σύντομα στα παιδιά από τη δασκάλα τους, οι μαθητές μας ανέτρεψαν τα στερεότυπα του γνωστού παραμυθιού και έδωσαν μια αίσια έκβαση για όλους τους χαρακτήρες του.

Μπράβο και στα παιδιά και συγχαρητήρια στη δασκάλα τους κα Μάγδα Γκουβέλη.   

Το εξώφυλλο του παραμυθιού

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση