Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων!

       Οι παλιές ή χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι για πέταμα!  Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένες μπορούν να επεξεργαστούν σε ειδικά εργοστάσια και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Μπορούν δηλαδή να ξαναγίνουν μια καινούρια συσκευή!

       Αυτό έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον γιατί έτσι εξοικονομούμε νέες πρώτες ύλες που βγαίνουν απ’ αυτό. Χρειάζεται δηλαδή να πληγώσουμε λιγότερο το περιβάλλον για να πάρουμε αυτά που χρειαζόμαστε για την κατασκευή των προϊόντων αυτών. Επιπλέον εξοικονομούμε χρήματα για τις εργασίες που θα γίνονταν για να εξαχθούν αυτές οι πρώτες ύλες.  Και βέβαια λιγοστεύουν κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στις χωματερές.   Οι χωματερές, ένα σύγχρονο πρόβλημα, που τείνει να εξελιχτεί σε εφιάλτη!   Πού θα πάμε τελικά τόσα σκουπίδια;;;;

       Δίνουμε λοιπόν όλες τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές σε ειδικά μέρη που έχει ορίσει ο δήμος μας, ή στο κατάστημα που αγοράσαμε την καινούργια συσκευή ή σε κάποια καταστήματα που μπορεί να δέχονται συσκευές για ανακύκλωση. Θα έπρεπε βέβαια να τοποθετηθούν σε πολλά μέρη ειδικοί κάδοι και για τέτοιες συσκευές έτσι ώστε να γίνει ευκολότερο για όλους!  Προσοχή!  Οι γνωστοί μας μπλε κάδοι δεν είναι για τέτοιες συσκευές!

       Τι κάνουμε όμως με τους νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας;;  Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε γι αυτούς τους λαμπτήρες είναι ότι εκτός από το μεγάλο πλεονέκτημα της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας έχουν κι ένα μειονέκτημα. Περιέχουν ένα τοξικό κι επικίνδυνο υγρό για την υγεία του ανθρώπου και των άλλων ζωντανών οργανισμών. Είναι ο υδράργυρος!  Ο υδράργυρος που περιέχουν μπορεί να έλθει σε επαφή με τον οργανισμό μας αν μια τέτοια λάμπα σπάσει.  Προσέχουμε λοιπόν πολύ να μη σπάσουμε μια τέτοια λάμπα και να μην την ρίξουμε στα σκουπίδια γιατί εκεί οπωσδήποτε θα σπάσει και θα μολύνει ανθρώπους αλλά και το υπέδαφος του μέρους που θα πεταχτεί. Είναι  βέβαια λίγο δύσκολο να βρούμε ειδικό κάδο ανακύκλωσης για λαμπτήρες (καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, μερικά super markets..) αλλά αξίζει τον κόπο!

  Δείτε την παρακάτω εφαρμογή …

 

Κλικ στην εικόνα…

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση