Μάι 14 2018

ΡΟΚ (Ρητορικός Όμιλος Καλλιθέας)

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας, η επονομαζόμενη και ΡΟΚ (Ρητορικός Όμιλος Καλλιθέας), είναι ο μοναδικός Όμιλος Ρητορικής που λειτουργεί σε σχολείο της Καλλιθέας. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, με πρωτοβουλία του δ/ντή και καθηγητή του σχολείου, Γ. Μπίκου. Αρχικά, αποτελείτο από 6 μαθητές. Σήμερα όμως, αποτελείται από 10 μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, και συγκεκριμένα, από 8 μαθητές του 7ου ΓΕΛ και 2 μαθητές του 6ου ΓΕΛ, οι οποίοι εκπαιδεύονται, κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο χώρο του σχολείου μας, στη ρητορική τέχνη από τη Μαρσώ Μαρκεσίνη εκπαιδεύτρια ρητορικής, υπό την επίβλεψη, την επιστημονική εποπτεία και την οργανωτική ευθύνη του Γ. Μπίκου, διδάσκοντα πολιτικής ρητορικής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παν/μίου Αθηνών και αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Η ΡΟΚ, λοιπόν, παρά το ότι έχει ζωή μόλις μερικών μηνών, πέτυχε φέτος τα εξής δύο σημαντικά:

Πρώτον, το τμήμα των μαθητών του 7ου  ΓΕΛ που την αποτελούν, μετείχε στους πανεπιστημιακούς Αγώνες επιχειρηματολογίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας την άνοιξη του 2018 και είχε μια ικανοποιητική θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη των 79 σχολείων που έλαβαν μέρος σε αυτούς τους Αγώνες.

Και δεύτερον, το μικτό τμήμα του ΡΟΚ, δηλαδή αυτό που αποτελείται από τους 6 μαθητές/-τριες του 7ου ΓΕΛ και τις 2 μαθήτριες του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας, έλαβε μέρος σε τουρνουά Αντιλογίας-Επιχειρηματολογίας που φιλοξενήθηκε στον χώρο του Ιδιωτικού Σχολείου ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ, στις 5/5/2018 και σε σύνολο 26 σχολείων από όλη την Ελλάδα, πήρε την 10η θέση. Σημειωτέον, μάλιστα, πως τις 6 από τις 9 πρώτες θέσεις, κέρδισαν τα περισσότερα από τα καλύτερα -τουλάχιστον στη ρητορική- ελληνικά σχολεία, ιδιωτικά και πειραματικά. Η ΡΟΚ φέτος αποτελείται μόνο από μαθητές της Α΄ λυκείου, και δύο της Β΄ (ενώ των περισσότερων σχολείων που μετείχαν στις προαναφερόμενες διοργανώσεις, οι ρητορικές ομάδες, αποτελούνται και από μαθητές της Γ΄ λυκείου.

Τα μέλη της ΡΟΚ

7ο ΓΕΛ

Α΄ΤΑΞΗ                                              Β΄ ΤΑΞΗ

Βασιλική Κυπριώτη                              Βασίλης Βασιλειάδης

Αριστείδης Κυπριώτης                          Θεοδώρα Μπόλη

Βάλια Τζιούμα

Ελένη Πασχάλη

Κώστας Πασχάλης

Δήμητρα Πρίνου

6ο ΓΕΛ

Α΄ ΤΑΞΗ

Νιόβη Γενναδίου

Κορίνα Καρατζούνη

Aναλυτικά τα αποτελέσματα: ΚΑΤΑΤΑΞΗ σχολείων

14 απαντήσεις μέχρι τώρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.