• Ημερολόγιο

    Δεκέμβριος 2012
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!

    Προλάβετέ το και στείλτε μας ένα e-mail!!!
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών

    Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ. Αθηνών
  • Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

  • Σκακιστική άσκηση

  • Άκουσε την Ιστορία σου

    Άκουσε την Ιστορία σου

Η ζωή έξω απ’ την πόλη

Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε κάποιες από τις απαντήσεις των μαθητών μας στην παρακάτω ερώτηση του μαθήματος της Γλώσσας της ΣΤ΄τάξης  “Η ζωή έξω απ’ την πόλη” : “Ποια είναι λοιπόν τα συμπεράσματα που μπορείτε να βγάλετε για τη ζωή μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή στο χωριό και κοντά στη φύσης Ποιες δυσκολίες ή καθημερινά προβλήματα νομίζετε ότι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών;”

Απαντήσεις

1. Πιστεύω πως η ζωή μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι δυσκολότερη διότι εκεί δεν υπάρχουν πολλές δουλειές και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κτηνοτρόφοι και γεωργοί, επαγγέλματα που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, δεν είναι βέβαιο ότι η δουλειά τους θα πηγαίνει πάντα καλά, αφού συχνά συμβαίνουν αναποδιές. Βέβαια οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν κοντά τους τις αρετές της φύσης, όπως καθαρός αέρας και οξυγόνο, όχι πολύ μεγάλος συνωστισμός κ.α. Όμως πολλά είναι και τα αρνητικά στοιχεία για τους ανθρώπους που ζουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις: η κακοκαιρία μπορεί να προκαλέσει  καταστροφή στις καλλιέργειες των γεωργών και οι βοσκοί και τα ζώα τους πολλές φορές κινδυνεύουν. Σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων οι δρόμοι κλείνουν, υπάρχουν βλάβες στην ηλεκτροδότηση και τα χωριά δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν με είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης είναι δύσκολο αν προκύψει πρόβλημα υγείας σε κάποιον, να μεταφερθεί σε κέντρο υγείας.

Χρίστος Κ., ΣΤ2

2. Η ζωή μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, στο χωριό, κοντά στη φύση, από τη μία εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο, από την άλλη κυριαρχείται από κάποια μεγάλα προβλήματα.  Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, η κακοκαιρία και ο χιονιάς αποτελούν κάποια από αυτά τα προβλήματα, καθώς καταστρέφουν τις καλλιέργειες των χωρικών, από τις οποίες κερδίζουν την επιβίωσή τους. Πολλές φορές το χειμώνα αποκλείονται ολόκληρα χωριά χωρίς να μπορούν να γίνονται μεταφορές, εργασίες, ακόμη και ανεφοδιασμός με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα πράγματα. Άλλες δυσκολίες που χαρακτηρίζουν τη ζωή στη περιφέρεια είναι η διακοπή ηλεκτροδότησης που εκτός από το ότι παρεμποδίζει τις μεταφορές για ένα χρονικό διάστημα, επιφέρει και τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά την επαναφορά της.

Αγγελική Σ., ΣΤ2

;


Μια απάντηση προς “Η ζωή έξω απ’ την πόλη”

  1. με βοηθησε παρα πολυ η ιστοσελιδα σας γιατι με βοηθησε στη σχολικη μου εργασια. οι ιδεες και οι αποψεισ των παιδιων ειναι λεπτομερεις και αιτιολογικεσ, Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να μεινω σε χωριο γιατι ΔΕΝ θελω να αποχωριστω τις ανεσεισ της πολησ.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση