Σεπ 14 2020

επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες

Συντάκτης: κάτω από ΕκπαίδευσηΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Σεπ 13 2020

Για τους γονείς και τους κηδεμόνες, μαθητές του ΕΟΔΥ

Συντάκτης: κάτω από Υγεία και με ετικέτα:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Σεπ 08 2020

Ανακοίνωση για διανομή βιβλίων και αγιασμό

Συντάκτης: κάτω από Βιβλία

Αγαπητοί γονείς και μαθητές μας
Σας ανακοινώνουμε ότι τη Δευτέρα 14/9/2020 θα πρέπει οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ να έρθουν στο σχολείο βάσει του ακόλουθου προγράμματος:
Α΄ τάξη 8:30
Β΄τάξη 10:10
Γ΄τάξη 11:45
Επειδή οι μαθητές θα πάρουν και τα βιβλία τους πρέπει να διαθέτουν και τσάντα ή σακούλες.
Ο Αγιασμός θα γίνει την Τρίτη, αλλά την Τρίτη θα έρθουν όλοι οι μαθητές στις 8:15. Εκτιμάμε ότι θα σχολάσουν γύρω στις 11:00.

15 Σχόλια

Αυγ 28 2020

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους εύχονται καλή δύναμη και σταδιοδρομία στη ζωή τους.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

15 Σχόλια

Αυγ 25 2020

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών-ανανεώσεων εγγραφών-μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2020

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή ομάδας προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο σχολείο φοίτησής τους και να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

15 Σχόλια

Αυγ 15 2020

Ανακοίνωση για την επικοινωνία με το σχολείο λόγω κορωνοϊού

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το 7ο ΓΕΛ Καλλιθέας στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό σε χώρους εργασίας, σας ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού προβλέπεται να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (7lykkall@sch.gr).  Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, προβλέπεται το κλείσιμο ενός ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Το κοινό κατά την προσέλευσή του πρέπει να διαθέτει μάσκα.

15 Σχόλια

Ιούλ 23 2020

Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων 2020

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 23 2020

Η ύλη των πανελλαδικών 2021

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 22 2020

Eγγραφή μαθητών στην επόμενη τάξη

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Μετά την οριστική κατανομή σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr   και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν:

  • Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/
  • Φωτοτυπία της Αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή/τριας,
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (μόνο οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης) από Γενικό ιατρό ή Παιδίατρο και
  • εκτύπωση της οριστικής τοποθέτησης του μαθητή/τριας στο σχολείο μας)

μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχολείο μας  (7lykkall@sch.gr) ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφήανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση από την  1η Σεπτεμβρίου μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (την 7η Σεπτεμβρίου 2020).

Το κείμενο που θα γράψετε στην Υπεύθυνη Δήλωση:
«Σύμφωνα με την παράγραφο Ε του άρθρου 9 περί Δικαιολογητικών Εγγραφής της με αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (Β΄ 2005) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την με αρ.πρωτ. 73111/ΓΔ4/12-06-2020 (Β΄ 2397/2020) Υ.Α., με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις* που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 (Α΄75), δηλώνω ότι:
  1. σύμφωνα με το άρθρο 13 της ανωτέρω Υ.Α. είμαι ο/η νόμιμος/η κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας      (το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας) 
  2. αποδέχομαι την ηλεκτρονική ενημέρωση για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ο αριθμός του τηλεφώνου, στον οποίο θα αποστέλλονται τα σύντομα μηνύματα (SMS), είναι αυτά που έχω συμπληρώσει στα αντίστοιχα πεδία της παρούσας αίτησης.
  3. ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση ή στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σύμφωνα με την παράγραφο ΙΕ του άρθρου 9 περί Διπλής Φοίτησης.
  4. ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου.»
Όταν ολοκληρώσετε την Υπεύθυνη δήλωση  στο  www.gov.gr αποθηκεύετε το αρχείο σε μορφή PDF και το στέλνετε συνημμένο στο email μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
Το ΑΔΥΜ είναι απαραίτητο μόνο για τους μαθητές της Α΄ Τάξης.Λήψη αρχείου

 

15 Σχόλια

Ιούλ 20 2020

Να πίνετε πολύ νερό και να λέτε ευχαριστώ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Ολόκληρη η ομιλία του Θεοφάνη Τάση στους αποφοίτους…

13 αναπάντεχες προτροπές του καθηγητή φιλοσοφίας προς τη νέα γενιά που ενηλικιώνεται αυτές τις ημέρες

