Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Συναυλία-αφιέρωμα σε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή

Συναυλία-αφιέρωμα σε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή

Με τα τραγούδια και τις μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Κουγιουμτζή έκλεισε μελωδικά η σχολική χρονιά.

Η ιδέα ήταν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να μπορέσουμε να συντονιστούμε και να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στους τρεις μεγάλους ‘Ελληνες συνθέτες που χάραξαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο καθένας την ελληνική μουσική.

Σαράντα μαθητές της Δ, Ε΄και ΣΤ τάξης, έξι γονείς και δέκα δασκάλες συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αφού καθώς το βράδυ της 14ης Ιουνίου 2018 τα φώτα χαμήλωναν και άρχιζαν οι μουσικές, όλοι μαζί σιγοτραγουδήσαμε τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου, του Μίκη και του Σταύρου που θεωρούνται πλέον κλασικά.

“Τα παιδιά του Πειραιά”, “ο Κεμάλ”, “Το περιστέρι”, “‘Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι”, “Το πέλαγο είναι βαθύ”, “Αν θυμηθείς το όνειρό μου”, ‘Του μικρού βοριά”, ‘Η Άρνηση”, “Φαίδρα”, “Όλα καλά και όλα ωραία”, “Στα χρόνια της υπομονής”, “Πήγα στα μέρη “, “Μη μου θυμώνεις μάτια μου”…. και πόσα ακόμη!

Μαζί με τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σιγοτραγούδησε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε Β΄Αθήνας  Θάνος Ανδρώνης τον οποίο ευχαριστούμε για την παρουσία του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες βεβαίως στους γονείς/ μουσικούς μας:

*Στον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μπαμπά/ δάσκαλο του σχολείου και σχολικό σύμβουλο ο οποίος έπαιξε κιθάρα, τραγούδησε και με τα υπέροχα κείμενά του μας ταξίδεψε στους συνθέτες και στην εποχή που γράφτηκαν τα τραγούδια, συνδέοντάς τα με το σήμερα και την εκπαιδευτική διαδικασία που επιτελείται στο σχολείο μας.

*Στον μπαμπά μας Γιάννη Μπαξεβάνη που έπαιξε μπουζούκι και με την ατέλειωτη υπομονή και το χαμόγελό του στις πρόβες αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να είναι και ένας εξαιρετικός δάσκαλος.

*Στην μαμά Γεωργία Μπούρα Σκοτεινιώτη που έπαιξε πλήκτρα και σήκωσε μεγάλο βάρος από τις προετοιμασίες της εκδήλωσης.

*Στον μπαμπά μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου που έπαιξε κιθάρα.

*Στη μαμά Ελένη Βώβου Οικονομάκου για την έκτακτη συμμετοχή με την υπέροχη φωνή της στο τραγούδι του Κουγιουμτζή ¨Οι ελεύθεροι και ωραίοι”

*Στο Νίκο (πλήκτρα) και στο Σάκη Διονυσόπουλο (κρουστά) μπαμπάδες και αυτοί αλλά από άλλα σχολεία που έκαναν ακόμα πιο μελωδική την βραδιά.

Οφειλόμενες ευχαριστίες και στις δασκάλες μας που κατέπληξαν με το μουσικό τους ταλέντο και τις ωραίες φωνές : Βασιλική Χείλαρη (που εκτός από τραγούδι παρουσίασε τη συναυλία), Βασιλική Γρίβα, Αθανασία Κέλλη, Άννα Κουντουράκη, Βίκυ Κουτραφούρη, Μαρία Παπαδημητρίου, Κατερίνα Παπαχρόνη, Τασιάννα Τσιάκου, Κατερίνα Κασιμάτη.

Το πιο μεγάλο όμως μπράβο στα παιδιά της χορωδίας. Δούλεψαν ομαδικά, τα κατάφεραν και μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά!

 

 

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση