Έβδομο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ακρίτα 118 & Κρήτης, Καλαμάτα, 24132 .Τηλ και Fax :2721084470

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2018 – 2019

| 0 σχόλια

Η Διεύθυνση και ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σας εύχονται καλό καλοκαίρι. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλο καλοκαιρι

 

Πέμπτη 13 Ιουνίου

Περιήγηση στα αστέρια με ξεναγούς τα αστεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Την πέμπτη στις 20:30  στην αίθουσα εκδηλώσεων η της Β’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος “Σκάλα για τα αστέρια και το ηλιακό μας σύστημα”,επίσης παρουσίασαν το θεατρικό έργο “Φεγγαροσκέπαστη”, σε διασκευή της εκπαιδευτικού Άννας Ρεσβάνη.

 Όπως σημείωσαν οι δύο δάσκαλοι της Β’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρης Δημητρίου και Παναγιώτης Μπαλιάμης, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για τους πλανήτες, εξέτασαν τον ουρανό και τη μέρα και τη νύχτα, ζωγράφισαν τους πλανήτες στο προαύλιο του σχολείου, ετοίμασαν την αφίσα του προγράμματος, συμμετείχαν σε παιχνίδια με τους πλανήτες κ.ά.

Περιήγηση στα αστέρια με ξεναγούς τα αστεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Τετάρτη 12 Ιουνίου

     ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

 Με μια όμορφη γιορτή λήξης ολοκληρώσαμε  τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν, απονομές στην ΣΤ΄ τάξη , χορούς και παραδοσιακά παιχνίδια απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου.        Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πρόσφερε εδέσματα και παγωτό.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου : Διδακτική επίσκεψη όλου του σχολείου στο πάρκο Αλμυρού Καλαμάτας , από τις 08:30 π.μ – 13:15 μ.μ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου : Το σχολείο θα λειτουργήσει μέχρι τις 13:15 , το ολοήμερο την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει.  Το απόγευμα θα συμμετάσχει όλο το σχολείο στις εκδηλώσεις λήξεις του διδακτικού έτους που θα αρχίσουν στις 20:00.

Πέμπτη 13 Ιουνίου : Το πρωινό ωράριο θα λειτουργήσει κανονικά ,όπως επίσης και το ολοήμερο. Το απόγευμα τα τμήματα Β1 – Β2 θα πραγματοποιήσουν την σχολική γιορτή τους με θέμα << Η σκάλα για τα αστέρια ή Το ηλιακό μας σύστημα >> στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Παρασκευή 14 Ιουνίου : Λήξη μαθημάτων. Την ημέρα λήξης των μαθημάτων δεν γίνεται μάθημα. Χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών και αποστέλλονται  από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  06/06/2019 δεν θα γίνουν μαθήματα για τους μαθητές όλων των τάξεων λόγω της Γενικής Συνέλευσης των Εκπαιδευτικών τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Τετάρτη 5 Ιουνίου

Διδακτική επίσκεψη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  ΣΤ΄ τάξης  με συνοδό τον Δάσκαλό τους Τσολάκη Λεωνίδα και τον Δάσκαλο Μπαλιάμη Παναγιώτη πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ναύπλιο.

 

Τρίτη 4 Ιουνίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, μέσω της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας (ΔΛΑ) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την  πρόληψη  των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές των  τάξεων του Δημοτικού σχολείου, το οποίο φέρει τον τίτλο “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” από την Σημαιοφόρο Λ.Σ κα Παναγιωτοπούλου Δήμητρα και την Αρχικελευστή Λ.Σ κα Κλάγκα Μαρία.

 

Πέμπτη 30 Μαΐου 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕΠΨΥ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας από ειδικούς του ΚΕΠΕΠΨΗ ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών των τάξεων Γ – Δ για θέματα που αφορούν την Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

Τρίτη 14 Μαΐου 

Εκμάθηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους μαθητές της Δ’,Ε’ και ΣΤ΄ τάξης

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς,  πραγματοποίησαν  σεμηνάριο για την εκμάθηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους μαθητές της Δ’,Ε’ και ΣΤ΄ τάξης, φιλοξενώντας απο την Πάτρα & την Καλαμάτα εκπαιδευτές του ανθρωπιστικού οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές » ο οποίος εκπαιδεύει δωρεάν μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας έρευνας & θρησκευμάτων.
Μια εκδήλωση έξω από τα καθιερωμένα, με σκοπό να δώσει προτεραιότητα στο σημαντικότερο και πιο πολύτιμο αγαθό,την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Οι εθελοντές εκπαιδευτές του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης)
”Kids Save Lives”  επισκέφτηκαν  το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, την Τρίτη 14 Μαϊου 2019 και ώρα 9:30 εώς 13:30 κατά την διάρκεια σχολικού ωραρίου.

 

Διδακτική επίσκεψη 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 – Β2 με την συνοδεία των δασκάλων τους Δημητρίου Δημήτρη , Μπαλιάμη Παναγιώτη και της δασκάλας του Τ.Ε κα Ντεκελέ Άννα επισκέφτηκαν  το κέντρο διάσωσης θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων στην Ελαία Μεσσηνίας.

Δευτέρα 13 Μαΐου 

Διδακτική επίσκεψη

Τα τμήματα Β1 – Β2 επισκέφθηκαν το ΔΗΠΕΘΕΚ όπου πραγματοποιείται το 3ο φεστιβάλ κουκλοθέατρου

 

Κυριακή 12 Μαΐου

5ο Παμμεσσηνιακό ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι

Το 5ο Παμμεσσηνιακό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Ακρίτα 118 και Κρήτης).

Ως ώρα προσέλευσης είχε ορισθεί η 9.30 πμ. Συμμετείχαν 21 ομάδες των 4 μαθητών (συν 2 αναπληρωματικοί για κάθε ομάδα) από όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.

Οι αγώνες  ολοκληρώθηκαν  στις 1.15μμ, ενώ μετά τη λήξη τους απονεμήθηκε  κύπελλο και μετάλλια στους νικητές.

Παρασκευή 10 Μαΐου 

   ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ  ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΆΤΑΣ

Έγινε σήμερα στο σχολείο μας από την ομάδα  ReThink project ενημέρωση των μαθητών , για την κομποστοποίηση και τοποθέτηση κομποστοποιητή από ανακυκλωμένες παλέτες στο χώρο του σχολικού μας κήπου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Έγινε σήμερα στους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Δ1 – Δ2 – Ε1 – Ε2 ενήμερωση απο ειδικούς της 1ης ΤΟΜΥ Καλαμάτας σχετικά με την προστασία των ματιών .

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

  Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 8:30 π.μ θα πραγματοποιηθεί η Αναμνηστική φωτογράφιση για τα τμήματα Α1 – Α2 – ΣΤ΄. Για τα υπόλοιπα τμήματα (Β1,Β2,Γ1,Γ2,Δ1,Δ2,Ε1,Ε2) η φωτογράφηση θα περιλαμβάνει ΜΟΝΟ ομαδική φωτογραφία.

Ο Διευθυντής  και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας σας εύχονται ολόψυχα 

Καλό Πάσχα!

Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

 

17 Απριλίου

Εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Μουσικό  γυμνάσιο

  Την  Τετάρτη 17 Απριλίου 2019  η ΣΤ΄ τάξη του 7ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας με την συνοδεία του δασκάλου τους Τσολάκη Λεωνίδα και την δασκάλα του Τ.Ε κα Ντεκελέ Άννα περιηγήθηκε στη  παραλιακή ζώνη της πόλης και υλοποίησε εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Μουσικό  γυμνάσιο με σκοπό οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του.

16 Απριλίου

 Διδακτική επίσκεψη 

Την Τρίτη 16 Απριλίου τα τμήματα Δ1 – Δ2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία με την συνοδεία των δασκάλων τους Παπανικολάου Ευαγγελία , Μόσχου Κατερίνα και την δασκάλα του Τ.Ε  κα Ντεκελέ Άννα .

 

Ένταξη του Σχολείου μας  στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Αποτέλεσμα εικόνας για ενταξη του σχολειου μας στις σχολικές βιβλιοθηκες

  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενεργοποιώντας μετά από 32 χρόνια τον Ν.1566/85 άρθρο 43, που προέβλεπε την ίδρυση/λειτουργία Σχολικών βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπέγραψε σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία, για πρώτη φορά, ορίζεται το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με την απόφαση Αριθμ.Φ.17/47528/Δ1 εντάσσεται και το σχολείο μας στο Σύστημα Δικτύου Βιβλιοθηκών από το σχολικό έτος 2019-2020

 

31 Μαρτίου

Εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών

Σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η εθελοντική αιμοδοσία του Σχολείου μας, με τίτλο “Σταγόνα ζωής” και εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών , που οργάνωσαν  : Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .

Στο χώρο του Σχολείου έγιναν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με παιχνίδια γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας όπως:
Κρυπτόλεξο, Παζλ, Παράσταση Καραγκιόζη: ο ερασιτέχνης καραγκιοζοπαίχτης , Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος μαζί με την Γεωργία Δημητρακοπούλου έδωσαν την παράσταση  << Ο Καραγκιόζης εθελοντής >>.

To σχολείο μας θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες δράσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

28-29 Μαρτίου

Στο σχολείο μας στις 28 και 29 Μαρτίου παρουσιάστικε στους μαθητές μας από την Α΄ΤΟ.Μ.Υ Καλαμάτας το πρόγραμμα << Στέκομαι σωστά και ασκούμαι >>

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  • Διδακτική επίσκεψη στις 27 Μαρτίου (08:30 – 13:15 π.μ) των τμημάτων Α1 – Α2 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και στην Μονή Καλογριών με την συνοδεία   των δασκάλων τους Μιχαλοπούλου Θεώνη και Βισβίκη Γεωργία.

  • Διδακτική επίσκεψη στις 5 Απριλίου των τμημάτων Ε1- Ε2 στο Ευγενείδιο Ίδρυμα και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την συνοδεία των δασκάλων τους Χαροκόπου Άννα και Κατσιμπούρη Φώτη.

  • Διδακτική επίσκεψη στις 16 Απριλίου των τμημάτων Δ1 – Δ2 στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου θα παρακολουθήσουν και θεατρική παράσταση.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  ΕΙΔΙΚΕΣ    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Την Δευτέρα 25ης Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο με την σωστή ενδυμασία τους το αργότερο έως τις  10:10 π.μ . Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο 10:15 π.μ και θα συγκεντρωθούμε  στην οδό Νέδοντος , βορείως της Σταδίου , προς την πλατεία Όθωνος

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την αρχή του πεζοδρομίου της Αριστομένους στις 11:00 π.μ και ο τερματισμός της θα φτάνει στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας , όπου οι γονείς η οι κηδεμόνες θα πρέπει να παραλάβουν με δική τους ευθύνη τα παιδιά τους.

                          ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

                                                                       ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε φούστα – Μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε – Στέκα για τα μαλλιά  με ρίγες γαλάζιες και άσπρες – μπλε μαντήλι δεμένο στο λαιμό – καλσόν στο χρώμα του δέρματος .

                                                                         ΑΓΟΡΙΑ

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε παντελόνι μακρύ – μπλε γραβάτα – μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε.

ΣΥΝΟΔΟΊ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΤΥΤΙΚΟΙ :  ΜΗΛΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

   ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΦΕΤΙΝΉ γιορτή για την 25η Μαρτίου  ,στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ,την Παρασκευή 22/3/2019  στις 9:00 π.μ από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.  Οι  μαθητές ενθουσίασαν το κοινό με την άψογη απόδοση των θεατρικών, χορευτικών και μουσικών έργων που ετοίμασαν για να τιμήσουν το μεγάλο γεγονός της εθνικής παλιγγενεσίας.

Αξίζουν πολλά μπράβο στο δάσκαλο Τσολάκη Λεωνίδα  που είχε το γενικό πρόσταγμα και τη διδασκαλία όλων των θεατρικών, στη δασκάλα Μουσικής Αλυφαντή Αντωνία  για τη διδασκαλία των τραγουδιών , τον Γυμναστή Ρούσσο Αντώνη για την διδασκαλία των χορών  και όλο το προσωπικό για την άρτια οργάνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για βαθμολογία β τριμηνου

Αγαπητοί γονείς,

    Στις 10 Mαρτίου, ολοκληρώθηκε το Β΄ Τρίμηνο και οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν τις επιδόσεις των παιδιών σας , και να σας ενημερώσουν για την πρόοδό τους.

Οι στόχοι που θέσαμε, ως ένα μεγάλο βαθμό, πραγματώθηκαν, χωρίς όμως αυτό να μας εφησυχάζει.

Η παράδοση της βαθμολογίας θα γίνει, τη Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα  11:30 π.μ

Παρακαλείστε να μην απουσιάσετε από την πρόσκλησή μας, γιατί η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για το παιδί σας αλλά και για το Σχολείο.

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης με την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο : << Καλαμάτα 1821 . Ήρωες χθες και σήμερα >> έλαβαν όλοι τους έπαινο συμμετοχής , με εξαίρεση την μαθήτρια Ιωάννα Τζ.  η οποία έλαβε επιπλέον τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Καλαμάτας  και υποτροφία (δωρεάν μαθήματα 6 μηνών ) από το εικαστικό εργαστήρι του δήμου μας.

           

Ανακυκλώνω άχρηστα υλικά 

Οι μαθητές μας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των Εκπαιδευτικών μας με στόχευση την ανακύκλωση , εμπνεύστηκαν την ιδέα να μετατρέψουν παλιά λάστιχα αυτοκινήτων σε πανέμορφες γλάστρες για τον καλλωπισμό του σχολείου μας.

6 Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για 6 μαρτίου σχολικός εκφοβισμός πριντερεστ

Για όσους ενδιαφέρονται να βρουν υλικό της ΕΨΥΠΕ σχετικό με τον εκφοβισμό:  βιβλία, άρθρα, παρουσιάσεις, έντυπα κλπ ή οπτικοακουστικό υλικό, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παιδαγωγικά μέσα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

 

28/02/2019  – “Τσικνοπέμπτη”

Την  «Τσικνοπέμπτη» στις 28 Φεβρουαρίου τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων  με τη βοήθεια γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας,  πραγματοποίησαν τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου μια παραδοσιακή γιορτή στην αυλή του σχολείου προσφέροντας για όλους τους μαθητές  λαχταριστά, φρεσκοψημένα εδέσματα υπό τους ήχους αποκριάτικων τραγουδιών.  Αργότερα ήρθαν από το ΣΕΟ (Σώμα Ελλήνων Οδηγών) και χορέψαμε όλοι μαζί Γαϊτανάκι!!! Ευχαριστούμε το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους χορηγούς.

  Διδακτική επίσκεψη

  Σήμερα 27/2/2019 οι μαθητές της Δ’ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα: η συναρπαστική ιστορία του νομίσματος” του πολιτιστικού ομίλου της ALPHA BANK, στο 10º Δ.Σ. Καλαμάτας από την εκπαιδευτικό Παπανικολάου Παναγιώτα. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και δημιούργησαν  τα δικά τους νομίσματα..

Τοποθέτησαν στο χάρτη τα νομίσματα που βρέθηκαν με τις ανασκαφές , τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες , πράγμα που δείχνει τις εμπορικές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί κατά την αρχαιότητα.

27/02/2019

Υλοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας η δράση του Υπουργείου υγείας :  “Η αξία της Τρίτης Ηλικίας – κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά”

                                ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ PARTY ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

  Ευχαριστούμε τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την Δωρεά 2 πινγκ-πονγκ και τον εξοπλισμό για σκάκι.

 

                                                     ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την τρίτη 19-02-2019 το σχολείο μας θα παρακολουθήσει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας την παιδική θεατρική παράσταση << Το μαργαριτάρι του Κόσμου>>. Στη συνέχεια οι μαθητές θα επισκευφθούν το πάρκο του Ο.Σ.Ε.

                                                      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας και στην ενότητα : <<Ελιά και λάδι>> την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου τα τμήματα Δ1 και Δ2 επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους Παπανικολάου Ευαγγελινή και Μόσχου Κατερίνα , το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.     Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας , έβγαλαν λάδι «με τον αρχαίο τρόπο» και είχαν την ευκαιρία να δουν τρία παλαιά ελαιοτριβεία: Υδροκίνητο ελαιοτριβείο – Ατμοκίνητο ελαιοτριβείο-  Πετρελαιοκίνητο ελαιοτριβείο

    

Επίσης την δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος ,στο σχολείο, τηγάνισαν σε φρέσκο λάδι “τηγανίτες” ή “λαλαγκίδες” ή “κουταλίδες” .

 

                                       

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.23.1/549/2019, η Εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι σχολική αργία και  το σχολείο μας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019  θα παραμείνει κλειστό.

 

santa-walking-animated-2       santa-walking-animated-2      santa-walking-animated-2      santa-walking-animated-2      santa-walking-animated-2      santa-walking-animated-2    santa-walking-animated-2  santa-walking-animated-2

                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

                                                        ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από τα τμήματα Β1 + Β2 στις  19:00

                                                         ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

– Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από τα τμήματα Α1 + Α2 στις 18:30

– Στις 11:45 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου για το α΄τρίμηνο.

Το πρόγραμμα του ολοήμερου θα λειτουργήσει κανονικά

                                                         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

– Εκκλησιασμός στο Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην παραλία από τις 8:30 – 9:45

– Το πρόγραμμα του ολοήμερου θα λειτουργήσει κανονικά

 

                   Τα παιδιά του Β1 << στόλισαν >> το δέντρο τους .

                            

 

                                 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 09:00π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας . Οι μαθητές την παραπάνω ημερομηνία , θα προσέλθουν κανονικά το πρωί , θα παρακολουθήσουν την γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Ε΄τάξης και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν με το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων , περί τις 10:00 π.μ. Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι το ολοήμερο την ημέρα αυτή , (16-11-2018) δεν θα λειτουργήσει.

 

                ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (2018)

 

   ΓΕΝΙΚΕΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου 2018

            ΕΙΔΙΚΕΣ    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο με την σωστή ενδυμασία τους το αργότερο έως τις  10:20 . Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο 10:25 και θα συγκεντρωθούμε  στην οδό Νέδοντος , βορείως της Σταδίου , προς την πλατεία Όθωνος .

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την αρχή του πεζοδρομίου της Αριστομένους  και ο τερματισμός της θα φτάνει στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας , όπου οι γονείς η οι κηδεμόνες θα πρέπει να παραλάβουν με δική τους ευθύνη τα παιδιά τους.

                          ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

                                                                       ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε φούστα – Μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε – Στέκα για τα μαλλιά  με ρίγες γαλάζιες και άσπρες – μπλε μαντήλι δεμένο στο λαιμό – καλσόν στο χρώμα του δέρματος .

                                                                         ΑΓΟΡΙΑ 

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε παντελόνι μακρύ – μπλε γραβάτα – μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε.

ΣΥΝΟΔΟΊ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΤΥΤΙΚΟΙ :  ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΜΠΑΛΙΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ :  ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΑΝΝΑ 

                                                                  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Η σχολική εορτή θα γίνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 8:45 ,  από τις Δ1-Δ2 με την καθοδήγηση και εποπτεία των Δασκάλων τους Παπανικολάου Ευαγγελινή και Μόσχου Κατερίνα .

                                       ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 

Ευχαριστούμε πολύ την Δασκάλα των εικαστικών του σχολείου μας την κα Κατσιλιέρη Αθανασία για την ζωγραφιά που έφτιαξε στην Βορειοδυτική είσοδο του σχολείου μας.

     Καθίσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων απο το Τ.Ε.Ι Καλαμάτας .

   Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας , για τα καθίσματα που εξασφάλισαν από το Τ.Ε.Ι Καλαμάτας  και την τοποθέτηση τους στην αίθουσα εκδηλώσεων .

Δράση: «Η τσάντα στο σχολείο» το σχ. έτος 2018-19

                                        Î‘ποτέλεσμα εικόνας για η τσαντα στο σχολειο

   Με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας η τσάντα στο σχολείο θα παραμένει την 2η και 4η Παρασκευή κάθε μήνα.

 

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Λόγω της αναβολής από την κακοκαιρία της  5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή  28/09/2018  , η συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/10/2018 στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας , από τις 09:30 – 13:00.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων,  την Παρασκευή 28-9-2018

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Την τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 09:15 π.μ θα γίνει ο καθιερωμένος “Αγιασμός ” στο σχολείο μας. Στη συνέχεια τα παιδιά με την συνοδεία των δασκάλων  τους θα πάνε στις αίθουσες διδασκαλίας τους για να πάρουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν από το σχολείο .

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ .

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης – διαμόρφωσης και καλλωπισμού  , ώστε  να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018 -2019 .

 

Αφήστε μια απάντηση

Τα απαραίτητα πεδία έχουν σήμανση με *.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων