Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΣΙΣΟΥΝΤΟ… το υπέροχο μουσικό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για τη διαφορετικότητα

ΣΙΣΟΥΝΤΟ… το υπέροχο μουσικό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για τη διαφορετικότητα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έχουμε αφιερώσει στο σχολείο μας την εβδομάδα που διανύουμε στην ενσυναίσθηση, στην κατανόηση και στην αποδοχή της διαφορετικότητας
Σήμερα η δασκάλα της ειδικής αγωγής Χαρούλα Καργιώτη με τη συνοδεία στο πιάνο της μουσικού και μαμάς του σχολείου μας Γεωργίας Μπούρα διάβασαν στα παιδιά της  Α, Β, Γ και Δ τάξης το ΣΙΣΟΥΝΤΟ, ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για τη διαφορετικότητα.
Οι νότες ενός ξεχασμένου πιάνου αρχίζουν να μαλώνουν μεταξύ τους για το ποια είναι η πιο σπουδαία. Μέχρι που κάθε νότα μένει μόνη της. Για να μη διαφέρουν και να μην τσακώνονται αποφασίζουν να κουρδιστούν όλες στη νότα ΣΟΥ, μια νότα που δεν υπάρχει. Έτσι είναι όλες όμοιες… Αυτό όμως είναι πολύ βαρετό. Όταν ένα μικρό αγόρι αρχίζει να παίζει με το πιάνο, η μουσική που ακούγεται είναι απαίσια αφού υπάρχει μόνο η νότα ΣΟΥ. Τότε τα πλήκτρα κουρδίζονται στις παλιές κανονικές τους νότες και η μελωδία που παίζουν όλες μαζί είναι υπέροχη. Καταλαβαίνουν, λοιπόν, ότι είναι υπέροχο να είναι ο μοναδικός, διαφορετικός εαυτός τους και αισθάνονται τόσο δεμένες όσο ποτέ!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση