Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ενημέρωση για τη διήμερη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου Αρκαδίας

Ενημέρωση για τη διήμερη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου Αρκαδίας

Οι μαθητές της έκτης σε μελέτη πεδίου στο φαράγγι του Τάνου
(Από τη περσινή επίσκεψή μας στο ΚΠΕ Καστρίου. Ιούνιος 2013)

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της ΣΤ τάξης

Η ΣΤ΄ τάξη συμμετέχει σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «To νερό και το βουνό!», το οποίο αποτελεί μέρος των καινοτόμων σχολικών δραστηριοτήτων στα Ολοήμερα Δημοτικά με αναμορφωμένο διδακτικό ωράριο. Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικά με προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος σε ατομικό και ομαδικό/κοινωνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος αποφασίσαμε να οργανώσουμε και φέτος… όπως κάναμε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, (η περσινή μας επίσκεψη εδώ) διήμερη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου για τις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 που περιλαμβάνει:
-Ξενάγηση στο ΚΠΕ Καστρίου,
-Μελέτη πεδίου: α. Στο φαράγγι του Τάνου και β. Στο μοναδικό στην Ευρώπη δάσος δεντροκέδρων στην περιοχή της μονής Μαλεβής και
-Επίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα του Μουστού στο Άστρος Κυνουρίας.

Για την ασφάλεια των παιδιών έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα:
• Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τον Διευθυντή Ιωάννη Λογοθέτη, τον Υποδιευθυντή Γιώργο Χούσο τους δασκάλους των τμημάτων τους Δημήτρη Αλεξόπουλο και Σταματέλλα Κοσκινά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Γιάννη Χελιδώνη και Αργυρώ Μπεργελέ .
• Η συμμετοχή των παιδιών στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες θα γίνει υπό την καθοδήγηση 2 εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Καστρίου και την εποπτεία των έξι 6 εκπαιδευτικών του σχολείου μας, οι οποίοι θα είναι μαζί τους καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Πριν την αναχώρηση θα γίνει στο πούλμαν ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Τροχαία.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 με το εξής πρόγραμμα:
1η μέρα, Σάββατο 31 Μαΐου: Αναχώρηση από το σχολείο ώρα 7:00 π.μ, και μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου Τριπόλεως (155 χλμ) και της επαρχιακής οδού Τριπόλεως- Καστρίου- Αγίου Πέτρου (36χλμ) άφιξη στον Πάρνωνα στην περιοχή της Μονής Μαλεβής. Προσκύνημα στο μοναστήρι, μελέτη πεδίου στο μοναδικό στην Ευρώπη δάσος δεντροκέρδων και πικ-νικ στο δάσος.
Αναχώρηση και άφιξη στον ξενώνα «Δασικό Χωριό» των Δολιανών. Τακτοποίηση και χαλάρωση στον ξενώνα, ξενάγηση στα Δολιανά, αθλοπαιδιές στο γήπεδο του χωριού, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η μέρα, Κυριακή 1 Ιουνίου 2014:Πρωινό, μελέτη πεδίου στο φαράγγι του Τάνου, γεύμα στο Καστρί, επίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα του Μουστού και στο Παράλιο Άστρος, αναχώρηση για την Αγία Παρασκευή με πιθανή ώρα επιστροφής στο σχολείο την 9:00μ.μ.

Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα και για το μεσημέρι της πρώτης μέρας να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ κολατσιό και νερό.

Το κόστος συμμετοχής που περιλαμβάνει μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, διανυκτέρευση στο «ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ», πλήρες πρωινό, δείπνο με μπουφέ και μεσημεριανό γεύμα είναι 60 Ευρώ.

Εφόσον συμφωνείτε με τη συμμετοχή του παιδιού σας, παρακαλούμε να στείλετε στο σχολείο υπογεγραμμένη τη δήλωση που θα σας δώσουν τα παιδιά σας μέχρι την Τετάρτη 14 Μαΐου, μαζί με μια προκαταβολή 30 Ευρώ.
Τα υπόλοιπα 30 ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν έως την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση