ΤΟ ΕΛΑΤΟ (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

        

   Ο γνωστός και πολύ αγαπητός συγγραφέας παραμυθιών, ο οποίος έχει σαγηνεύσει τις καρδιές χιλιάδων παιδιών με τα όμορφα παραμύθια του, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μας διηγείται παρακάτω την ιστορία ενός ελάτου που με την περιπέτειά του μας διδάσκει να εκτιμούμε αυτά που έχουμε στη ζωή μας!  

  

     Ο Άντερσεν γεννήθηκε στη Δανία το 1805, η οικογένειά του ήταν φτωχή και ορφάνεψε γρήγορα από τον πατέρα του. Ήταν παράξενος σαν παιδί, με εξαιρετική φαντασία. Πόλλες φορές φαινόταν αφηρημένος ή ονειροπαρμένος, αλλα το μυαλό του ήταν στη συγγραφή ποιημάτων και στο διάβασμα!  Όταν τελείωσε το σχολείο προσπάθησε να σταθεί οικονομικά στα πόδια του αλλά δεν τα κατάφερνε με τα τεχνικά επαγγέλματα. Αυτό που τον τραβούσε ήταν το θέατρο και η μουσική αλλά χάνοντας την φωνή του από μια ασθένεια δεν μπόρεσε να καλλιεργήσει το χάρισμά του. Το μόνο που του απέμεινε ήταν να γράφει ποίηση και η σειρά των ποιημάτων που εξέδωσε του χάρισαν ευρεία αναγνώριση.    

   

   Διακρίθηκε και για την συγγραφή παραμυθιών που οι κυριότεροι ήρωές τους είναι άνθρωποι αδύναμοι, αδικημένοι, που όμως έχουν ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο και μεγαλοψυχία!  Πολύ γνωστά του παραμύθια είναι: Η βασίλισσα του χιονιού, Το μολυβένιο στρατιωτάκι, Το ασχημόπαπο, Η βασιλοπούλα και το ρεβύθι, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Η τοσοδούλα, Η μικρή γοργόνα και πολλά ακόμη. 

  

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση