Άρθρα κατηγορίας ‘ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ’

Τα επιτραπέζια παιχνίδια πηγαίνουν στην Ε” τάξη!

Όλοι μας περιμέναμε να φτιάξει ο καιρός και να γεμίσει με ήλιο η αυλή του σχολείου μας, όπως και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης που είχαν το «σχεδιό» τους. Η Σοφία Καραγιάννη και η Γωγώ Ζήση, οι δασκάλες των παιδιών, σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν το θέμα της 11 ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας και να παίξουν στο προαύλιο του σχολείου μας επιτραπέζια, ή για να είμαστε πιο περιγραφικοί επιδαπέδια, παιχνίδια!!! Την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου, τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν κάτω από την σκια του δέντρου μας! Ούτε ίδρωσαν, ούτε κουράστηκαν, ούτε φώναξαν, όμως γέλασαν, διασκέδασαν και χαλάρωσαν με τον ιδανικότερο τρόπο!!!IMG_4707 IMG_4713 IMG_4714 IMG_4715 IMG_4708 IMG_4710 IMG_4711 IMG_4705 IMG_4712

Μπράβο για την ιδέα σε δασκάλες και παιδιά!!! Έτσι για να δούμε ότι τα επιτραπέζια είναι παιχνίδια παντώς καιρού! Δεν θελουν απαραιτήτως κλειστά δωμάτια και χειμωνιάτικες μέρες αλλά καλή παρέα και χαρούμενη διάθεση!

Τα «Βιβλία σε ρόδες» στο ΣΤ1

«Ηρθε» στο 7ο Δημοτικό στις αρχές του μήνα και «έφυγε» πριν λίγες μέρες!!! Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία! Μια βαλίτσα με βιβλία σε ρόδες!!! Όπως και την περασμένη χρονιά έτσι και φέτος το Στ1 και η δασκάλα τους, Ιωάννα Μυλωνά, υποδέχτηκαν τα «Βιβλία Σε Ρόδες».  Το φετινό θέμα ήταν «οι φίλοι» και τα βιβλία τις βαλίτσας διαβάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον από όλα τα παιδία καθόλη την διάρκεια της παραμονής της βαλίτσας στην τάξη. Πολλοί μαθητές και μαθήτριες επέλεξαν να δανειστούν και κάποια από τα βιβλία και για τα μικρότερα αδέρφια τους καθώς η γκάμα του περιεχομένου της βαλίτσας καλύπτει όλες τις ηλικίες του δημοτικού σχολείου.

IMG_4492 IMG_4493 IMG_4494Τα παιδιά καθώς έκλεισαν την βαλίτσα για να την επιστρέψουν στην βάση της έβαλαν μέσα και την προσωπική τους πινελιά! Έφτιαξαν και έστειλαν τους σελιδοδείκτες τους, ως έναν εναλλακτικό τρόπο ευχαριστίας προς τα «Βιβλία σε ρόδες»!

IMG_4489 IMG_4488 IMG_4487Δείτε εδώ πως πέρασαν τα παιδιά  πέρυσι με  μια διαφορετική βαλίτσα με «Βιβλία σε ρόδες»!!!

 

Κάτι από τα Χριστούγεννα!

Μπορεί να πέρασαν οι γιορτές αλλά βρήκαμε μερικές φωτογραφίες μου τις είχαμε ξεχάσει! Περάσαμε όλοι υπέροχα!Κατασκευάσαμε, γιορτάσαμε, τραγουδήσαμε, πουλήσαμε και χαιρετήσαμε το 2016 με τον καλύτερο τρόπο! Δείτε ένα ελάχιστο δείγμα των όσων έγιναν στην εκπνοή του 2016

IMG_4192 IMG_4191 IMG_4185 IMG_4181 IMG_4180 IMG_4164IMG_4179 IMG_4174 IMG_4170 IMG_4167 IMG_4184 IMG_4182IMG_4169

Τελικά περάσαμε πόλυ ωραία και δεν βγάλαμε όσες φωτογραφίες θα θέλαμε!!!

Ευχαριστούμε όσους και όσες τίμησαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας!!!

 

Μηνύματα στο πάρκο! … οι ζωγραφιές!

Δείτε εδώ πως πέρασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 στο πάρκο!

Και θαύμασε παρακάτω τις γλαφυρές ζωγραφιές τους, γεμάτες χρώμα και νόημα!!!

IMG_3071IMG_3035IMG_3072IMG_3068IMG_3069IMG_3078IMG_3077IMG_3076IMG_3075IMG_3074IMG_3063IMG_3062IMG_3061IMG_3045IMG_3046IMG_3047IMG_3048IMG_3059IMG_3036IMG_3038IMG_3041IMG_3042IMG_3051IMG_3053IMG_3054IMG_3056IMG_3058IMG_3033IMG_3032

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Μηνύματα στο πάρκο! …η δράση μας!

Τί κι αν φθινοπωριάζει, ημερολογιακά τουλάχιστον, το 7ο Δημοτικό κατάφερε να γεμίσει με «καρπούς» τα δέντρα του πάρκου στην συμβολή των λεωφόρων Ιωνίας και Κνωσού! Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ2, ΣΤ1, ΣΤ2, με την παρότρυνση των δασκάλων τους, Γιάννη Βαρελά, Ιωάννας Μυλωνά, Χρυσάνθης Κυριαζή, είπαν με τον δικό τους τρόπο»ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ». Τα παιδιά έφτιαξαν υπέροχες και παραστατικές ζωγραφιές και έστειλαν το μήνυμα τους στους θαμώνες του πάρκου.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα, με ιδιαίτερο νόημα! Τα παιδιά πήραν ένα μάθημα σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς από τους δασκάλους τους και το μετέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο και σε όλους όσοι θα επισκεφτούν το πάρκο!

Δείτε πως πέρασαν και θαυμάστε τις ζωγραφιές και τα σχέδια τους εδώ!!!

IMG_3098 IMG_3092 IMG_3090 IMG_3080 IMG_3100 IMG_3083 IMG_3087IMG_3089IMG_3106IMG_3082IMG_3104IMG_3085

 

 

Save

Save

Save

Ξαναμαζεύουμε πλαστικά καπάκια! Εσύ;

Σε λίγες μέρες ανοίγουμε! Και έχουμε ήδη αρχίσει να μαζεύουμε πλαστικά καπάκια! Μην ξεχνάς πως η συλλογή αυτή γίνεται για καλό σκοπό! Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή μας την δράση δες την περσινή μας προσπάθεια! Φέτος ευχόμαστε να μαζέψουμε ακόμη περισσότερα! Ξεκίνα κι εσύ να μαζεύεις!

καπακια

Συλλέξαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τι μπορείς να κάνεις με ένα πλαστικό καπάκι; Την αρχή για κάτι πολύ καλό!!! Στόχος πάντα είναι η συλλογή όσων περισσότερων πλαστικών καπακιων.  Τα πλαστικά καπάκια πωλούνται σε  εταιρεία ανακύκλωσης και με τα χρήματα αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια.

1 τόνος πλαστικά καπάκια= €150-180. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο = €500-€1000.

Τα καπάκια που συνέλεξε το σχολείο μας με πρωτοβουλία των μαθητών και μαθητριών του Ε1 και της δασκάλας Ιωάννας Μυλωνά, δόθηκαν στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα. Συμβάλαμε λοιπόν και όλοι, εμείς στο 7 Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και εσείς που μας βοηθήσατε με τη συλλογή, στο μεγάλο και δύσκολο αυτό έργο! Ελπίζουμε του χρόνου να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα!

αααΕυχαριστούμε την Κλαούντια Τρουλινού για την βοήθεια με την αποστολή των καπακιων!

Το Ε1 πέρασε ένα μήνα με τα «Βιβλία σε Ρόδες»!

Οι μαθητές και η μαθήτριες του Ε1 καθώς και η δασκάλα του τμήματος Ιωάννα Μυλωνά, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση μια βαλίτσα με βιβλία, με « Βιβλία Σε Ρόδες » ! Ένα  πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις! Η βαλίτσα που έφτασε στο σχολείο μας παρέμεινε στη τάξη επί τέσσερις εβδομάδες! Η θεματολογία της βαλίτσας ήταν το “Θέατρο”, με ποικιλία βιβλίων πολλά εκ των οποίων συνοδεύονταν από CD με θεατρική αφήγηση! Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έσπευσαν να δανειστούν βιβλία και να ακούσουν θεατρικές και μουσικές αφηγήσεις!

1

3

2

Τα παιδιά άνοιξαν την βαλίτσα με τα βιβλία δανείστηκαν, διάβασαν, άκουσαν και εμνεύστηκαν! Έτσι έφτιαξαν σε ομάδες τέσσερις αφίσες αφιερωμένες στα «Βιβλία Σε Ρόδες»!!!

4

Η βαλίτσα τώρα «ταξιδεύει» για κάποιο άλλο σχολείο! Με χαρά θα υποδεχτούμε, την επόμενη χρονιά, μια νέα εμπειρία, μια νέα βαλίτσα με «Βιβλία Σε Ρόδες»!!!

* Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

 

 

 

 

Η Ε τάξη και η Υγιεινή Διατροφή!

Λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα,  οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, Χρυσάνθη Κυριαζή και Ιωάννα Μυλωνά, προετοίμασαν και υλοποίησαν μια  ενδιαφέρουσα δράση , στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή – Μεσογειακή Διατροφή – Βιολογικά Προϊόντα”.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν την κοντινή υπαίθρια λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων και με ενθουσιασμό διάλεξαν και ψώνισαν από τους πάγκους φρούτα, λαχανικά, ελιές… μέχρι και φύλλα αλόης!

IMG_2307

IMG_2303

IMG_2297

Στην βόλτα στο πάρκο Γεωργιάδη, όπου ήταν και η υπαίθρια αγορά, τα παιδιά ξεκουράστηκαν πίνοντας φυσικούς χυμούς!!!

 

IMG_2285

IMG_2276

IMG_2289

Την επόμενη μέρα τα παιδιά και οι δασκάλες τους, θέλοντας να αναδείξουν την αξία της, πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, υγιεινής διατροφής ετοίμασαν ατομικά υγιεινά σνακ και τα μοίρασαν στο διάλειμμα! Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να παροτρύνουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου να εντάξουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα στην καθημερινότητά τους!

IMG_2313

IMG_2309

Τα παιδιά στο προαύλιο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά στους πάγκους και δοκίμασαν με ενθουσιασμό τα ατομικά γεύματα που ετοίμασαν τα παιδιά της Ε” τάξης!

IMG_2316

IMG_2319

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 και Ε2 με αυτήν τη διαδραστική παρουσίαση ανέδειξαν τα ωφέλη της υγιεινής διατροφής και παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο στους/στις συμμαθητές τους εναλλακτικά θρεπτικά σνάκ!

 

21 Μαρτίου(μέρος β) Τα παιδιά του ΣΤ1 γράφουν «Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες»

21 Μαρτίου: Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού,  αφιερωμένη φέτος στους πρόσφυγες.  Στο πλαίσιο της καμπάνιας Ένα Ποίημα Για τους Πρόσφυγες , μια πρωτοβουλία του Κύκλου Ποιητών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το δίκτυο εθελοντών RefugeesWelcomeGR. ο Δήμος Ηρακλείου ζήτησε από τους μαθητές-τριες των σχολείων της πόλης μας να γράψουν ποιήματα για τους πρόσφυγες με σκοπό να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές-τριες του ΣΤ1, με την παρότρυνση της δασκάλας τους, Ελένης Φθενάκη, ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους …

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ   «Είμαι πρόσφυγας…»

 1. Είμαι πρόσφυγας σημαίνει τρόμος

Είμαι πρόσγυγας σημαίνει φόβος

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει κινδυνεύω

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει «τα μαζεύω και φεύγω»! …

(Γιώργος Δασκαλάκης, ΣΤ1 )

 

 1. Είμαι πρόσφυγας σημαίνει

να εγκαταλείψεις τον τόπο σου,

την παλιά σου ζωή να διαγράψεις,

την παλιά σου ζωή σου να ξεχάσεις,

σπίτι, δουλειά, οικογένεια…

(Αριστείδης Αγγελιδάκης ΣΤ1)

 

 1. Είμαι πρόσφυγας σημαίνει

θα τα χάσω όλα και

θα ξεκινήσω μια καινούρια αρχή.

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει θάνατος

ή μια δεύτερη ευκαιρία.

Τελικά , τι σημαίνει πρόσφυγας;

(Αντρέας Χριστοδουλάκης, ΣΤ1)

 

 1. Είμαι πρόσφυγας σημαίνει

χάνω πατρίδα, σπίτι, φίλους κι οικογένεια.

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει

πως κάνω το πιο επικίνδυνο ταξίδι της ζωής μου

για να φτάσω κάπου όπου κινδυνεύω πιο πολύ.

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει

κακουχία,

φτώχεια,

πείνα,

ρατσισμός!

(Λάουρα Λίκα ΣΤ1)

 

 

 1. Είμαι πρόσφυγας σημαίνει ξεσηκώνομαι

Σημαίνει πως πονάω, πως φοβάμαι.

Είμαι πρόσφυγας σημαίνει κινδυνεύω.

Σημαίνει πως πεινάω, πως διψάω…

(Σοφία Κατριαδάκη ΣΤ1)

 

 1. Έχεις τολμήσει

να κοιτάξεις τον πρόσφυγα στα μάτια;

Δε θ’ αντέξεις . Τόσο πόνο δεν θα τον αντέξεις.

Κοιτάς ποτέ αυτά τα μικρά παιδιά στα μάτια;

Δε θ’ αντέξεις.

Τόση αγνότητα να χάνεται στα σύνορα;

Βλέπεις στους δρόμους τους ξένους

και από μέσα σου λες

«θα μπορούσε να ναι χειρότερα,

είσαι τυχερός που πρόλαβες να έρθεις»

Πριν κλείσουν τα σύνορα.

Πριν παραβιαστεί η συνθήκη Σένγκεν.

Πριν χαθεί κάθε ελπίδα.

Πριν χαθεί κάθε ανθρωπιά.

«Είσαι πιο τυχερός απ’ ότι νομίζεις»

Θες να τους πεις,

μα το στόμα σου δεν βγάζει λέξη,

μονάχα ένα βαρύ αναστεναγμό.

(Μαρία Μεσσαριτάκη ΣΤ1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Translate

 • Αρχείο

 • Σαν σήμερα

  1. 22/03/: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
   Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.
 • Μαρτίου 2017
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Φεβ    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • European School Radio

 • Σκακιστική άσκηση

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Kατηγορίες

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων