Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου

Ένα αξέχαστο διήμερο για τους μαθητές της έκτης και πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας…

Ξενάγηση στο ΚΠΕ, στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο και στο κλειστό πλέον  Γυμνάσιο Καστρίου , θεωρητικές προσεγγίσεις, μελέτη πεδίου στο φαράγγι του Τάνου, περιβαλλοντικά μονοπάτια, προσκύνημα στη Μονή Μαλεβής, κατασκευές με υλικά της φύσης, φυτολόγιο, παρουσιάσεις περιβαλλοντικών δράσεων, δάσος δεντροκέδρων,Λιμνοθάλασσα Μουστού, Παράλιο Άστρος…Εμπειρίες ζωής για τους μαθητές μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες …

-Στην Υπεύθυνη και στους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ  Πόπη Καζακώνη, Τάσο Βασιλόπουλο, Γιώργο Σαββόπουλο και Αγγελική Σκούρα για την οργάνωση του προγράμματος,  τις γνώσεις και τα βιώματα που προσέφεραν στους μαθητές μας.

-Στην υπεύθυνη του προγράμματος: «Κρυμμένου Θησαυροί της φύσης… τους ανακαλύπτουμε τους προστατεύουμε», Βίκυ Χολέβα και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς, Δημήτρη Αλεξόπουλο, Σταματέλλα Κοσκινά και Βαγγελιώ Τουραπή,  που  έδωσαν τη δυνατότητα συμμετοχής του σχολείου μας στην περιβαλλοντική επίσκεψη και συνόδευσαν τους μαθητές  μαζί με το Διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Λογοθέτη.

-Στον Πρόεδρο του Καστρίου, Γρηγόρη Κατρή, στο Βασίλη Λυμπέρη και στον Βαγγέλη Παπαϊωάννου για τις ξεναγήσεις.

-Στο ξενοδοχείο ΠΑΡΝΩΝ Αγίου Πέτρου για τη διανυκτέρευση και το υγιεινό πρωινό, στις ταβέρνες  του Καστρίου «Πέτρινο» και «Άριστον» για την περιποίηση και τις νοστιμιές του.

-Στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για την οικονομική στήριξη των 125 ευρώ.

-Στο τουριστικό γραφείο «ΒΑΛΙΛΗ» και στον οδηγό μας  κ. Κώστα για την ανεξάντλητη υπομονή του και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Το πιο μεγάλο μπράβο όμως  στα παιδιά!!!  Για  την υπευθυνότητα, τη συμμετοχή στις δράσεις, τη συνεργασία, το ομαδικό  πνεύμα και την άψογη συμπεριφορά το διήμερο 6-7 Ιουνίου στο ΚΠΕ Καστρίου Αρκαδίας.

Φωτογραφίες εδώ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 απαντήσεις στο Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου

  1. Ο/Η ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ λέει:

    περασαμε τελεια

  2. Πολύ σημαντική επίσκεψη, με στόχο να αρχίσουν τα παιδιά να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση μέσω γνώσεων και της πρακτικής εφαρμογής αυτών. Μπράβο στους μαθητές, αλλά και σε αυτούς που σκέφτηκαν και οργάνωσαν την επίσκεψη!

Αφήστε μια απάντηση