15 Σχόλια

Ιούλ 07 2020

Υπολογισμός μορίων με το νέο σύστημα 2020

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Υπολογισμός μορίων με το νέο σύστημα 2020

Υπολογισμός μορίων με το νέο σύστημα 2020

15 Σχόλια

Ιούλ 07 2020

Ολοκλήρωση και καταχώριση της βαθμολογίας ΓΕΛ – Αποστολή βαθμών και αποκομμάτων – ανάρτηση βαθμολογιών – επιπλέον ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά και με ετικέτα:Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 07 2020

Συμπληρωματική ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 01 2020

το μηχανογραφικό 2020

Συντάκτης: κάτω από Γενικά και με ετικέτα:

Μηχανογραφικό ΓΕΛ 2020

15 Σχόλια

Ιούν 26 2020

Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν  την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 24 2020

Για τη συμπλήρωση του νέου Μηχανογραφικού Δελτίου

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το 1ο ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας σας ενημερώνει ότι οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Λυκείων περιοχών ευθύνης του 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας μπορούν κατόπιν αίτησης να προσέρχονται για την παροχή βοήθειας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Η  υποβολή  αιτήματος για παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής-Επαγγελματικού Προσανατολισμού από γονείς θα πρέπει να γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 1ου  ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας   1kesydath@sch.gr

Τα στοιχεία που απαιτούνται για ατομικό αίτημα είναι:

Ονοματεπώνυμο γονέων:

Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας:

Έτος Γέννησης:

Σχολική μονάδα & Τάξη φοίτησης:

Διεύθυνση:

Σταθερό & κινητό τηλέφωνο:

Για  να επικοινωνήσετε με το 1ο ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας (Λ. Συγγρού 165   Νέα Σμύρνη) παρακαλούμε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2131617480, 2131617491

Για επικοινωνία με τον/την  υπεύθυνο/η σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού,  (Αιγέως 41-43 και Αγησιλάου,  Καλλιθέα, 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας) παρακαλούμε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2109426389 .

Οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Κορδονούρη Αικατερίνη

Κουρούκλη Ευθαλία

Αναγνώστου Θεοφάνης

15 Σχόλια

Ιούν 22 2020

οδηγίες – συχνές ερωτήσεις για την ηλεκτρονική εγγραφή στην επόμενη τάξη

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία,από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 19 2020

προκήρυξη ΑΕΝ

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 17 2020

Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 17 2020

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 12 2020

Ώρα προσέλευσης και οδηγίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Ώρα προσέλευσης των υποψηφίων Πανελλαδικών εξετάσεων

τη Δευτέρα 15/6 μέχρι 7:45 το αργότερο.

Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Επιτρέπεται μόνο να  φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό.

 

15 Σχόλια

Ιούν 07 2020

Μήνυμα του διευθυντή προς τους αποφοίτους του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Που λέτε, λοιπόν, συνηθίζω κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να γράφω ένα σχεδόν αποχαιρετιστήριο «σημείωμα» στους αποφοίτους του σχολείου ευθύνης μου. Πάντα το γράφω μέσ’ απ’ την ψυχή (και το μυαλό) μου. Φέτος, όμως, διαπιστώνω ότι έχω μια πιο στενή και πιο μακροχρόνια σχέση με τους αποδέκτες αυτού του «μηνύματός» μου. Γιατί εσάς, τους φετινούς αποφοίτους του 7ου, σας έχω γνωρίσει από τη στιγμή που πρωτοήρθατε –όπως κι εγώ πρωτοήρθα τότε– σ’ αυτό το σχολείο. Αλλά τότε, ήσασταν αρκετά πιο μικρά παιδιά, ενώ τώρα, είστε σχεδόν φοιτητές… Οπότε, έζησα μαζί σας το μεγάλωμά σας, τρία συνεχή χρόνια – από τότε μέχρι σήμερα. Έτσι, νιώθω ακόμα πιο οικεία μ’ εσάς. Συνεπώς, το σημείωμά μου ίσως είναι πιο «άτυπο» από το κάθε αντίστοιχο που έγραψα τις προηγούμενες χρονιές.

Και να που πέρασε κι αυτή η δύσκολη, για τους περισσότερους από εσάς χρονιά, και ήρθε η στιγμή η σημαντική: της συμμετοχής σας στις Πανελλαδικές. Δεν θα πούμε ψέματα μεταξύ μας! Είναι μια σημαντική στιγμή για το εκπαιδευτικό μέλλον της ζωής σας. Όσοι, μάλιστα, σχεδιάζετε το μέλλον της ζωής σας με βάση ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό-μορφωτικό πλάνο για σας, δικαιούστε να θεωρείτε αυτή τη στιγμή αρκετά σημαντική και για τη ζωή σας. Όμως, σίγουρα, ΔΕΝ είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής σας. Αλλά αυτό, μπορούν να το αντιληφθούν οι περισσότεροι άνθρωποι, μόνο αν έχουν κλείσει τουλάχιστον τα 25-30 χρόνια της ζωής τους. Γι’ αυτό, συγχωρέστε με αν, επειδή ακριβώς έχω κλείσει τα 30 -όπως ξέρετε ότι δηλώνω συχνά (J)-, σας τονίζω ότι η συμμετοχή σας σε αυτές τις Εξετάσεις δεν είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει στη μέχρι τώρα ζωή σας. Είναι σημαντική, αλλά όχι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής σας.

Προσέξτε, λοιπόν, την κάθε λεπτομέρεια του γραπτού που θα παραδίδετε κάθε μέρα Εξετάσεων, γιατί μπορεί και κάθε δέκατο της μονάδας στη βαθμολογία που θα αποσπάσετε, να σας φανεί χρήσιμο.

Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, όταν πιέζονται -ή όταν αισθάνονται/νιώθουν ότι πιέζονται- πολύ, προσέξτε: Να είστε ψύχραιμοι, νηφάλιοι και ήρεμοι τη στιγμή που γράφετε. Και για να βοηθηθείτε σ’ αυτό, πρέπει, εκείνη τη στιγμή, να σκέφτεστε ότι είναι σκόπιμο να πάτε καλά, όχι για να αποδείξετε κάτι στους άλλους, ή, κυρίως, για να κάνετε ευτυχισμένους τους γονείς σας ή να μην απογοητεύσετε τους καθηγητές σας, αλλά για σας και μόνο. Για το δικό σας, και μόνο, όφελος-καλό. Μην πιέζεστε, δηλαδή, εκείνη τη στιγμή, και για όλα όσα θέλουν οι άλλοι για σας, αλλά μόνον για όσα αξιώνετε και ζητάτε εσείς οι ίδιοι από τον εαυτόν σας. Όσοι σας αγαπούν και πιστεύουν σ’ εσάς, θα εξακολουθήσουν να σας αγαπούν, να σας νοιάζονται και να είναι «εκεί όταν τους χρειαστείτε», ό,τι κι αν πετύχετε σε αυτές τις Εξετάσεις.

Και να θυμάστε, πως ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να μετάσχετε σε αυτές τις Εξετάσεις με αξιοπρέπεια και ήθος. Χωρίς, δηλαδή, να κάνετε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε ή κάτι που θα σας πιέσει ψυχολογικά (π.χ. επιχειρώντας να κάνετε σκονάκι, ή αφήνοντας τον εαυτόν σας να «πέσει» πολύ, ψυχολογικά, αν δεν γράψει όσο καλά ήθελε, ή όσο καλά περίμενε). Γιατί το σημαντικότερο στοιχείο του κάθε ανθρώπου, είναι το πρόσωπο με τον οποίον τον βλέπουν οι άλλοι, η προσωπικότητά του (με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο ίδιος, κοιτώντας «στον καθρέφτη»), η ψυχική του υγεία και η καλή ψυχολογία του, και όχι οι με κάθε τίμημα καλές επιδόσεις του σε κάποιες Εξετάσεις.

Τις ημέρες των Πανελλαδικών φροντίσαμε να είναι μαζί σας τρεις καλοί και αγαπημένοι σας δάσκαλοι: η κ. Νταραντάνη, η κ. Σοφία Νικολάου και ο κ. Παπακαμμένος. (Εγώ, έπρεπε να μην έχω υπηρεσία εκείνες τις μέρες στο σχολείο, για να μπορώ να βοηθήσω σε μια άλλη σημαντική διαδικασία που συντονίζει το Υπουργείο Παιδείας.)

Οι καθηγητές σας κι εγώ, σας ευχόμαστε επιτυχία στης Εξετάσεις και από όσα ζήσατε στο 7ο ΓΕΛ, να θυμάστε μόνο όσα σας κάνουν να νιώθετε χαρά και ευτυχία, και να κρατήσετε στην πορεία της ζωής σας ό,τι σωστό, σοφό και αληθινό ακούσατε από τους δασκάλους και τον διευθυντή σας. Αλλά να θυμάστε κι εμάς, πού και πού… Και όχι μόνο όσους θα μας βλέπετε στους δρόμους της Καλλιθέας, για αρκετά (ελπίζω) χρόνια ακόμα J

Σας εύχομαι, τέλος, να είστε υγιείς, καλότυχοι και χαμογελαστοί, να ζείτε πάντα ανάμεσα σε ανθρώπους που σας αγαπούν και σας νοιάζονται πραγματικά και ανιδιοτελώς, και να χαίρεστε όσους και ό,τι αγαπάτε.

Ο διευθυντής σας

Γ. Μπίκος

15 Σχόλια

Ιούν 05 2020

Χρυσές συμβουλές για όσους θα μετάσχουν στις Πανελλαδικές! (αφορά ΚΑΙ τις τελευταίες μέρες ΠΡΙΝ τις Εξετάσεις.)

Συντάκτης: κάτω από Ψυχολογία και με ετικέτα:

Του Στράτου Στρατηγάκη  Μαθηματικού – Ερευνητή  stratig@yahoo.com 

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες. Οι τελευταίες μέρες κυλούν συνήθως δύσκολα, καθώς το άγχος και η αγωνία για την έκβαση των εξετάσεων μεγαλώνει, όσο ο χρόνος για τις εξετάσεις λιγοστεύει. Το άγχος δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί, αλλά μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο. Ας δούμε μερικές απλές οδηγίες.

Σκοπός σας είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 8:30 με 11.30 το πρωί να έχετε τη μέγιστη δυνατή πνευματική διαύγεια, ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση σε κάθε τρίωρο διαγώνισμα, που θα κρίνει το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσετε και αυτό με τη σειρά του την επιτυχία σας στη σχολή της προτίμησής σας.

Για να βρεθείτε σε άριστη κατάσταση πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 Ύπνος 

Δεν βοηθάει να ξενυχτάτε στο διάβασμα το προηγούμενο βράδυ, προσπαθώντας να συγκεντρώσετε το σύνολο της ύλης στο μυαλό σας. Το πιεσμένο και εξαντλημένο μυαλό σας την άλλη μέρα δε θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί με επιτυχία στο διαγώνισμα. Είναι σα να πάρετε ένα δρομέα 100 μέτρων και, αφού τον βάλετε να τρέξει 2 «κατοστάρια», να του πείτε μόλις τα τελειώσει: «τρέξε τώρα ακόμη ένα «κατοστάρι» για να σε χρονομετρήσω». Πιστεύετε ότι ο δρομέας μας θα κάνει καλό χρόνο στο τρίτο στη σειρά «κατοστάρι»; Εσείς λοιπόν πως πιστεύετε ότι μετά από ξενύχτι θα έχετε καλή απόδοση; Δε θα έχετε. Θα κάνετε κάποιο από τα κλασικά χαζολαθάκια, αριθμητικών πράξεων για παράδειγμα, και θα χάσετε πολύ περισσότερα απ’ όσα πιστεύετε ότι θα κερδίσετε ξενυχτώντας στο διάβασμα. Αρκετός ύπνος λοιπόν, τουλάχιστον 7-8 ώρες, για να είσαστε ξεκούραστοι. Ξέρω, θα μου πείτε ότι δεν σας κολλάει ύπνος, γιατί νιώθετε περίπου ως … μελλοθάνατοι. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Κι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και ξεκουραστείτε. Διαβάστε ένα άσχετο με τις εξετάσεις βιβλίο για να… αλλάξετε θέμα. Προς Θεού όχι τηλεόραση ή κινητό. Μπορεί να πιστεύετε ότι ξεχνιέστε, αλλά σας κάνει το μυαλό κουρκούτι (και όχι μόνο στην περίοδο των εξετάσεων).

 Διατροφή 

Δεν είναι καιρός για πειράματα. Φάτε αυτά που συνήθως τρώτε τον υπόλοιπο καιρό, προσέχοντας το βραδινό φαγητό να είναι ελαφρύ για να μπορέσετε να κοιμηθείτε ευχάριστα. Μην πίνετε πολλούς καφέδες, προσπαθώντας να «πουσάρετε» τον εαυτό σας για ν’ αντέξει πιο πολύ. Συνεχίστε να διαβάζετε »

15 Σχόλια

Ιούν 05 2020

προγράμματα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια της Δ’ Αθήνας (Αργυρούπολης & Καλλιθέας)

Συντάκτης: κάτω από ΑθλητισμόςΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 04 2020

Ορισμός εξεταστικών κέντρων αγγλικών 2020

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Επόμενα »