Μαρ 25 2015

μέτρα προστασίας από το σεισμό

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

oasp

ΟΑΣΠ μέτρα προστασίας 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 22 2015

Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

astynomia-sxolh

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 19 2015

Έκλειψη ηλίου και Σούπερ Σελήνη την Παρασκευή

Συντάκτης: κάτω από Αστρονομία και με ετικέτα:

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση noa.gr. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

Το Σάββατο θα αρχίσει επίσημα η Άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Τρία σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα  την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πρόκειται για την μερική έκλειψη Ηλίου, αρχή της Άνοιξης και σούπερ Σελήνη.

 Αρχικά, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Μαρτίου θα υπάρξει μία μερική έκλειψη του Ήλιου ορατή και στη χώρα μας.

Μερικές ώρες αργότερα, στις 00:45΄ ώρα Ελλάδος μετά τα μεσάνυχτα θα λάβει χώρα η εαρινή ισημερία και έτσι η Τρίτη 21 Μαρτίου θα είναι και τυπικά η πρώτη ημέρα της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Τέλος, στις 20 Μαρτίου θα υπάρχει σούπερ Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι θα έχει πλησιάσει πολύ τη Γη (στο λεγόμενο περίγειο), όμως λόγω της Νέας Σελήνης δεν θα είναι ορατό, απλώς θα μπλοκάρει σχεδόν τον μισό Ήλιο προκαλώντας την μερική έκλειψη.

Η έκλειψη στην Αθήνα θα αρχίσει στις 10:40΄ το πρωί της Παρασκευής, θα φτάσει στη μέγιστη φάση της στις 11:44 και θα ολοκληρωθεί στις 12:50΄. Στην Ελλάδα στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου. Στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4%, στη Φλώρινα το 40,7%, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης το 23,6%.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί συνιστούν να μην παρατηρεί κανείς την έκλειψη με γυμνά μάτια, ούτε με απλά γυαλιά ηλίου, παρά μόνο με ειδικά γυαλιά με τα κατάλληλα φίλτρα (αυτό ισχύει και για τις φωτογραφικές μηχανές), αλλιώς οι υπέρυθρες ακτίνες της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να κάνουν μόνιμη ζημιά στα μάτια.

Όπως ενημέρωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή, από τις 10.30΄ έως και τις 13:00΄, στην είσοδο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) θα βρίσκονται εγκατεστημένα τηλεσκόπια της Ένωσης Ερασιτεχνών Αστρονόμων, ώστε, όσοι το επιθυμούν κι εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέψει, να παρακολουθήσουν την έκλειψη. Επίσης, οι αστρονόμοι Νίκος Ματσόπουλος και Αλέξης Δεληβοριάς θα ενημερώσουν σχετικά με την έκλειψη του Ηλίου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://diavlos.grnet.gr/event/e495, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.

Η έκλειψη θα είναι ορατή ως ολική μόνο στον έρημο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Νορβηγία και στην Ισλανδία. Οι περίπου 50.000 κάτοικοι των απομονωμένων νήσων Φαρόε, όπως και οι 3.000 των νορβηγικών νήσων Σβάλμπαρντ, θα έχουν αυτή την τύχη. Την μερική φάση της έκλειψης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν (αν δεν έχει συννεφιά), οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Βόρειας και Ανατολικής Ασίας, της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής.

Οι ηλιακές εκλείψεις, σύμφωνα με τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, συμβαίνουν, όταν η Σελήνη περνάει μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου και τον καλύπτει είτε μερικώς είτε ολικώς. Όλες οι εκλείψεις συμβαίνουν λόγω μιας ουράνιας σύμπτωσης, που αφορά το πώς φαίνονται ο Ήλιος και η Σελήνη από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Η διάμετρος του Ήλιου (1.392.000 χλμ.) είναι 400 περίπου φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Σελήνης (3.476 χλμ.), αλλά από τη Γη τα δύο αυτά σώματα έχουν το ίδιο σχεδόν φαινομενικό μέγεθος, επειδή ο Ήλιος είναι 400 περίπου φορές πιο μακριά μας απ’ ό,τι η Σελήνη.

Οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές από τις σεληνιακές. Ο μέγιστος αριθμός σεληνιακών εκλείψεων στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν υπερβαίνει τις τρεις (όπως έγινε το 1917 και το 1982). Αντίθετα, ο μέγιστος αριθμός των ηλιακών εκλείψεων μπορεί να φτάσει τις πέντε, όπως έγινε το 1934.

Η παρατήρηση μιας ολικής ηλιακής έκλειψης σε μία περιοχή είναι αρκετά σπάνια και συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε 360 χρόνια. Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει, σύμφωνα με τον Διονύση Σιμόπουλο, εκτιμούν πως ένας άνθρωπος έχει μία πιθανότητα στις 25.000 να παρατηρήσει μία ολική ηλιακή έκλειψη, ενώ η πιθανότητα του ιδίου να σκοτωθεί από την πτώση ενός αστεροειδούς είναι μία στις 20.000. Υπάρχει δηλαδή μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθεί κανείς από ένα «πεφταστέρι», παρά να παρατηρήσει μία ολική έκλειψη του Ήλιου!

Έκλειψη Ηλίου

 Ανησυχίες για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ανησυχίες υπάρχουν για το κατά πόσο η έκλειψη θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν η 20η Μαρτίου είναι ηλιόλουστη ημέρα, η ξαφνική μείωση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, καθώς θα σκεπαστεί σχεδόν ο μισός Ήλιος, μπορεί να φθάσει τα 34.000 μεγαβάτ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ισοδύναμη με τη συνολική παραγωγή 80 μεσαίων συμβατικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Σήμερα περίπου 100 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τον Ήλιο, σε σχέση με το 1999, όταν υπήρξε προηγούμενη έκλειψη. Οι ευρωπαίοι ηλεκτροπαραγωγοί θεωρούν ότι η φετινή έκλειψη για πρώτη φορά θα αποτελέσει μια σοβαρή δοκιμασία για την ενεργειακή ασφάλεια των δικτύων στην Ευρώπη. Επειδή η πτώση της παραγωγής ρεύματος θα είναι απότομη αύριο το πρωί, έχουν ήδη ληφθεί έκτακτα μέτρα, π.χ. να ενεργοποιηθούν άμεσα υδροηλεκτρικοί ή λιγνιτικοί σταθμοί, αν χρειαστεί.

Η χώρα που κινδυνεύει περισσότερο είναι η Γερμανία, που έχει επενδύσει πολύ στην ηλιακή ενέργεια και διαθέτει ηλιακό δυναμικό της τάξης των 40.000 μεγαβάτ (το 18% των αναγκών της σε ρεύμα καλύπτεται από τον Ήλιο). Μεγάλη εξάρτηση από τον Ήλιο έχει και η Ιταλία (παραγωγή 20.000 μεγαβάτ), αλλά όχι η Γαλλία (μόνο 5.700 μεγαβάτ), η οποία παραδοσιακά βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Εαρινή Ισημερία - Γη

 Η αρχή της Άνοιξης

Η Τρίτη σηματοδοτεί την πρώτη μέρα της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο και την πρώτη μέρα του Φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο. Ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο (και στη χώρα μας) η ημέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί στο νότιο ημισφαίριο.

Σελήνη - έκλειψη

 Σούπερ Σελήνη

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, η τροχιά της την φέρνει στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη. Φέτος, αυτό θα συμβεί έξι φορές και μία από αυτές θα είναι στις 20 Μαρτίου. Δύο φορές ήδη συνέβησαν, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα συμβούν τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όμως, στις 20 Μαρτίου το φαινόμενο δεν θα είναι ορατό, επειδή θα υπάρχει Νέα Σελήνη, οπότε το φεγγάρι δεν θα φαίνεται καθόλου από τη Γη, απλώς θα σκιάζει εν μέρει τον Ήλιο. Η προηγούμενη πανσέληνος ήταν στις 5 Μαρτίου και η επόμενη θα είναι στις 4 Απριλίου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 17 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

prog15

17-03-15 Προγράμματα πανελλαδικών εξετάσεων 2015

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 11 2015

η ημέρα του π

Συντάκτης: κάτω από Μαθηματικά

 

afisp

 

Η Ημέρα του π – 2015 – 7ο ΓΕΛ Καλlλιθέας

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 06 2015

«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3»

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

synekp

Το ενημερωτικό κείμενο της Πράξης: ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2014-2015

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 05 2015

με τα μάτια των μαθητών, το 8ο φύλλο

Συντάκτης: κάτω από Φιλολογικά και με ετικέτα:

exof8

 

το όγδοο φύλλο της σχολικής εφημερίδας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 25 2015

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Το 7ο ΓΕΛ Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης υλοποιεί επιμορφωτικό πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών (οι 25 αφορούν δια ζώσης επιμορφωτικές συνεδρίες και οι υπόλοιπες 10 αφορούν συνεδρίες εξ αποστάσεως) με θέμα «Σχολείο και διαχείριση κρίσης».

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το διευθυντή του σχολείου μας τον κ. Τζελέπη στο τηλ. 2109510809 ή να στείλουν email (7lykkall@sch.gr), γιατί υπάρχουν περιορισμένες θέσεις. Οι ημερομηνίες και οι ώρες της επιμόρφωσης είναι οι παρακάτω:

Παρασκευή 13 Μαρτίου (2:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ.)

Σάββατο 14 Μαρτίου (9:00 – 3:00 μ.μ.)

Παρασκευή 3 Απριλίου (2:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ.)

Σάββατο 4 Απριλίου (9:00 – 3:00 μ.μ.)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 25 2015

ώρες υποδοχής γονέων – νέο

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

oryp2

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 18 2015

Μεγάλη διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία & προληπτικού ελέγχου για την κύφωση/σκολίωση

Συντάκτης: κάτω από Υγεία και με ετικέτα:

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το Εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σας προσκαλούν στην μεγάλη διήμερη εκδήλωση για την σκελετική υγεία με Δωρεάν Μετρήσεις Κύφωσης & Σκολίωσης και πελματογραφημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015 στον χώρο του εμπορικού κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση/σκολίωση, θα υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα συμβουλεύσουν το κοινό για την πρόληψη, την άσκηση και φυσικά δεν θα λείψουν οι … πολλές εκπλήξεις!

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν ενημερωτικό υλικό και να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην σκελετική μας υγεία!

Πρόγραμμα διήμερων εκδηλώσεων:

Παρασκευή  27/2/2015: Ώρες: 17:00 – 21:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης

Σάββατο  28/2/2015:  Ώρες: 11:00 – 20:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης & πελματογραφημάτων

Οι μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6979 25 10 25, 213 2086698, ώρες: 9:00 – 17:00.

Σε ποιούς απευθύνονται οι μετρήσεις;

Η εξέταση θα γίνει σε μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί (προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση).  Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (Γυμνάσιο).

Η εξέταση θα διαρκέσει συνολικά 5-7 λεπτά.

Στελέχωση και εξοπλισμός της Ομάδας Σκολίωσης;

Η Ομάδα Σκολίωσης απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή πείρα πάνω στο αντικείμενο αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία( Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Τεχνικός Ορθοπαιδικός, Δύο Βοηθοί Χειριστές). Μάλιστα για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το νέο σύστημα FORMΕTRIC, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Πελματογραφήματα

Το πελματογράφημα είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης των κάτω άκρων χωρίς ακτινοβολία, με την οποία μπορεί ο ιατρός να μελετήσει την ανατομία του πέλματος και τη στήριξη/βάδιση του εξεταζομένου. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που παρουσιάζει ανατομικές αποκλίσεις στα κάτω άκρα, όπως: βλαισός μέγας δάκτυλος, πλατυποδία, κάλοι (τύλοι), πτώση μεταταρσίων, γαμψοδακτυλία, κοιλοποδία, ιπποποδία κ.α. Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα μελέτης της ισορροπίας των εξεταζομένων. Αφορά άντρες και γυναίκες και γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να καταγράψουν τις φορτίσεις της βάδισης σωστά.

Πρωταρχικός ρόλος των προληπτικών αυτών εξετάσεων είναι να ανιχνευθούν σκελετικές παθήσεις στα νέα άτομα και να ενημερωθούν οι γονείς εγκαίρως.

Σας περιμένουμε όλους!

…………………………….…………………………………………………………………………………………………………..

Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη  και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

Επικοινωνήστε με τον Σύλλογό μας για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα σεμινάρια, συνέδρια και λοιπές δράσεις που οργανώνουμε.

Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας

Αθηνάς 10, 14561, Κηφισιά, Αθήνα

Τηλ: 213 2086698

Φαξ: 210 8018122

Email: info@osteocare.gr

URL: www.osteocare.gr

Facebook: www.facebook.com/osteocaregr
YouTube: http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR

Twitter: http://twitter.com/osteocaregr

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 15 2015

μαθητικό φεστιβάλ δήμου Καλλιθέας

Συντάκτης: κάτω από Τέχνη και με ετικέτα:

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο μαθητικό φεστιβάλ του Δήμου

στις 7 Μαρτίου Σάββατο, 19:30 στο Δημοτικό θέατρο με τη θεατρική του ομάδα

και στις 14 Μαρτίου Σάββατο, 19:00 στον κινηματογράφο Καλυψώ με τη χορευτική του ομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Φεβ 05 2015

ΒΑΘΜΟΙ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Οι βαθμοί του Α΄τετραμήνου θα δοθούν την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 12:00-13:30.

 

mathitis1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 26 2015

Τα 7 Θαύματα του Κόσμου

Συντάκτης: κάτω από Αστρονομία,ΙΣΤΟΡΙΑ και με ετικέτα:

7tha

Μία έκδοση του Ευγενίδειου Ιδρύματος .pdf

Με αφετηρία τις εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις της αρχιτεκτονικής δομής των κορυφαίων 7 θαυμάτων της Αρχαιότητας, σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με «Τα 7 Θαύματα του Κόσμου». 
Ξεκινώντας από το μικροσκοπικό μας πλανήτη, θα περιηγηθούμε στα βάθη του χώρου και του χρόνου, ενώ στην πορεία θα γνωρίσουμε τα 7 Θαύματα του Ηλιακού μας Συστήματος, αλλά και τα 7 Θαύματα του Σύμπαντος.
Γιγάντια ηφαίστεια και τεράστιες χαράδρες, παγωμένοι κόσμοι, εντυπωσιακές αστρικές εκρήξεις και γιγάντιες γαλαξιακές Μαύρες Τρύπες, είναι μερικά μόνο από τα θαύματα που κρύβει η απεραντοσύνη του Διαστήματος. 
Γιατί, παραφράζοντας τον Άμλετ, υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω απ” όσα μπορούμε να ονειρευτούμε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 28 2014

καλές γιορτές

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

hol14

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »