Μαρ 16 2018

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

 

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

 

 

15 Σχόλια

Μαρ 16 2018

Σε ποια μαθήματα είναι δύσκολο το άριστα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

 

Σε ποια μαθήματα είναι δύσκολο το άριστα

15 Σχόλια

Μαρ 15 2018

Λογοτεχνικό  εργαστήρι

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Την  Τετάρτη  07-03-18,  στο φιλόξενο Ίδρυμα  Αικατερίνης  Λασκαρίδου στον Πειραιά,  τριάντα  μαθητές  του  σχολείου  μας  συμμετείχαν,  στα  πλαίσια  του  μαθήματος  της  Ν. Γλώσσας-Λογοτεχνίας,  στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  «Λογοτεχνικό  εργαστήρι:  εργαστήρι  μυθοπλασίας – διαβάζουμε και γράφουμε  μικροαφηγήσεις»

Στη  σκοτεινή  αίθουσα,  την περιστοιχισμένη  από  βιβλία,  με  σύνεργα  τις  λέξεις  και  τη  φαντασία,  έμαθαν  πώς  φτιάχνονται  οι  μικρές  λογοτεχνικές  ιστορίες  (‘short  stories’)  και  έδωσαν  δείγματα  γραφής – μικρά  έργα  τέχνης  του  λόγου,  σαν  γνήσιοι  απόγονοι  του  Αισώπου.

15 Σχόλια

Μαρ 13 2018

Τα παιδιά κάτω στον κάμπο

Συντάκτης: κάτω από Τέχνη

15 Σχόλια

Μαρ 12 2018

Πληροφορίες για τις σχολές

Πληροφορίες για τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο

1ο ΕΠ   2ο ΕΠ   3ο ΕΠ   4ο ΕΠ

Επίσης στις ιστοσελίδες http//www.mysep.gr, http://www.mixanografiko.gr/ και http://sep4u.gr/ μπορείτε να δείτε επαγγελματικές μονογραφίες και αναλυτικότερες πληροφορίες για τις σχολές και τα διδασκόμενα μαθήματα.

Μηχανογραφικό 2018 (ΓΕΛ / Σχολές / Πεδία / Βάσεις / Πόλεις

 

15 Σχόλια

Μαρ 12 2018

πήγαμε θέατρο

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση,Τέχνη και με ετικέτα:

Την Παρασκευή 9/3/2018, τριανταεπτά μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Νταραντάνη, κα Παπαδοπούλου και κα Κοψιά, παρακολούθησαν την παράσταση «Οι παραθεριστές» του Μ.Γκόρκι, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Όλοι οι μαθητές έχουν επιλέξει ένα μάθημα που σχετίζεται με το θέατρο, είτε ως επιλεγόμενο μάθημα (Θεατρολογία Α Λυκείου), είτε ως πρότζεκτ με σχετική θεματολογία (Α΄ και Β’ Λυκείου), οπότε η παράσταση που παρακολουθήσαμε ήταν ένα απαραίτητο συμπλήρωμα σε όσα διδάσκονται τα παιδιά στο μάθημα. Η παράσταση ήταν σκηνοθετημένη ειδικά για εφηβικό κοινό και πέτυχε το στόχο της, δηλαδή να προβληματίσει τους μαθητές, χρησιμοποιώντας παράλληλα κώδικες που κέρδισαν το ενδιαφέρον τους και τους βοήθησαν να καταλάβουν τα νοήματα και τη διαχρονικότητα του έργου. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τη σκηνοθέτη κα Μαγγανάρη, όπου τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με προθυμία, έκαναν εύστοχα σχόλια και εξέφρασαν ενδιαφέρουσες απόψεις.

15 Σχόλια

Μαρ 08 2018

«Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ», εισηγητής: Γιώργος Αυγερόπουλος

Συντάκτης: κάτω από Διδακτική

Στην χθεσινή επίσκεψη της Α’ τάξης του σχολείου μας στο ίδρυμα Λασκαρίδη, μια ομάδα 24 μαθητών παρακολούθησε την εισήγηση του έγκριτου και πολυβραβευμένου δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου με θέμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με το είδος του ντοκιμαντέρ μαθαίνοντας για την ιστορία του,  από τα πρώτα ντοκιμαντέρ μέχρι τις σύγχρονες παραγωγές και τα διάφορα είδη του. Στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο προσέγγισαν τα στάδια δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ, αφού εργάστηκαν με τη βοήθεια του εισηγητή ως επιτελείο που φτιάχνει ντοκιμαντέρ με θέμα τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό! Ο κύριος Αυγερόπουλος  μοιράστηκε μαζί τους τις γνώσεις του αλλά και τις συναρπαστικές εμπειρίες του από την έρευνα ενός τόσο   επικίνδυνου θέματος. Στο τέλος παρουσίασε απόσπασμα από το σχετικό ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Welcome to Tihuana».

15 Σχόλια

Μαρ 08 2018

Λογοτεχνία και κινηματογράφος: αγαπημένα βιβλία που έγιναν ταινίες

Συντάκτης: κάτω από Διδακτική

Στα πλαίσια του πρότζεκτ της Α΄ Λυκείου με θέμα «Λογοτεχνία και κινηματογράφος: αγαπημένα βιβλία που έγιναν ταινίες», μας επισκέφτηκε ο Τώνης Λυκουρέσης στις 13 Φεβρουαρίου, καταξιωμένος σκηνοθέτης και δημιουργός της ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» από το ομώνυμο βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες σχετικά με τη δημιουργία ταινίας γενικότερα αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κινηματογραφικής μεταφοράς ενός λογοτεχνικού βιβλίου ειδικότερα. Η πλούσια εμπειρία του επισκέπτη μας και οι απορίες των παιδιών δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε φιλική ατμόσφαιρα, που συμπληρώθηκε από κινηματογραφικά αποσπάσματα που εμπλούτιζαν τη συζήτηση. Στο τέλος της συνάντησης ο κύριος Λυκουρέσης μας χάρισε μια κόπια της ταινίας του, την οποία απολαύσαμε σε επόμενη συνάντησή μας.

15 Σχόλια

Μαρ 06 2018

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Το σχολείο μας εδώ και πολλά χρόνια είναι Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στις Νέες Τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, ήδη εκπαιδεύονται στις ΤΠΕ, αυτή την περίοδο, 20 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων επιμόρφωσης «Β επιπέδου» που υλοποιούνται κάθε Τρίτη.

Από τον Απρίλιο θα υλοποιούνται τρία τέτοια προγράμματα, το καθένα από τα οποία θα εκπαιδεύονται 12, πλέον, εκπαιδευτικοί και όχι 10 όπως συνέβαινε έως σήμερα, λόγω της αναβάθμισης των Εργαστηρίων Πληροφορικής του σχολείου μας. Τα δύο που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, θα αφορούν δασκάλους και νηπιαγωγούς και το άλλο που θα πραγματοποιείται κάθε μεσημέρι Παρασκευής, θα αφορά φιλολόγους, θεολόγους, ξένων γλωσσών, μουσικής, καλλιτεχνικών κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ:       από 02 έως 09 Μαρτίου 2018 στις 16.00

15 Σχόλια

Μαρ 02 2018

έντεχνο τραγούδι

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Κάθε 10-15 μέρες σε αυτό το «σημείο» ο διευθυντής του σχολείου θα αναρτά ένα έντεχνο αλλά όχι «βαρύ» αισθητικά και δυσνόητο σε περιεχόμενο, τραγούδι που οι στίχοι του θα αφορούν στην παιδική, εφηβική και νεανική ηλικία των μαθητών του Λυκείου και που περνούν κάποια αξιόλογα μηνύματα, με έναν τρόπο όμως ευχάριστο και καθαρά καλλιτεχνικό. Μακάρι όλοι, διδάσκοντες και μαθητές, να αποκτήσουμε όλοι τη συνήθεια να επικοινωνούμε μεταξύ μας, μέσω της τέχνης, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και μακάρι να φτάσουμε να αποζητούμε με λαχτάρα τη στιγμή που αυτή θα πραγματώνεται και θα ανανεώνεται αυτή μας η επικοινωνία.

Ραντεβού, λοιπόν, εκ νέου, για μια μουσικοποιητική επικοινωνία μας, μετά από 10 ημέρες! Καλή ακρόαση!

Ο Δ/ντής του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Γ. Μπίκος

 

15 Σχόλια

Φεβ 26 2018

πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με τους μαθητές Καράκη Φώτη της Α τάξης και Δεναξά Κατερίνας της Β τάξης.

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, που προκρίθηκαν στον τελικό της επόμενης Κυριακής και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια τον Ιούνιο.

15 Σχόλια

Φεβ 24 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Συντάκτης: κάτω από Τέχνη και με ετικέτα:

Το σχολείο μας μετέχει φέτος στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, με δύο σχήματά του: ένα σύνολο έντεχνης μουσικής: (φωνή, βιολοντσέλλο, πιάνο) και ένα σχήμα σύγχρονου χορού (με τρεις μαθήτριες).
Το πρώτο σχήμα θα παρουσιάσει τη δουλειά του το Σάββατο 24/2/18 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 8 μ.μ. και το δεύτερο στις 3/3/18 στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΥΨΩ στις 8 μ.μ.
Εννοείται ότι είστε καλεσμένοι όλοι! Και θέλουμε να έρθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι για να στηρίξετε τις πολιτιστικές μας ομάδες και να «πάρετε» κάτι από το καλλιτεχνικό έργο τους!

15 Σχόλια

Φεβ 19 2018

ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Με ιδιαίτερη επιτυχία –δηλαδή με πολύ χορό και πολύ κέφι– πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο του σχολείου μας, το εν μέρει μασκέ, αποκριάτικο πάρτυ του 7ου Λυκείου το οποίο διοργάνωσε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 7ου ΓΕΛ συνεργαζόμενο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μετέχοντες μαθητές και οι φίλοι τους, ήταν πάρα πολλοί. Θερμά συγχαρητήρια, όχι μόνο στα παιδιά του 15μελούς για την οργανωτική τους ικανότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξαν καθόλη τη διάρκειά του, αλλά, βέβαια, και στους γονείς του Συλλόγου που τους στήριξαν και ήταν δίπλα τους, ως «ακούραστοι έφηβοι», από την αρχή μέχρι το τέλος του πάρτυ, ώστε τίποτα να μην ξεφύγει από τα ενδεδειγμένα για σχολικό χώρο όρια.
Τις ευχαριστίες μας όχι μόνο στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής που διέθεσε τον χώρο, αλλά και στη φύλακα του σχολείου για τη συνεργασία της με τα παιδιά και τους γονείς, όπως επίσης και στις καθαρίστριες που θα κάνουν τα δέοντα για τον χώρο, παρά το ότι τα παιδιά μερίμνησαν και για την καθαριότητα.
Ο Διευθυντής του σχολείου
Γ. Μπίκος

15 Σχόλια

Φεβ 16 2018

επίσκεψη στην ψηφιακή έκθεση Van Gogh

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Την ιδέα για την επίσκεψη στην έκθεση-δρώμενο για τον Van Gogh alive, «έριξε» ένας μαθητής της Γ΄, αλλά την υιοθέτησε αμέσως, όλο το τμήμα του μαθήματος (επιλογής) της Ιστορίας Τέχνης, όπως και εκείνο του Ελεύθερου Σχεδίου. Έτσι, οι καθηγήτριες εικαστικών κκ. Χριστάκου και Λιάκου, μαζί με την κα Ανδρέου και με 45 περίπου μαθητές της Γ΄, μετείχαμε την Τρίτη 6/2/18 σε αυτό το εικαστικό, και όχι μόνο, δρώμενο που φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι εντυπώσεις και η ευχαρίστηση των παιδιών, όπως και των καθηγητριών τους, από τη συμμετοχή tους σε αυτό, ήταν καταπληκτικές! Ανάλογα, βέβαια, είναι και τα παιδευτικά οφέλη που αποκόμισαν.

15 Σχόλια

Επόμενα »