Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εκδήλωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” Τρίτη 20 Οκτ, 6.00 μ.μ. στο σχολείο μας

Εκδήλωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” Τρίτη 20 Οκτ, 6.00 μ.μ. στο σχολείο μας

periklisΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”  καλεί τους  εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών μας και τους εκπροσώπους τους στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τους εκπροσώπους  των Δημοτικών Αρχών  της περιοχής μας σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση  του Συλλόγου μας την  Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 ώρα 6.00 μ.μ. στο σχολείο μας.

Θέμα:« Το Δημόσιο Σχολείο αφανίζεται. Εμείς τι κάνουμε;»

Η ανακοίνωση – πρόσκληση του Συλλόγου  έχει ως εξής:….

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση – συζήτηση  του Συλλόγου μας: « Το Δημόσιο Σχολείο αφανίζεται. Εμείς τι κάνουμε;»

Τρίτη 20 Οκτωβρίου ώρα    6.00 μ.μ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παρασκευής

Η πραγματικότητα των μνημονίων μέρα με τη μέρα οδηγεί το Δημόσιο Σχολείο από την υπολειτουργία στην πλήρη διάλυσή του.

Τα σχολεία όλης της χώρας αλλά και στην περιοχή μας υπολειτουργούν με περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά  κενά, με υποστηρικτικές δομές υποβαθμισμένες ή καταργημένες (ειδικά σχολεία, Τ.Ε., παράλληλη στήριξη) με τμήματα υπερπληθωρικά, υποχρηματοδοτοούμενα, με  αναρίθμητες διδακτικές ώρες χαμένες, με εκπαιδευτικούς άνεργους ή περιπλανώμενους αναπληρωτές του εαυτού τους.

Το 3ο αντιλαïκό μνημόνιο που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψηφίστηκε και από τη Ν.Δ.-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ  διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση καθώς προβλέπει την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων ,των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα συνολικών αναδιαρθρώσεων, που φιλοδοξούν να γκρεμίσουν ό,τι παραμένει όρθιο στη δημόσια εκπαίδευση και συνδέουν το δημόσιο σχολείο με την επιχειρηματικότητα και τα οφέλη της αγοράς.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών,

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών μας και τους εκπροσώπους τους στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τους εκπροσώπους  των Δημοτικών Αρχών  της περιοχής μας σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση  του Συλλόγου μας την  Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ώρα 6.0 μ.μ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Λυκούργου και Αρτέμωνος, Κοντόπευκο)

 

                      Θέμα: « Το Δημόσιο Σχολείο αφανίζεται. Εμείς τι κάνουμε;»

Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε τη δική μας αλήθεια, την αλήθεια των εκπαιδευτικών, του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των οικογενειών τους, των λαϊκών αναγκών αλλά και της κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική κοινωνία παίρνουμε  στα χέρια μας την υπόθεση της εκπαίδευσης και της ζωής μας 

 

                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

      Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση