Δεκ 19 2018

ΕΥΧΕΣ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

εύχεται το νέο έτος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα

και να χαρίσει σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

15 Σχόλια

Δεκ 19 2018

Oδηγίες για την Εποχιακή Γρίπη 2018-2019 και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Δεκ 14 2018

Σημαντική Ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2001

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2001

 

15 Σχόλια

Δεκ 14 2018

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2018-2019 για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

07 06 18panelladikes12

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2018-2019 και των αποφοίτων –υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2019 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η εγκύκλιος σε μορφή pdf

15 Σχόλια

Νοέ 28 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Καλούνται οι γονείς την Τετάρτη 19/12/2018 να προσέλθουν στο σχολείο μας από 11:40 έως 14:00 για ενημέρωση της προόδου των παιδιών τους.

Την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες, θα γίνουν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή σας σ΄αυτές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να απευθυνθούν στον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ζάννη τηλ. 6909386258)

15 Σχόλια

Οκτ 30 2018

Λειτουργία ομάδας ρομποτικής

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

lego

Η ομάδα ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ των μαθητών μας, άρχισε και λειτουργεί κάθε Τετάρτη  και αποτελείται από τους μαθητές Αλέξανδρο Μπαρτσιώκα, Μάρτιν Μπρατάνοβ, Δημήτριο Σοφό, Φίλιππο Τσιώλη, Δημήτρη Φλυτζάνη από την Α΄ και Φώτη Καράκη  από τη Β’. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή δουλειά!

Ο υπεύθυνος για τη Ρομποτική καθηγητής

Αποστόλης Αμπαριώτης (μεταπτυχιακό)

15 Σχόλια

Οκτ 23 2018

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ  ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 11:20, η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την 5νθήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης στη Μακεδονία, αποτελούμενη από τους κάτωθι υπογράφοντες, άνοιξε τις υποβληθείσες σχετικές προσφορές οι οποίες έχουν ως εξής:

1)KOTSIS TOURS (Θυσίας 1, Μεσολόγγι): 270 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4* και μία δωρεάν συμμετοχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: α)Προσφέρει και 250 ευρώ ανά μαθητή σε διώροφο πούλμαν. Αλλά η προκήρυξη αναφέρει ρητά ότι δεν επιθυμούμε διώροφο.

β)Για τις βραδινές μετακινήσεις κάθε μαθητής πρέπει να καταβάλει 3 ευρώ επιπλέον.

γ)οι καθηγητές του ίδιου φύλου θα διανυκτερεύσουν σε δίκλινα –  ενώ η προκήρυξή μας ανέφερε ότι όλοι οι καθηγητές επιθυμούμε να διανυκτερεύουν σε μονόκλινο.

2)VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES (Ματζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα): 1η προσφορά 265 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4*. 2η προσφορά 285 ευρώ (ΧΩΡΙΣ πρόσθετο δημοτικό φόρο ανά δωμάτιο) ανά μαθητή, ξενοδοχείο PORTO PALACE 5* και σε τρεις μαθητές έκπτωση 50%.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: α)Αναφέρει ρητά ότι «οι βραδινές μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με δεύτερο οδηγό ή με διαφορετικά πούλμαν για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών.»

β)Η προσφορά αναφέρει ότι προβλέπει και γιατρό που θα είναι στη διάθεση της αποστολής των εκδρομέων.

γ)Η προσφορά περιλαμβάνει και ένα «δώρο ένα 3ήμερο ταξίδι στα Ιωάννινα για τη λαχειοφόρο αγορά του σχολείου».

δ)Προσφέρεται ως «δώρο στο σχολείο η μεταφορά μαθητών με 2 πούλμαν 50 θέσεων σε προορισμό εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (π.χ. Θησείο, ίδρυμα Νιάρχος ή Γλυφάδα).»

3)ΑΤ ΗΟLIDAYS (Απόλλωνος 4, Σύνταγμα-Αθήνα): 265 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4*

4)SARONIC TOURS (Αθηνών Σουνίου 68, Κερατέα): 310 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE 5* και μία δωρεάν συμμετοχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πούλμαν που διατίθενται, ΔΕΝ καλύπτουν τις βραδινές μετακινήσεις, όπως αναφέρεται ρητά στην προσφορά.

5)SMILE ACADIMOS (Πανεπιστημίου 57, Αθήνα): 285 ευρώ ανά μαθητή ξενοδοχείο PILIPPION 4*

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις βραδινές μετακινήσεις κάθε μαθητής πρέπει να καταβάλει 3 ευρώ επιπλέον.

Η Επιτροπή, αφού άνοιξε και ανέγνωσε όλες τις προσφορές, τις σύγκρινε μεταξύ τους και επέλεξε αυτή του VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES, κυρίως λόγω όσων αναφέρονται στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ της προσφορά τους (βλ. προσφορά «2»).

 

Τέλος, το αν θα επιλεγεί το ξενοδοχείο PILIPPION 4* ή το ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*, αποφασίστηκε να το αποφασίσουν οι γονείς των συμμετεχόντων στην εκδρομή μαθητών, μέσω μίας σχετικής «ψηφοφορίας» τους η οποία θα γίνει με τον πιο αδιάβλητο και δόκιμο τρόπο, κατά την κρίση του δ/ντή του σχολείου.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών

Προεδρεύων στη συνεδρίαση: Βαλατσός Γ. (αρχηγός της εκδρομής)

Μέλη: Άννα Παρίση (συνοδός)

Αθανασία Παπαδοπούλου (συνοδός)

Για τον Σύλλογο Γονέων: Ζάννης Σταύρος (αντιπρόεδρος)

Τα μέλη της μαθητικής κοινότητας: Καμπέρογλου Στέλιος, Παναγόπουλος Γιώργος, Ιωσηφίδης Παύλος

15 Σχόλια

Οκτ 17 2018

ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας, η επονομαζόμενη και ΡΟΚ (Ρητορικός Όμιλος Καλλιθέας), είναι ο μοναδικός Όμιλος Ρητορικής που λειτουργεί σε σχολείο της Καλλιθέας. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, με πρωτοβουλία του δ/ντή και καθηγητή του σχολείου, Γ. Μπίκου. Αρχικά, αποτελείτο από 6 μαθητές. Σήμερα όμως, αποτελείται από 13 μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου μας και από μία μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ, οι οποίοι εκπαιδεύονται, κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο χώρο του σχολείου μας, στη ρητορική τέχνη από τη Μαρσώ Μαρκεσίνη εκπαιδεύτρια ρητορικής, υπό την επίβλεψη, την επιστημονική εποπτεία και την οργανωτική ευθύνη του Γ.Μπικού. Ο Ρητορικός μας Όμιλος είναι πάντα ανοιχτός στο να δεχτεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, και μαθητές/-τριες από γειτονικά Λύκεια.

Η δε ομάδα του Ομίλου μας συμμετέχει σε αγώνες Λόγου, Αντιλογίας και Ρητορικής που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας ή άλλοι φορείς και διάφορα μεγάλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Επίσης, τον Ιούνιο του 2018 έλαβε μέρος στη «2η κατασκήνωση ρητορικής και δημοκρατικής παιδείας» που διοργανώθηκε από την Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Για την παιδαγωγική αξία της συμμετοχής κάθε παιδιού στον ΡΟΚ, σημειώνουμε τα εξής: Οι μαθητές μέσω της ρητορικής εξασκούνται σε ποικίλες δεξιότητες προφορικού λόγου και δημιουργικής σκέψης και ταυτόχρονα καλλιεργούν ολόπλευρα την κριτική τους σκέψη και τη δημιουργικότητά τους. Καλούνται να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να συνεργαστούν ενώ αντιπαραθέτουν απόψεις και επιχειρήματα. Στο πλαίσιο αυτό οξύνεται το γλωσσικό ένστικτό τους ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με ποικίλα είδη γραπτού λόγου(στοχαστικό και διδακτικό δοκίμιο,ποίηση,μυθιστορία) από τα οποία αντλούν ιδέες και επιχειρήματα. Ο Ρητορικός Όμιλος συνιστά μια ιδιαίτερη εμπειρία που συνδιάζει τη γνώση με την ευχαρίστηση δημιουργία και τον πνευματικό μόχθο με την σταδιακή επιβράβευση. Ο μαθητής προοδευτικά αναπτύσσεται,καλλιεργείται και καθίσταται ικανός να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεματολογία.

Έτσι, καλούμε όλους τους μαθητές μας, που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον λόγο και την εκφραστική τους ικανότητα, να γίνουν μέλη του ΡΟΚ Καλλιθέας!

 

Ο Δ/ντής του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας
Δρ Γ. Μπίκος

15 Σχόλια

Οκτ 15 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΓEΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου ΓΕΛ σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10/18 στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για μία συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας

  1. ο δ/ντής του σχολείου θα σας ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, για τις απουσίες των μαθητών, για τις αλλαγές στη νομοθεσία ως προς τα εξεταζόμενα τον Ιούνιο μαθήματα και για τις δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου και

2. θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων. Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι επειδή λήγει η θητεία του υφιστάμενου ΔΣ του Συλλόγου και πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου ΔΣ, όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρεστε να θέσετε υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ, πρέπει να το δηλώσετε ενυπόγραφα σε ΑΥΤΗ τη συνάντηση.

Ο Δ/ντής του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

15 Σχόλια

Οκτ 08 2018

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Νομισματικό Μουσείο που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη ακυρώνεται λόγω μη επαρκούς συμμετοχής των μαθητών. Τα χρήματα που είχαν δώσει οι μαθητές για τη μετακίνηση, επεστράφησαν σήμερα Δευτέρα.

15 Σχόλια

Οκτ 07 2018

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

1)      Σας συνιστούμε και σας παρακαλούμε να έρχεστε τακτικά στο σχολείο για να ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών σας. Εξάλλου, μόνο μέσω της ενημέρωσης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα η μεταξύ τους συνεργασία και το μορφωτικό όφελος που μπορεί να προσφέρει το σχολείο στα παιδιά τους.

2)      Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους καθηγητές των παιδιών σας καθημερινά. Αλλά –για να μην ταλαιπωρείστε λόγω του ότι μπορεί να είναι απασχολημένοι σε διδασκαλία-, να επικοινωνείτε, κατά προτίμηση, τις ημέρες και ώρες που έχετε πληροφορηθεί από την ιστοσελίδα του σχολείου ή από έντυπο που θα σας έχουμε στείλει μέσω των παιδιών σας, πως οι καθηγητές που σας ενδιαφέρουν δέχονται γονείς.

3)      Συνιστούμε σε όσους γονείς έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να ενημερώνονται για τη λειτουργία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες του σχολείου μας, μέσω της ιστοσελίδας του.

 

 

15 Σχόλια

Σεπ 27 2018

Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΚΕΦ.Ε΄ άρθρο 186) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Το άρθρο 4 του Π.Δ.79/2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-08-2017)
Την με αρ. 37419/13479/08-05-2018 (ΦΕΚ 1661/τ.Β΄/11-05-2018) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία εγκρίνει τη με αρ. 121/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής με την οποία τροποποιείται – επικαιροποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.
Τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Νότιου Τομέα εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ

 

15 Σχόλια

Σεπ 26 2018

Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019

mixanografiko 2016

15 Σχόλια

Σεπ 05 2018

ώρα αγιασμού

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Ο αγιασμός θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 10:00 π.μ.

Επίσης θα δοθούν τα βιβλία.

Καλή χρονιά!

15 Σχόλια

Σεπ 04 2018

Οδηγίες για τις εγγραφές περιόδου Σεπτεμβρίου 2018

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

15 Σχόλια

Αυγ 28 2018

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους εύχονται καλή δύναμη και σταδιοδρομία στη ζωή τους.

επιτυχόντες 2017-2018

επιτυχόντες απόφοιτοι 2017 (10%)

επιτυχόντες απόφοιτοι 2016 (10%)

15 Σχόλια

Ιούλ 14 2018

Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2018.

Συντάκτης: κάτω από Γενικά και με ετικέτα:

Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 16-7-2018 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο και για να χορηγήσουν την ανωτέρω βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.

15 Σχόλια

Ιούλ 03 2018

Μηχανογραφικό δελτίο – Τι πρέπει να προσέξετε

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Οι πανελλήνιες τελείωσαν και τώρα ήρθε η ώρα της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, μία διαδικασία απλή αλλά απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Έως τις 16 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και οριστικοποίησης του μηχανογραφικού, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να μελετήσει τις επιλογές του και να πάρει πληροφορίες για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν, το πανεπιστήμιο που ανήκουν και τα προγράμματα σπουδών της κάθε μίας.

Έξι συν μία συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

1. Πριν από την ηλεκτρονική υποβολή, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να γράψει «παραδοσιακά» σε χαρτί τις επιλογές του.

2. Οι πρώτες σχολές που θα δηλώσει ο υποψήφιος, καλό είναι να αποτελούν εκείνες που θα ήθελε πραγματικά να εισαχθεί, άσχετα με τον αριθμό των μορίων που έχει συγκεντρώσει. Δεν πρέπει να ιεραρχούνται οι σχολές κατά φθίνουσα σειρά μορίων μόνο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ενδιαφέροντα, οι κλίσεις και οι προτιμήσεις του υποψηφίου. Οι προτιμήσεις για τις σχολές πρέπει να ανταποκρίνονται στα επιστημονικά ενδιαφέροντα και στα οικογενειακά και οικονομικά δεδομένα του.

3. Η πρώτη αυτή ομάδα σχολών -που λογικά αποτελείται από μικρό αριθμό σχολών- θα πρέπει να δηλωθεί, ξεκινώντας από τις από τις υψηλόβαθμες προς τις χαμηλόβαθμες και παράλληλα, από την κοντινότερη πόλη προς την πιο μακρινή. Για παράδειγμα, εάν ένας υποψήφιος θα ήθελε να περάσει είτε στην Ιατρική, είτε στη Βιολογία, δηλώνει πρώτα όλες τις Ιατρικές σχολές, ξεκινώντας από εκείνη της Αθήνας και στη συνέχεια, όλες της Βιολογίας, ξεκινώντας και πάλι από εκείνη της Αθήνας, συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες.

4. Οι προβλέψεις για τις βάσεις, αν και πολύ σημαντικές ως πληροφορία, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν βασικό άξονα επιλογής ή/και κατάταξης των σχολών στο μηχανογραφικό. Το ότι μία σχολή στην οποία θα ήθελε να εισαχθεί ένας υποψήφιος προβλέπεται να σημειώσει άνοδο στη βάση της, με περισσότερα μόρια από εκείνα που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος, δεν αποτελεί παράγοντα αποκλεισμού της σχολής αυτής από το μηχανογραφικό.

5. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην αρίθμηση των προτιμήσεων: Θα πρέπει να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1 και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

6. Ο κάθε υποψήφιος δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις προτιμήσεις άλλων υποψηφίων.

7. Καλό θα ήταν, ανεξαρτήτως του αριθμού των μορίων που έχει συγκεντρώσει, ο κάθε υποψήφιος να δηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα από το επιστημονικό πεδίο που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε κάποιο τμήμα με επιστημονικό ενδιαφέρον για τον υποψήφιο.

Πάντως, καλό είναι η επιλογή των σχολών και ο καθορισμός του μηχανογραφικού να γίνουν χωρίς πίεση και χωρίς άγχος, χωρίς να παίρνονται τοις μετρητοίς οι κάθε είδους συμβουλές που μπορεί να δίνονται είτε από γνωστούς, είτε από τα ΜΜΕ. Οι καλύτεροι σύμβουλοι είναι οι καθηγητές και, καλό είναι σε κάθε περίπτωση απορίας, οι υποψήφιοι να στρέφονται πρώτα σε εκείνους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών λήγει στις 16 Ιουλίου, καθώς επίσης και ότι μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο στην διεύθυνση: http://exams.it.minedu.gov.gr.

Από πλευράς υπουργείου, μάλιστα, προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους

15 Σχόλια

Ιούν 29 2018

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το Λύκειο θα λειτουργεί και θα εξυπηρετεί το κοινό τον Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Πέμπτη από 8:20 πμ έως 14:00 μμ.

Για την υποστήριξη της Ηλεκτρονικής Υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου το σχολείο θα λειτουργήσει επιπλέον τη Δευτέρα 9-7-2018 καθώς και τη Δευτέρα 16-7-2018 από 8:20 πμ έως 14:00 μμ.

Καλό καλοκαίρι

15 Σχόλια

Ιούν 28 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΠΕ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ (βλ. πλήρες κείμενο Πρόσκλησης ΕΔΩ), με προβλεπόμενη έναρξη τον Οκτώβριο 2018.

  • Κατ’ εξαίρεση, στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δίδεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, που κατά την κρίση τους διαθέτουν βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε., δηλαδή διαθέτουν την ουσιαστική προϋπόθεση για την παρακολούθηση του προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., έστω και αν δεν διαθέτουν πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ (δεδομένου ότι, λόγω τεχνικών και διαχειριστικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στο έργο εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε.). Ωστόσο κατά τη διαδικασία κλήρωσης – κατανομής στα προγράμματα, θα δίδεται προτεραιότητα στους έχοντες πιστοποίηση.
  • Σε ορισμένες περιοχές (πχ. Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας), για λόγους που σχετίζονται με το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Πράξης και τους περιορισμούς που αυτό θέτει στην κατανομή του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά γεωγραφική περιφέρεια, διατίθεται προς υλοποίηση ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος προγραμμάτων (βλ. Πίνακα Παραρτήματος Α της Πρόσκλησης), ενδεχομένως δυσανάλογο του πλήθους των τοπικών εκπαιδευτικών, ενώ σε άλλες περιοχές συμβαίνει το αντίθετο (πχ. Διευθύνσεις Αττικής).
  • Το μεγάλο πλήθος προγραμμάτων στις περιοχές που αυτό παρατηρείται, προορίζεται να καλύψει εκτός από τις τοπικές ανάγκες και επιμορφωτικές ανάγκες άλλων περιοχών, στις οποίες για τους παραπάνω ή και για άλλους λόγους (πχ. έλλειψη επιμορφωτών) δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν αρκετά ή καθόλου προγράμματα. Για τον ίδιο λόγο διατίθεται επίσης, μεγάλο πλήθος προγραμμάτων κατηγορίας ΙΙ (μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), σε ποσοστό ~60% επί του συνόλου.
  • Επομένως, τα ΚΣΕ (ιδίως εκείνα των περιοχών με μεγάλο πλήθος προγραμμάτων) θα κληθούν να οργανώσουν προγράμματα μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (ιδίως τύπου IIb), τα οποία θα έχουν την ευχέρεια να στελεχώσουν με επιμορφωτές από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, επίσης από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας ή αποσπασμένοι στο εξωτερικό.
  • Με τις παραπάνω ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, ανεξάρτητα από τον τόπο απασχόλησης/διαμονής τους και την ειδικότητά τους, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό διασφαλίζει την πλήρωση και διεξαγωγή των προγραμμάτων, τα οποία κατ’ ανάγκη καταρτίζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τους γεωγραφικούς περιορισμούς που τίθενται από το πλαίσιο που διέπει το έργο (προτεραιότητες ΕΣΠΑ 2014-2020).

15 Σχόλια

Ιούν 27 2018

Την Παρασκευή μετά τις 13:00 μ.μ. αναρτώνται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Μόνο τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψηφίων θα περιλαμβάνουν οι εκτυπωμένες καταστάσεις με τις βαθμολογίες που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές των λυκείων.

Η απόφαση λήφθηκε για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η επίδοση ενός υποψηφίου στις εξετάσεις.

Να φέρετε το δελτίο εξεταζομένου.

15 Σχόλια

Ιούν 26 2018

συμβουλευτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

15 Σχόλια

Ιούν 25 2018

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 55 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ.

Συντάκτης: κάτω από Τέχνη

συμμετέχει και το σχολείο μας!

Ομαδική μαθητική έκθεση εικαστικών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

15 Σχόλια

Ιούν 22 2018

υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, οι υποψήφιοι ΓΕΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Προκειμένου να εκδώσουν κωδικό ασφαλείας, οι υποψήφιοι απευθύνονται στο Λύκειο, στο οποίο έχουν υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εάν οι υποψήφιοι ανήκουν στην κατηγορία του 10%, έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Επισημαίνεται ότι από τις 22-06-2018 οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, μπορούν να προβούν στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της προθεσμίας υποβολής οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο που μπορείτε να δείτε στον σχετικό σύνδεσμο.

Στον παρόντα ιστότοπο μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, τις βάσεις και τα στατιστικά προτιμήσεων του προηγούμενου έτους καθώς και τις εγκυκλίους των Μ.Δ. Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΓΕΛ 2018

15 Σχόλια

Ιούν 22 2018

B’ φάση αιτήσεων εγγραφής

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής – Δηλώσεων Προτίμησης στο e-εγγραφές από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 (14.00).

σχετικές οδηγίες

15 Σχόλια

Επόμενα »